Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
https://i.imgflip.com/9c3mk4.jpg
jovore, sta bi ti stara rekla za pola ovih stavova koje iznosis po netu?
Koko dana bi te zakljucala u sobu?
jebi ga brate, imam svoj stav, ne pratim trendove
Ja sam bio za EU i kad je to bilo kul, i sad kad nije. Mada i ja sam se malo razočarao u tu ideju, ali ne u tolikoj mjeri da od nje odustanem-
ma jebo eu, nisi povezao ovaj mim
i ovaj pocesta je dobio silne neke nagrade msm da ga cak i usa amabasador primao u goste ko onog djembelog u tito i ja...al cova doso sebi u midtajmu
kakve veze ima moja stara s ovim brate dragi?
mada realno ne treba da serem toliko o politici, vazda me uvučete u teme
Brate vidi se da smo omatorili, kad je na vukajliji politika postala glavna tema.
Jebeš politiku brate. To je zabava za sirotinju i besposlene. Imaš izbore, odradiš svoje jednom u 4 godine i to je to. Ako nisi sam politički angažovan, preseravanje o politici je čist gubitak vremena.
Jedino je opravdano kao vid zabave, ako u tome uživaš. Al da je neka korist od toga, realno nije. Čista rekreacija.
Kako kakve, zena gleda hepi, navija za rujane... zna da su ovi iz natoa zlocinci itd...
Ih pa u skladu sa svojom generacijom... meni su Rusi takođe draži, ali ja navijam prije svega za to da se rat što prije okonča i postigne što stabilniji mir, a to je moguće samo ako se ispoštuju ruski interesi. Tako da u suštini rusko napredovanje pogoduje ranijem okončanju rata. Bar mi se tako čini. Tom logikom, trebalo bi navijati za Ruse.
S druge strane, treba imati u vidu da tamo ljudi ginu sve u 16, nije utakmica nego je rat, tako da je svaki oblik navijanja pomalo degutantan.
iskulirao si ovo za kosovo...al ajde, stas. bitno da atlantisi nisu zlocinci ko hitler sto bio.
Bombarduju bas kad je frka, spasavali jadne ugnjetene bosnjake i sciptare
Nego, aj ti meni reci, kad smo bili tolike cvjećke, zašto su nam i Rusi uveli sankcije 1992. a niko u savjetu bezbjednosti nije bio protiv, čak ni Kina, ona bili uzdržani. A Rusi glasali za. 13 glasova za (računajući i Ruse), 2 uzdržana, Kina i Zimbabve.
uuu ahtung ahtung pitanje
rujani bili u ozbiljnom kolapsu u to vreme. Jbt i mi ovi dana kao zapadni kvislinzi prodajemo ukrima oruzje samo tako dok u un uredno glasamo protiv rujana dok vucela ne sme prismrdi putineli a kokainskog vido 5-6 puta za isti period
el bi mogo ti jovore sad da povuces neke paralele izmedj rata u ukrajini i rata u yu?
Ma zaboli me iskreno više za sve ratove, svaki put se pokajem kad uđem u te rasprave.
sve ok, al nemoj onda da prodajes autosovinizam pod parolom nacionalne samosvesti
Nisam ja autošovinista, ali se trudim da ne budem ni šovinista bez onog auto.
naravno da jesi aš,
dovodis u vezu pakt koji bombarduje i seje rat gde zatreba zarad svojih ciljeva ako ne prodje meka okupacija dok istovremeno upucejes na cinjenicu da smo mi bili gresni, da nismo trebali ovo da nismo trebali ono. Odvojeni pojmovi gde se stavljas u poziciju a sta bi to bilo da smo mi drugacije postupali.
bukv dva odvojena pojma. Ako si pravio sranja mogli su ti uvedu sankcije kurce palce...na kraju isfabrikuju tamo neki racak kao u iraku sto je povod bio oruzje za mas unistenje...ali neeee, jovor ce objasni da su mogli vrv da sravne pola srbije ali nisu, pa zbog toga nisu toliko losi jeli bogati
Jovore, ovi drugosrbi autosovinisti su za tebe mala beba
Pa obe činjenice su tačne. NATO je zavojevačka organizacija, a i mi smo pravili sranja. Ovo prvo je očigledna stvar, a ovo drugo treba znati zbog sebe, da ne bi to nekad ponovili i da bi imali malo kritičniji stav o svojoj prošlosti. Jesu li oni nas mogli bombardovati i bez naših sranja? Naravno da jesu, mogli su izmisliti nešto. Al to ne opravdava naša sranja. To su dve različite stvari.
A i oni uglavnom možda dodaju i nakite, a rijetko kad sasvim izmisle. Sadam nije imao oružje za masovno uništenje, ali je pravio i on razna sranja.
Druga stvar, ne vidim koja je praktična svrha tog nekog tvog stava. Šta sad, ako prihvatimo da su govna, šta to znači? Da ne treba s njima sarađivati? Da žalimo Evropu što s njima sarađuju? Da se osjećamo superiornijima u odnosu na većinu evropskih država? Da sebi pravdamo sva sranja koja smo pravili... ma nismo mi, to je sve NATO, Hag, ovi oni, ali da smo mi nešto negdje zasrali, no no...
Po meni je jedan od oblika patriotizma upravo kritički stav prema prošlosti, jer kad dobro poznaješ greške koje si pravio, manja je šansa da ih ponoviš.
Jovo ti ne samo da si autosovinista nego si i ozbiljno zabrazdio u toj prici posebno u odnosu na agresora, jos u solidnoj meri pokazujes i znake stokholmskog sindroma tkzv identifikacije sa nadcinjenim. To je daleko gori oblik ponasanja od klasicnog autosovinizma.
Prijatelju moj, to ako smo mi pravili sranja nama ide na cast. Istovremeno ne abolira onu drugu stranu da pravi/ne pravi sranja pod parolom morao je/nije morao, narocito ako ga se diretkno ne tice a moralise oko istog zarad vlastitog interesa.
Nisam ni rekao da abolira. Odakle ti to. To im je samo izgovor. Ali ako ne praviš sranja malo je teže naći takav izgovor. A druga stvar, sranja treba izbjegavati ne zato što se bojiš nekog NATO-a, već zato što sama po sebi sranja nisu dobra i nikom ništa dobro ne donose.