Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Za Gazu je još otvoreno pitanje. Dignuta je optužnica protiv Netanjahua.
I kod genocida se ne radi samo o broju žrtava nego i o načinu.
Kad bi brojao koliko je ukupno Bošnjaka stradalo u ratu, mimo Srebrenice, i ta cifra je pozamašna, možda oko 60k, ali samo za Srebrenicu se kaže da je genocid zbog načina.
tj. 60k sve skupa, tu spada i Srebrenica
ajde ne sviraj kurcu devastirali su region pocistili sve živo i mrtvo tamo bez ikakve šanse da se bilo šta povrati, a ta ekspanzija traje od 48-e a ti pušiš istu kurčinu kao i tramp
i kacmo kod trampa imas ovu kusner lajnu kod nas, matori je bukv ćeru dao sekti habad koja oce gradi hotel na generalstabu
to ce vidimo sta ce bude koliko postuju srpski kodeks
Eto vi ste svi bili za Trampa, a ja bio protiv, a i dalje sam protiv.
A što se Izraela tiče, kao što sam rekao, smatram da imaju pravo na državu i teritoriju, ali ne sviđa mi se to kako se odnose prema Arapima. Ipak pokušavam gledati širi kontekst. Imaj u vidu i da su sami Arapi često ekstremni i beskompromisni prema Jevrejima i tu je obostrano bilo vrlo teško naći zajednički jezik. Ukratko mržnja je velika i uzajamna. Pritom su Jevreji na terenu jači jer imaju podršku Amerike, i onda ispadne to što ispadne.
I u onim godinama i periodima kad se Izrael ponašao relativno rezervisano i odmjereno, bilo je i tad provokacija raznih terorista, militanata, itd...
Ne brt, nismo bili za Trampa već za ogoljavanje te vrste politke po pricipu neprijatelju želim samo propast jer ista su govna. I dalje je Trampaleo manji bulšit od ovih idiokrata na koje se primaš lol
nemaju podršku nego je amerika jevrejska (cionisticka) pudlica isto kao i nacistička Nemačka, EU i ostali produkti nacizma.
Nije, već je upravo suprotno. Evengelisti u Americi podržavaju Izrael iz vjerskih razloga i to iz razloga koji nemaju veze sa judaizmom, već sa hrišćanstvom. Da nije toga, mislim da bi podrška Izraelu bila mnogo manja. A to da sam Jevrejski lobi postoji u Americi i da ima neki uticaj, to je tačno, ali ni blizu u toj mjeri da Ameriku smatraš njihovom pudlicom.
Ma da, cionisti organizovali da neko potamani 6 miliona Jevreja, kao što su i Bošnjaci organizovali Markale, a možda i Srebrenicu.
Kako da ne...
How yes no...
Ameri se ne pitaju oko spoljne politke, ona je preuzeta na višem nivou, isto kao i naša spoljna politika. Vučela prodaje Zelenskom oružje isto tako Bajden šalje gomile milijardi oružja za tvoje babe zdravlje a ti se ne pitaš kurca i kmečiš.
Nato je trenutno najveći garant stvaranju V Izraela i pošto na delu vidimo definitivno nedemokratske procese ostaje samo nejasno kako Jovor to ne povezuje sa realnim stanjem na terenu, vrv jer je popušio propagandu kao po običaju i što je najgore nije za to uzeo nikakvu nadoknadu.
kako je bilo moguce da to organizuju bez zapadne propagande i podrske?
Jel ti javio, tebi lično, glavni mason? :D
Mislim vidim imaš provjerene informacije, kontam iz prve ruke...
Tako što nisu ni organizovali. Ne kontam kako nisi provalio ironiju. Ili se praviš blesav.
po kom osnovu su se građani USA ogaslili za bilo koju invaziju jebem te retardirana
jel bio neke referendum ili je to uradio neko u ime naroda?
Usput kad smo kod toga da neki narodi žrtvuju svoje radi viših ciljeva,
to bi trebao uporediti sa pričom o dvije žene koje su se otimale oko nekog djeteta, obe tvrdeći da je njihovo. I onda su došle kod mudrog Solomona, da on presudi čije je dijete. I Solomon rekao, stavite dijete na panj, i sikirom ga podijelite na dva dijela. I ona žena koja nije majka, bila na to kul, a ona koja jeste, odmah je vrisnula od užasa i same pomisli na to da joj se dijete siječe sikirom, i na osnovu toga je Solomon ustanovio da je dijete njeno.
Poenta priče, niko neće tek tako žrtvovati svoje. Uvijek je kredibilnije da je neki neprijatelj napravio pokolj nekog naroda, nego da su oni to sami sebi nekako namjestili da ih kolju. Nisu ljudi toliko čudovišni. Isto kao što ni jedna majka ne bi dala da joj kolju dijete, tako ni razne nacionalne organizacije ne bi pristale na masakr vlastitog naroda.
Prema tome za Holokaust su krivi samo i isključivo nacisti, a za Srebrenicu i Markale Srbi, itd...
a ovo sto kenjas oko jesa istu su tehnologiju preuzeli i oko 11.9, ovo u ukrajini buča, irak hemijsko oružje, gadafi zlotvor, račak, markale, srebrenica itd itd false flag ops
isto i ukrajina, demokratija kurac palac u osnovi uzećemo vam resurse i bitchute robovi
jel bio neke referendum ili je to uradio neko u ime naroda?
Direktno se nisu pitali, to je tačno. Čak je bilo dosta i protesta protiv raznih ratova koje je Amerika vodila.
Ipak, stranke imaju koliko toliko otvoren spoljnopolitički plan, a vlast stiču na izborima. Znači narod se ipak, indirektno pita.
Drugo, čak i ako se narod ne pita, ne znači da je to neko spolja nametnuo Americi (tipa Jevrejski lobi, masoni, iluminati, itd...), već to znači da su odluku donijele same američke elite na osnovu onog što misle da su američki interesi. U suštini autokratska odluka elite, bez oslanjanja na narod, ali nije spolja nametnuta odluka.
ovo u ukrajini buča - u Buči je bilo realno sranje, koje na kraju nije imalo ama baš nikakvu političku poslijedicu, sankcije bi bile uvedene i ovako i onako, i bile su uvedene i prije Buče.
irak hemijsko oružje - u ovom slučaju, zaista se radi o lažnim optužbama
gadafi zlotvor - Gadafi je realno bio pretežno dobar za Libiju, i mnogo bolji od onih koji su došli poslije njega, tako da si i tu u pravu, radi se o lažnoj priči, iako sam Gadafi nije bio cvjećka
račak - Mislim da je bilo realno sranje, samo su ga možda oni malo nakitili
markale - 90% realno sranje koje smo mi napravili
srebrenica - 100% realno sranje za koje smo sami krivi, s tim da postoje indicije da je Alija nešto pričao kako bez nekog većeg zločina srpske strane teško da će Nato da reaguje, pa mu je išlo na ruku da bude nekog sranja. Ali opet u Srebrenici su Srbi ubijali, a ne Bošnjaci, a Alija, sve i da je htio nije mogao to da spriječi jer je Srebrenica bila fizički odvojena od ostalih teritorija koje kontrolišu Bošnjaci.
vidi jbg nemam ja neku korist da tebi pomeram mozak levo desno, sami holandezi su se povukli i srušili vladu zbog toga, iz te zone uticaja a ti i dalje pušiš zapadnjački kurac
Na kraju uvek možeš da zaključiš šta je bio interes po tome ko vuče resurse, stvara se v izrael, gubi se srpska, srbija ostaje bez kosova a ti i dalje kmecis o zapadnoj demokratiji i vlaziš na eu koja ti donela rez da si genocidni bosanski tenkre
jovore tupsone jedini ko vas u eu i dalje vidi ko srbe su srbi, svi drugi vas gledaju ko bosancerose jer su vam stvorili identitet, al zato preko kojekakvih ćacija smrdite po srbiji na max
ovo ako si imbecil, markale je bio psy op