Имаш цртани филм из 78. додуше Бакаши, лик који га је правио морао је да радњу смести у два дела па су фанови били бесни ко рисови... http://www.youtube.com/watch?v=UesmBHjbDLE
- banovan

Ja ne volim takve filmove... Mnogo su mi glupava ta cudovista koja glume nesto i skackaju kao zecevi po ekranu. A knjigu mi ne pada na pamet da citam kad je film bezveze a ona 1000 strana ima. Ko to da cita...

Jako je zahtevno preneti Tolkina na platno i naravno, u ovom slucaju, neuspesno. Tolkin je stvorio svet koji se ne moze spakovati u par sati holivudskog filma koji je zapravo Tolkina priblizio sirokim masama. Ne svidja mi se film jer je sve sasvim drugacije i kompleksnije. Izbaceni su mnogi detalji koji su jako bitni. Film je, ponavljam, cista komercijala.

Meni se iskreno svidja gospodar prstenova,Legolas jeste uradjen pederski tu se svi slazemo....samo su me Frodo i Sam iznervirali vise puta u 2. i 3. delu,placu u svakoj drugoj sceni.
Samo problem kod takvih filmova(koji su radjeni po knjizi) sto 70% sadrzaja izbace radi delimicno normalnog vremena trajanja filma...