Prijava

Zdravo svima sa vama je Zozo! Verovatno je većina vas čula za sada već popularni chatgpt, pa bih imao par pitanja za vas:
1. Šta mislite o chatgptu kao veštačkoj inteligenciji?
2. Da li ste ga isprobali?
3. Kakvi su vaši prvi utisci?

Ko je ovaj pobro
Što mu nije dobro
ko je ovaj pobro

Što je pobro
treba li ti pomoć
Što je pobro

Xoxo Zozo prijateljski savet nemoj smarati ljude mnogo i nemoj floodovati temama

Što je najjače, tema je super ali otvorio je ovaj što se na Mujinom vozo pa ce je izgnorisati mnogo bitne glave (celt melk trifors jovo)

Vrv ću ponekad koristiti, bar dok ga ne preuzme Skajnet

Moj stav ukratko. Ovo je tek početak... be ready for a wild future.

E sad, ipak na TRENUTNOM stepenu razvoja, ljudi mu pripisuju mnogo više inteligencije nego što je stvarno ima.

Glavno je biti svjestan da on "zna" samo to kako se riječi odnose jedne prema drugima i to na osnovu onih materijala na kojima je treniran. Samo agregira nagomilana tuđa mišljenja... ima donekle mogućnost i da povezuje stvari, tj. da razumije, ali razumije samo relacije između tih riječi koje je uspio napraviti na osnovu treninga... Ne zna ništa o stvarnom svijetu i kako svijet funkcioniše.

Ali zna kako se riječi, koje su simboli za realne stvari, odnose jedne prema drugima.

Zato će često dati prilično precizne odgovore ako ga pitaš o stvarima koje su često dovođene u međusobnu vezu. Npr. "Kako da napravim kolač sa jajima i orasima"

To je mnogo puta već razrađeno u onome na čemu se učio i može dati solidan odgovor.
Mada na receptima mu ne bih baš vjerovao jer za pravljenje recepta su bitne količine i moraš tačno odmjeriti koliko čega ide, šta se s čim slaže, itd... za šta je ipak potrebno stvarno razumijevanje kulinarstva... Ali opet ne bi previše ni promašio.

Ali da ga pitaš na primjer kako mi CD može pomoći da znam da li da idem kod dermatologa? Teško da će reći "Uzmeš CD, iskoristiš ga kao ogledalo, pogledaš imaš li neki sumnjiv mladež na čelu, ako imaš, ideš kod dermatologa... ako nemaš kažeš sebi "koji sam ja fosil još imam CD-ove dok svi strimuju muziku", pustiš ga sebi na liniji (ako si toliki fosil da i to imaš) ili kompu, i u to ime što ne moraš ići kod čika doce, popiješ koju ljutu dok slušaš muziku s tog istog CD-a koji ti je postavio dijagnozu.

Mislim, ovo je blesav primjer, ali je ilustracija da pokaže, šta trenutno chatbotovi još uvijek nisu u stanju da urade.

inače nisam ga lično koristio, ali sam dosta u toku s tim za šta se sve koristi i pratio sam razvoj i dosta članaka o tome čitao

Dobar je za u kupus dzaba kad je peder i on

Meni je rekao da je Tito poginuo 1989. u avionskoj nesreci kod Osijeka LOL

https://youtu.be/CNR-N6l3W6g

Ovaj kralj je programirao da mu AI odgovara i pise na poruke na Tinderu