Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Druže pravilo se kvalitetno u početku, ali nije bilo jakog podsticaja da se rade inovacije, da se hvata korak sa svijetom. A sve što je valjalo kopirali smo od Zapada.
Zastava kopirala Fiat. U Sarajevu se proizvodio Golf dvica. Pola slatkiša kopirali od Italijana. Plazma / Plasmon. Eurocrem Takovo po licenci Gandola Italija, itd...
care pusi kurac napisi nesto
Ma ne lupaj jovore usao je strani kapital i preuzeo trziste. To je bukv to nista drugo.
Saces ubedis narod da je nekad znao pravi mostove a danas ne zna. Aj ne lupaj
Ne reče ti meni koji sistem podržavaš?
I opet fatality jbt
De je problena platis licencu i pravis kojesta.
To znaci da si samo mali deo izdvojio za patent.
Sam si napravio fabriku, zaposlio svoje ljude jos im naparavio odmaralista da imaju da da se jebu preko leta i zime
onda dodje jovor i prica kako to nista ne valja, jer treba za stranca direktno raditi ovo ce propasti sig
ni jedan ne znam sto ti to bitno. Samo znaci da si botina cim ti treba jasno uredjenje
da se ukalupis da svima bude lepo
Brate meni je isto krivo što su strane firme pokupovale domaće, više bi volio da su sve u domaćem vlasništvu ostale. Ja samo kažem da DRŽAVNO vlasništvo nije najoptimalnije rješenje. Najbolje je privatno, a domaće. Strane firme isto nisu loše ako kvalitetno rade i nude solidne plate i plaćaju porez. Ali problem je svakako što profit odlazi preko grane.
О чему брт, баш је жњ расправа. Северна Кореја је иначе кул колико сам чуо из друге руке.
Jovore ta tvoja ekspredsija govori da su najvece su sanse da bi ti zapravio bio jednako u vreme:
-fašista kod hitlera
-staljinista kod staljina
-komunjara za vreme tita
-socijalista za vreme slobelixa
-radnik kod komunjare
-šljaker kod privatnika
Jovore ne bi mi mrsko pa odradih test, izgleda da smo tu nedje. Da li je to dobar znak?
https://files.catbox.moe/0gxujy.jpg
uzeli wc gde je problena
i koja je razlika, mozak ne razlikuje podsvesno od svesnog. Vrv oni luce x3 endorfina nego mi koji zivimo stvarnost pod pixijem a isli na 3/4 velika takmicenja. I ko je onda happy
car sig koji tripuje partnerstvo sa sorosevom firmom loooool
retko ciganji imaju firme a jos redje drzave moja jovorstino
https://files.catbox.moe/0gxujy.jpg
Šta znam po meni je taj kvadrant nekako najnormalniji. A mene baš zanima šta bi Cari izbacilo.
Ajde evo recisu test jebem vas obojicu
Jovo, sto bi te zanimalo sta bi Cari izbacilo, lik je radikalni ekstremista od politickih ubedjenja pa sve do licne higijene, ne razumem sto se raspravljas s njim oko bilo cega
-staljinista kod staljina
-komunjara za vreme tita
-socijalista za vreme slobelixa
-radnik kod komunjare
-šljaker kod privatnika
Pa ne baš. Zar nisi skonto da demokratija više nije kul, a ja je i dalje zastupam.
Ja na primjer pokušavam da anticipiram moguće zaokrete prema fašizmu i da upozorim na njih. Teško da bi ikad bio fašista jer mi je ta ideologija baš totalno strana.
Socijalista i komunjara možda i bi mogao biti da nemam informacija i da ne znam za bolje. U suštini ideja "od svakoga prema sposobnostima, svakome prema potrebama" i ne zvuči toliko loše, ma koliko utopijska bila.
Vidjećemo, baš me zanima... :)
Brate svako pitanje je "ali" i "ako"
Doslovno potpisujem da samo debil modz ovo zavrsi i uzme rez kao relevantan.
Doco do neke trece stranice ne mogu dalje bratijo
Lakse mi bilo popunjavam one spomenare u osnovnoj taj lvl bukv
99% pitanja tipa: a dal je robin hud bio u pravu sto je pljackao bogatase i delio sirotilji