Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Dragi svi, želeo bih da vas pitam šta mislite o ovoj verskoj organizaciji i kakva iskustva imate sa njom. Mislim da bi ovo bila zanimljiva i korisna tema.
c
Vuče napaseš se kurca
Nisam upoznat sa njima i mene bi isto zanimalo po cemu se oni razlikuju od hriscanstva
Vuče napaseš se kurca i sa drugog profila
Vidi Vuka, vidi dase
Kako kurca Mujina pase
Likovi su miroljubivi i ljubazno dosadni. Misle da nešto znaju, a u stvari su i oni u " programu ".
Kao klinac imao sam komsije koji su svedocili za Jahvea. Poprilicno su friki, secam se da nisu dozvoljavali njihovoj deci da se igraju sa nama i klinci su bili obuceni kao da su ispali iz 50-ih. Korak ili dva modernije od Amisa.
Ako krenu da te smaraju samo kazes kako si divaut pravoslavac i ostave te na miru. Imaju valjda trening da ne smaraju one koji su vec posveceni svojoj konfesiji. Naucio me jedan Amer, on siroma' iz Solt Lejka, smarali ga i oni i mormoni celog zivota. Ali valjda imaju i jedni i drugi taj triger da kada nalete na nekog ko je vec malo zadrt za svoju veru odustaju od regrutovanja.