U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
kaki kurac fajt klub filmovi sreije lol, kad nam precednik budeo nosio uniformu ko traore tad možeš nešto očekujes
nacionalizovali afrikanci rudnike zlata
https://scontent.fbeg7-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/515043414_2273201276476422_3024269945173257901_n.jpg?stp=dst-jpg_s640x640_tt6&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=aa7b47&_nc_ohc=aGTemE0GlVQQ7kNvwE7AFXX&_nc_oc=Adnu7sNVqi65MSbwxPMV-e0fM-AXy0Yh6gaaBR5zFkXYu0wi-X9jcVQNOvccrLr4IGc&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fbeg7-2.fna&_nc_gid=9uLc7SdS_BiH4lcvo_R8Vg&oh=00_AfRR6kAzE18jVvgO1ont1Pzi8tEE8ZJ-b0sOKb9UXthqLg&oe=687480A1
učilo se priznajem (opet prekodrinac)
https://pbs.twimg.com/media/GvbvzsHWgAAsV08?format=jpg&name=small
Prekodrinac jovorovac
Prekodrinac pliduanac
Нешто сумњам да је 20 милијарди приходовала Буркина Фасо, ал ајде.
gagi jebe u užicu (velikosrbski nacionalizam pliduu alert (pominje turke i švabe))
https://x.com/i/status/1943015100216139829
hahaha nector & lompar ćivela prevelika srbia
https://pbs.twimg.com/media/Gvbzyk-WUAAabP4?format=jpg&name=small
uh zamalo otvorih
pliduu kakav je tvoj stav oko svaba i turaka, nije trebalo ratovat jelda? trebalo se nekako dogovoriti srediti stvari ostati neutralan lol
Reko sam, okupatori su i jedni i drugi. Samo Turci dosta blaži od svih drugih okupatora na ovim prostorima. Nije bilo sistemskog genocida, nije bilo prisilne islamizacije, placao se harac, jesu hriscani bili podlaceni, tu i tamo gušila se pobuna nasilno, “danak u krvi” ne toliko cesto, u sustini represivna i dugotrajna okupacija ali uz sacuvan srpski identitet vjerski i nacionalno.
Sačuvan je i pod nemcima i austrougarima jaka muda
*e da, sačuvan je i pod komunizmom lol
Ah te julske radosti, kad se setimo da bosna postoji
Cara:
Pita me nesto iz cista mira > Ja odgovorim > On nadje jednu recenicu, prokomentarise je, ostale izignoriše.
Neuporedivo, slabo znas represiju komunizma na vjerske identite onda
Pliduu gađam tačku gde zameraš srbima za pominajnje vidovdana i nalazim je u činjenici da je bilo neka problena sa turcima a vidim tvoje opravdanje u vidu toga da je ipak sačuvan taj verski i nac identitet pa veliš sig su osmnlije blagonaklno na to gledale
tebra kako je sačuvan taj identitet, uz kolike žrtve i koliko je ljudi fasovalo zbog toga, koliki je optor bio svemu tome.
jer samo živ i živahan rob vredi nekog kurca, mrtav ne treba nikom jbg ja bi to tako sagledao.
“Islamska teokratija” dala više prava hriscanima nego komunjare svom narodu na svom tlu nakon oslobodjenja od okupacije
Komunjare su imale goli otok i rešili problem kratkoročno, islamisti su puštali neki minimum dakle igrali pametnije sa carskom strategijom
To ne znači da su bili humani i da nisu to zatirali - jer jesu.
Zajebi te narative jer da je tako bilo i vi bi ostali bogumili ne bi morali na islam jbg.
Meni je deda pričao da smo mi odsekli glavu turčinu i zato pobegli iz crne gore u bosnu. E sad čuo sam za dosta tih priča pa mi nekako ide u prilog ovoj teoriji da su turci blagi bili s obzirom da su na tom potezu podgorica - biheljina izgubili bar pola miliona glava, i to uglavnom begova subaša i paša. Da su nemci to bi bilo 100 za jednog minimum a to je pritom bila za običnog prašinara vojnika kalkulacija
Nisam to reko, samo povlacim paralelu sa uređenjima koja su uslijedila nakon turaka a koja se dosta rjeđe (ili nikako) demonizuju. U tom vjerskom smislu, gore je bilo po vas u komunizmu, isto kao sto je u vjerskom smislu po nas, bilo najgore u kraljevini.
kakvo kurac uređenje postoji pod okupacijom bilo koje vrste. Pritiskaju te koliko je potrebno za svoje ciljeve.
Isto sad imaš i u neokolonijalnom modelu, dok si dobar kmet sve će biti dobro. Kad nisi za početak šalju tvoju muriju na tebe a ako zatreba mogu i da te bombarduju i sl.
Postoji drzavno uredjenje i tad, nametnuto i nesuvereno ali mora postojati jebo ga brat
Samo trazis neke začkoljice