Prijava

Britanijo vladaj talasima (valovima).

Da li ste za to da se vrate stara dobra vremena britanske vladavine?

Više sam fan Holandije

Pa sad ako uporedimo sa drugim imperijalističkim silama, Britanci su čak i manje štete napravili od većine.

Bivše Francuske kolonije su u duplo većim govnima od Britanskih. Belgijanci šta su radili u Kongu, Švabe u Namibiji, Španci i Portugalci u Južnoj Americi...

Britanske kolonije su sad ili ultrarazvijene zemlje (SAD, Kanada, Hong Kong, Australija, Novi Zeland...)
ili su relativno OK, mislim zemlje 3. svijeta svakako, ali sa relativno solidnim pravcem razvoja (Nigerija, Indija, Bangladeš...)

Laza Kostić bio anglofil, a ja Lazu Kostića baš gotivim. Nije mogao svako napisati Santa Maria della Salute...

Evo njegove pjesme "O Šekspirovoj tristagodišnjici"

https://sr.wikisource.org/wiki/%D0%9E_%D0%A8%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%98_%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D1%9A%D0%B8%D1%86%D0%B8

Sergej uhapšen, drugosrbi ćute
Santa Maria della Salute

auuuu sace proglas da se javi stop represiji

nekako mi žalosno što su oni nekada kolonizovali, a sada bivaju kolonizovani od strane indusa, pakšua i bangladešoida. i sada pošteni britanci rade da bi izdržavali ove na grbači. to je recepat da se skrene desno.

Iskreno zabole me, ako su mu našli drogu ili šta već...

"Ja sam prijatelj psihoaktivnih supstanci, ne u mjeri u kojoj je Hunter S. Thompson to bio, ali mislim i da žvaka nije za seljaka. Mislim i ono što sam rekao u 'Karauli': 'Počeli narodnjaci da duvaju i ode sve u pi-ku materinu.' Tako je i bilo. Znalo se kad je Rođa Raičević umro od overdosea da je sve otišlo u ku-ac. To je bio prijelomni trenutak", kazao je.

Koliko bahat stav? Kao on kad se fiksa ili duva to je nadahnuto istraživanje granica percepcije, a seljaci kad se fiksaju, oni su narkosi...

nekako mi žalosno što su oni nekada kolonizovali, a sada bivaju kolonizovani od strane indusa, pakšua i bangladešoida. i sada pošteni britanci rade da bi izdržavali ove na grbači. to je recepat da se skrene desno.

Stara Engleska poslovica: what goes around comes around.

Nekada davno srpski kraljevi su prevodili britanske liberalne pisce:

»О слободи« (1859) Џона Стјуарта Мила је класик либерализма. Ово је превод краља Петра Првог Карађорђевића из 1869. године.

https://sr.wikisource.org/wiki/%D0%9E_%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8_(%D0%8F%D0%BE%D0%BD_%D0%A1%D1%82%D1%98%D1%83%D0%B0%D1%80%D1%82_%D0%9C%D0%B8%D0%BB)

prso je moron, letos se izdrkavao po rvackama kacu ga hapsili jer je pustao kera na javnoj plazi iznapusavao pandure da su ustaska gamad haha

https://n1info.rs/region/sergej-trifunovic-proteran-iz-hrvatske-zabranjen-mu-ulazak-u-eu-i-jos-tri-zemlje/

what comes around is all around

je l moguće da ste ozbiljni na ovoj temi de su dobra stara vremena napušavanja kurca zbog otvaranja teme

Evo ja ću prvi. Ko je ovaj i kako on sa svojim skorom može da otvara teme a ja ne !? Alo uprava napolje Možda je neki incestioid kao pravi britišmen

Autore Bankar, otvarač teme je spodoba, bitanga i hulja koja bi uživala da je ranimo presnim kurcem ko onomadne autora Prof.

Šta mislite ljudi, onako iskreno, da li bi nam bilo dobro da smo se u spoljnoj politici više oslanjali na Engleze?

Znam da za njih slovi da su kurve i pokvareni, ali nešto mi se čini da su korektni prema onima koji su im saveznici.

Realno imali smo s njima dobre odnose sve do devedesetih.

Vazda su vas englezi pazili pa i tih devedesetih. Mrtva trka dal su vam bolji oni ili francuzi

Jedino gdje su se poklapali interesi zapada ili hrvata u slucaju jugoslavenskih ratova, tu su bili na njihovoj strani. Ovako inace nije da su vam nesto nevaljali.

Osim kad su nas bombardovali... :)

Mada morali su donekle da vode računa, ipak je pokojna Elizabeta kuma prestolonaslijednika Srbije Aleksandra Karađorđevića.