U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Cara, inače vezano za trans / nebirnarne i sve te slične kategorije, ja mislim da se riješenje sastoji iz dve stvari:
1. da se prekine promocija, i da se više radi medicinski gatekeeping, to jest da dozvole promjenu pola samo onima za koje postoje jaki dokazi da su trans, a ne svakoj budali kojoj se neki dan učini da bi više volio biti muško ili žensko.
2. Istovremeno da se ti ljudi ozbiljno shvate (koji zaista jesu trans) i da se prekine mržnja i ismijavanje. Znači moraju imati neka normalna prava... Pa čak je u islamskim zemljama to legalno. Znači tipa, homoseksualizam je zabranjen u Iranu, ali je promjena pola dozvoljena.
Jovo brt čitava ta zemlja izgrađena na populizmu, o čemu govorimo. Jok Regana su birali jer je bio pravnik ekonomista.
Đilas ti je utoliko gori od vučele baš zbog toga. Na primeru vučele lakše možeš provališ realnost jer je retard...a ovaj tvoj je upakovan u finjaka a sustinski isti retard
I sad kenjas vuceli za vacine i antivakserstvo a za vreme vucele bili poligon za sve moguce vacine iz svih delova sveta. Jovore, jebo te populizam. Sustina je delovanje. Sa tog aspekta trebo bi uramis vucelu i drzis iznad kreveta, nemas veceg vaksera od njega.
Jos za vreme njegove vlasti uveli obaveznu vacinaciju za decu, kojekakve zakone da ne mogu u vrtice i ckole i ostalo.
Jova ≠ realnost
Pazite ovo
Znači vide promjenu pola između ostalog i kao "lijek" za homoseksualnost. Kao ako si peder, bolje se operiši pa budi "žensko".
1. da se prekine promocija, i da se više radi medicinski gatekeeping, to jest da dozvole promjenu pola samo onima za koje postoje jaki dokazi da su trans, a ne svakoj budali kojoj se neki dan učini da bi više volio biti muško ili žensko.
2. Istovremeno da se ti ljudi ozbiljno shvate (koji zaista jesu trans) i da se prekine mržnja i ismijavanje. Znači moraju imati neka normalna prava... Pa čak je u islamskim zemljama to legalno. Znači tipa, homoseksualizam je zabranjen u Iranu, ali je promjena pola dozvoljena.
uuu asi proniko duboko
Upravo si ispricao pricu o tome da o ovome treba da se bave (i bave se) psiholozi i psihijatri, generalno medicina i omogucavaju ovakvim ljudima koliko toliko kvalitetan civot bez neke medijske pompe.
I traje to vec dugo nema nikakve veze sa ovim majmunarijama o kojima ti pricas. Cak im na osnovu toga promene i podatke u lk. Nije potrebno levicarsko kmecanje za to, postoji praksa jebem te glupava
Dobro, okej, Vučić je što se tih stvari koje si pobrojao imao bolju praksu od priče. U praksi zaista jeste dijelio vakcine, kao što je i trebao da dijeli, ali je po meni politički podmukao potez popularisanje likova sa sve suprotnim stavovima, namjerno, jer znaš da se narod loži na te priče, i da je to "patriotska priča", i tako kupi političke poene. Šireći primitivizam.
Okej, sreća pa u praksi je bio malo bolji, mada ne u svemu. Zabrljali su u dosta toga.
I pazi debila sta napisa u dva posta
ajde sad idi stavi glavu u klozet i povuci vodu papane
E da, kad smo kod transrodnih osoba
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSAiOAj5mH50pCoDfbnYz24JY5gJDQdX6-zLJCkCFRYZcfWZqwFDqsBgmQcp0XdVR7IJjM&usqp=CAU
sta ok, mislis guzicom a ne glavom
svaki put kad pojedes govno e to je ok. kurac je ok
prime slavujka > https://youtu.be/YWEC1buFHHw?si=no9gd1hrO9fSOtnB
A ovo za trans osobe je vjerovatno plod neke borbe u prošlosti, i dobro je da je u praksi tako kako jeste. Možda je neko nekad kmečao da bi to bilo tako. A i ona prava za koja se ljudi izbore ne znači da su trajna. Npr. u Americi se postepeno uvode stroži zakoni o abortusu u nekim zemljama se i zabranjuje. Uglavnom skretanje u desno znači manje tolerancije prema raznim stvarima, i neke stvari koje su sad normalne takođe mogu s vremenom biti ograničene.
Što se abortusa tiče, ne podržavam to, smatram da je to užasno, ali mislim da ipak bolje da je legalan, nego da žene to rade ilegalno, u nehigijenskim uslovima, itd...
Ako bi našao neku studiju koja bi dokazala da zabrana neće dovesti do širenja ilegalnih abortusa, čedomorstava, i raznih drugih loših poslijedica, možda bi tad i podržao neku vrstu zabrane.
Jbt o čemu govorimo, pa
proročica kleopatra, Dušan koji je promenio pol i postao Dušica
Boško Jakovljević
Ruška Jakić
Karamela
Oliver Mandić
Slavujka
Mi smo bre obrnuli čitav krug i tu priču odradili pre 30 godina, sad smo kao neka zatucana balkanska nahija lol. Narcisu Zec da i ne pominjemo.
Ovog Valerijana sam gledao, nije problem u tome što je nebinaran, nego mu je cijeli nastup kretenski, samo privlači pažnju na sebe. Nije ni obučen normalno. Ne ismijavam ga ja zbog nebinarnosti nego zbog toga kako se ponaša.
https://www.pulsonline.rs/lepota/balkanska-prorocica-kleopatra-je-pre-promene-pola-izgledala-ovako/x6sd7nq
dobro dal si normalan
sad imas tog tipa koji je (TO STO JESTE TAKAV KAKAV JESTE PONASA SE TAKO ZATO STO JE TAKAV TELEVIZIJA GA POZVALA)
i sad dodjes ovde prdis o pravima nebinarnih i ostalih ugrozenih manjina sa spikom kako imaju sta: NASTUP (glumi sve vreme)
brate jes ti cist. Esi pomislio ikad da je decko takav zato sto se tako oseca i rodio se takav ili ja kao tupavi desnicar moram takve stvari ti predocavam. U kom mikrokosmosu ti zivis jbt
zamisli za vreme groznog diktatora slobe imas trandzu na tv koji prorice buducnost u prajm terminu
de ste woke aktivisti i jovori bili tada. Ne secam se da je neko teo lincuje kleopatru davni dana
Pa ti si ga prvi ismijavao, sad ga kao braniš. Nepošteno diskutuješ, navlačiš me na tanak led.
U vreme najcrnje diktature imaš
trandžu proročicu u prajmtajmu
tipa koji se oblači u žene i ismeva turbo folk pevačice
Boška Jakovljevića
Slavujku
pa šta još hoćeš jbt
Cak i usrani boki13 je postojao pre ovih jovorovih debilstina