karaj vucelu

1. pa rekla je u šiframa, djeca neće ništa skontati, a ko treba da skonta, skontaće

2. bilo još nekih pesama na temu o zvali, nekih rok varijanti ali nisam se posvecivao

3. što ne bi bilo etički, ionako cenzurišu sve na ovim državnim medijima, ovo je neki pokušaj da nešto kaže mimo cenzure... A kažem ti, djeca su dobila poruku o proljeću, zimi, cvjeću, na njih niko nije politički uticao.

4. no comment, vama levicarima je svaki vid politicke borbe legit.

5. Jovore jesi li ti za prelaznu vladu, ovu sa Marinikama što se spominje?

6. nemam pojma, jesam možda za neku vrstu prelazne vlade, ali da ne budu prebrzo izbori, jer treba opozicija malo da se organizuje i objedini, drugačije teško da će ga dobiti
    Sad je tu teško naći optimalni tajming... ako je preblizo datum neće se opozicija znati organizovati, ako je predaleko, može izduvati ova energija sad koja postoji
    Možda krajem godine da budu izbori, ali da se stvarno stvore uslovi da budu fer i korektni, znači neka prelazna vlada to da omogući... i onda da stvarno svi izađu na te izbore, po mogućnosti da bude neka što šira koalicija, nešto tipa ko što je bio DOS... a ne opet da kenjaju o bojkotu i prenemažu se

7. to je moj laički stav, vi tamo znate bolje kakve su prilike jbg

8. treba opozicija malo da se organizuje

šta u srb smatraš opozicijom? I da li misliš da je EU put i dalje legitiman posle ovog podržavanja Vučića sve ove godine gde im je činio sve ustupke na našu štetu?

9. Prema EU sam dosta skeptičniji nego ranije. Smatram i dalje da nam je mjesto tamo, ali smatram da je put do EU tako što ćemo prije svega gledati sebe i napraviti normalnu i funkcionalnu državu koju bi oni sami jedan dan "molili" da bude član, a ne tako što ćemo im povlađivati i raditi šta god oni traže od nas. Znači odnos sa njima treba da bude trgovina. Koliko vi nama date, toliko mi vama, itd... Čista transakcija.

10. Obj ako napraviš takvu državu ne trebaju ti eu glupiranja. Nikada to i nije bio cilj da se uradi ovde.

Imas drugi kljucan problem, EU vecinski priznaje Kosovo, ne priznaje ti teritoriju i radi protiv tebe u tom smislu. Zašto misliš da je Srbiji mesto onda tamo?

11. šta u srb smatraš opozicijom?

Ne znam to... Ti ćeš reći da su svi lijevo od centra globalisti, ali jebi ga, ne mogu se složiti. Ima mjesta i za lijevu opoziciju, pa i za Đikija i Mariniku. Osim toga smatram da je nemoguće pobijediti Vučka ako ćeš mu suprotstaviti isključivo neku kao desnu opoziciju, jer on sam povlači veliki broj glasača koji bi glasali za te desne stranke.

Tako da u suštini, ko god nije na vlasti, on je opozicija, držim se čisto školske definicije.

Čak i ako je Đilas nešto ranije dogovarao sa Vučićem i ako su bili u nekom dilu, što vjerovatno i jesu, to mu se može gledati kroz prste kao nešto što je radio možda iz nekih pragmatičnih razloga... ali to ne znači da ukoliko bi Vučić dovoljno oslabio da ne bi Đilas znao jače i ozbiljnije da mu se suprotstavi i pokuša preuzet vlast.

Razumijem tvoj stav da su oni pudlice EU i Zapada... ali ajd ti meni pošteno reci, ko će, sa desnice sam da okupi dovoljno ljudi da sruše Vučića?

12. Imas drugi kljucan problem, EU vecinski priznaje Kosovo, ne priznaje ti teritoriju i radi protiv tebe u tom smislu. Zašto misliš da je Srbiji mesto onda tamo?

Ti gledaš koje ti pogodnosti daje članstvo. Što se spoljne politike tiče, nisu oni baš uniforman blok, i ta priznanja su stvar pojedinačnih država članica a ne EU.

13. Pa što te onda uslovljavaju na svakom koraku? Nisi u pravu.

Ključne države su priznale Kosovo i uvek mogu stave veto. Nema tu "ali"

14. Formalno članstvo je tu najmanje bitno. Bitno je da budemo uređena država. "Evropski put" tu ti dođe čisto kao neka motivacija, jer bez toga ovi naši ne bi sprovodili nikakve reforme.
    Ali jednom kad je zemlja u vinklu, to da li je član ili nije je najmanje bitno.
    Eno ti Norveške, Švajcararske, Islanda, Velike Britanije... nisu članovi, i ne fali im ništa.

15. Ne znam čemu onda ta EU fama i proseravanje. Biće da su kompleksi niže vrednosti.

16. I ako je najmanje bitno, nisam rekao da uopšte nije bitno.
    Ima tu dosta pogodnosti za biznis, pristup raznim fondovima, itd...
    Ove zemlje tipa Norveške ili su same za sebe toliko bogate da im to ne treba, ili su debelo povezane sa EU, skoro kao da su članice.

17. Brate norveska crpi naftu i prodaje amerima, nema to veze sa nekim uredjenjem i demokratijom. Pritom je dislocirana da svakog boli kurac za norvesku.

Sve u svemu za biznis je dobro bilo gde da se odvija. Nema veze to sa eu. Dok je eu bila ekonomska zajednica ta prica je pila vodu, od kada je postala naslednica globalisticke ideologije i furanja na rat sa rusima vise nije.