Eksploatacija žena kućnim poslovima

1. Ovo sve što sam bio pisao ostalo na prethodnoj strani što možda niko nije ni vidio, tako da ću kopirati:

Imaš ti tako, što ti kažeš, relativno ljudi koji nisu ni u vanjskom svijetu nešto posebno postigli, a ovamo filozofiraju oko kućnih poslova, i neće da rade.

Postoji još jedan arhetip, koji ovdje nije pomenut, e sad, da li je pozitivan ili negativan to ne znam. Spolja svakako djeluje pozitivno, a kako je njoj, kako se osjeća, i da li će od toga jedan dan da sagori to je drugo pitanje. To je arhetip super žene. Tipa, karijera, fakultet, pozicija na poslu, i onda dođe kući i nastavlja u istom ritmu, sabi se od posla.

I Ameri o tom pisali.

https://www.inspirethemind.org/blog/why-the-superwoman-archetype-is-damaging-for-women

pre 8 minuta

Јова

Jedna moja kolegica s posla bivšeg je baš u tom fazonu, mi je iz sprdnje zvali arbajtli hanuma, zato što mnogo radi. I mislim da taj arhetip uopšte nije rijedak.

Žene imaju mnogo veći pritisak da rade u kući nego muškarci.

A ako je zaposlena regularno, gazda takođe često pritišće više žene od muškaraca, jer su žene sklonije da rade i šute i ne filozofiraju i ne traže često povišicu, za razliku od muških kolega.

Odavde nastavak

A baška to što su žene preciznije i pedantnije. Manje su ambiciozne generalno, ali ono što spada u njihov dio posla uglavnom rade savršeno i veoma ozbiljno doživljavaju.
    Barem je takvo moje iskustvo dosad... nije bogzna koliko iskustvo, tako da možda i lupetam ko Maksim po diviziji.

2. ne znam bergase, po vama je to nesto sto je mnogo lose. tipa samo se svadjaju, niko nista ne radi, slikaju decu za instagram, ne znam.

ono sto vi znate da 100% necete da budete, eto to.

3. samo jos da nadjete zenu koja ce da bude klonirani bergas ili plidu, al jbg, mora prosju godine i deca da se vidi oce li ispadne iz nje moderna ili tradicionalna zena, posto su zajebane ko srodingerova jednacina.

al dobro, 2-3 moderna braka pa ces ubodes jedan tradicionalan.

jbt, kolko nemate pojma. kolko mislite da sve znate.

javite se kad krenu drugari da vam se razvode. eventualno vi.

4. svi majke mu ga puni teorija kako treba, kako se zivi, kako se deca cuvaju, kako se drzi balans kurac palac, kako treba musko kako treba zensko, kako treba deca, roditelji, svi misle da ce upravo njihov brak da bude taj sto je mnogo dobar, pa opet pola - kurac, razvod.

oko 50% zena moderno jbg. pa ti probaj da provalis koja ce da postane moderna kad dani postanu jednolicni.

5. To ti je kao kad svi znaju bolje od selektora kako da vode reprezentaciju.
    Lako je filozofirat, a teorija =/= praksa.

Mislim šta ja serem, i ja filozofiram. Al istina je to što kažeš.
    Neke stvari su mnogo komplikovanije kad stvarno dođu na red.

6. Ma ja ne bjezim od cinjenice da ne znam kurca o mnogo cemu sto zivot nosi ali eto to su neki moji pogledi sto ne znaci da se mozda nece promjeniti, mozda ja postanem najveci papucar ali za sad je tako pustite me da zivim u neznanju jos ovo malo mladalackog zivota

7. Boze zdravlja, ako budemo svi ovde za jedno 5 godina cucemo se pa cu iskreno da vam saopstim kakav sam brak izvukao modern or tradišnal

8. Ti se raspravljas sto je meni reko jova sa onim strasilom kako se vec kaze a ne sa mnom
    Ti si mozda tradicionalniji od mene samog
    Evo npr spremas sinu veceru
    Nekad je lakse i ostati kod kuce nego smrznuti guzicu ako je hladno svajcarsko vece, trositi vreme/gorivo na odlazenje i dolazenje spremanje oblacenje ima tu raznih faktora nije samo izaci ko na dugme i jos moze i konobar biti nadrkan ili da sretnes neku budalu
    A ako je sunce npr i imas u gradu jos nesto da obavis onda ti bas odgovara da odes negde i da ti sin njupne pomfri i malo se prodjete i obavis druge stvari i ne smrdi kuca i nema sudja
    Nista nije crni belo nego kako ti kad odgovara jel tako celte
    I ti sad mislis da neko od nas tj plidu misli da si ti 24 7 u restoranima a da ti je ispod kreveta 5 kila limenki i kartona od pica. Danas uglavnom mora da rade dvoje i normalno da nema vremena za sve ono sto je nekad moglo. Ali nemoj da jedes govna da je nirmalno ako svako radi po 8 sati u onim danima kad nema nesto specijalno uz sve druge obaveze da ne moze da izdvoji jedan sat svog zivota za bilo kakvu vrstu posla u svojem domu. Mislim da nisi ni rekao suprotno al kao nesto mi kontriras ni ja ne kontam bas. Onaj ko ne jebe dva posto svoj dom nego mu ga sterilisu cistacice i u njemu samo soava i zivi kao nesto moderno ne ceni svoj dom a dom je dosta bitna stvar uz porodicu. Celt ima potomke i samim tim je za mene tradicionalan covek i nemam problem sa njegovim nacinom zivota koji god da je ali imam sa recimo gambijevim.

9. To ti je kao kad svi znaju bolje od selektora kako da vode reprezentaciju.

A fora je što ja legit znam bolje od selektora.

10. Au na šta je ovo izašlo... A od žena sem mene ni jedna da se javi. E moji vi. Da se zamenimo pet dana da shvatite malo život. :) Mada, ne bih ja ovo da menjam. Osim posla ne treba mi NIŠTA!

11. jel si ti moderna ili tradicionalna zena avl?

za bivseg muza si moderna jbg, nego kako se izjasnjavas

12. ovo me podseti na tekst u novinama sto sam video pre neki dan, konacno su otkrili sta nosi zenska figura na onim znakovima na wc.ono nije haljina nego plast sto znaci da su zene super heroji.bog je stvorio savrseno bice-zenu i njenu totalnu suprotnost-muskarca i napravio od toga spoj.ali doci ce dan kad zene nece vise da pate zbog nas a taj dan je blizu

13. labo ako si otet trepni triput

14. Žene su se našle u problemu jer su dobile mnogo prava a stare obaveze nisu iščezle. Nije lako izaći iz toga.

15. Hahahaha kakva grupa raspravlja o zenama

16. jel si ti moderna ili tradicionalna zena avl?

za bivseg muza si moderna jbg, nego kako se izjasnjavas

Za bivšeg muža sam govno, kurva, debil, zaostala, glupava, ružna, smešna, bugarka etc.

Sebi sam tradicionalna žena koja je bila željna ljubavi i jednog stabilnog čoveka.

Sad sam go kurac

17. Hahahaha kakva grupa raspravlja o zenama

Nemoj tako. Svi su ovde krajnje inteligentni. Ovde nema glupih ni loših ljudi. Ima samo malo isfrustriranih svakodnevicom. Ja sam izuzetak, glupava sam ali dolazim jer nemam život. Imam samo eksploataciju. Kao robinja s pravom učestvujem na ovoj temi.

Podeliti posao treba. Ako želiš da nekome zaista olakšaš. Pomoći treba, tražio to neko ili ne ako vidiš da dobro dođe. Ali to se retko dešava. Lepo svakako od muškaraca koji pomažu svojim ženama i obrnuto.

18. Mislim da je gora eksploatacija kuce ženskim poslovima

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.