Bosanski ili bošnjacki jezik

1. Ispravan naziv je bošnjački jezik jer naziv jezika se dobija od naziva naroda koji ga govori bošnjaci pričaju bošnjački jer termin bosanski obuhvata sva tri konstitutivna naroda u bih a ne samo bošnjake.

2. Da citam ljude koji laicki rasravljaju o ovom pitanju meni ne pada na pamet. Njihova Rasprava o jeziku je na nivou moje rasprave o ekonomiji. Krajnje laicka. Svaka susa sto zna vise od 20 slova javlja se da rasravlja o jeziku razvija svoje teorije i misli da zna. Ako neko prica o poljuprivredi srema ja mogu da slusam ne mogu da diskutujem zato sto nisam kompetentan tako da smatram da i o jeziku vecina treba da uce saznaju slusaju a tek poslije da pokusaju da se prave pametni. Prokleta demokratija

3. Pa zasto brises pitanje i bezis? Ti si doso na rasravu, vrati se.

4. I ja pricam srpski i po meni ne postoji ni bošnjački ni bosanski ali vec su vec bitniji srbi od mene i tebe priznali bošnjački jezik. Ja sam samo pokusao objasnit da ne postoji bosanski jezik. I ne svadjam se uopste a sajt nisam pogrijesio mozda si ti pogrijesio.

5. Pa, nas možda ne zanima to što si hteo da nam objasniš. :) Dalje, svako iole obrazovan zna odgovor na pitanje iz naslova i svako ima pristup Guglu. :)

6. pa pogledaj na groblju moju definiciju bosanski jezik pa reci da svi znaju i da znaju koristit google i definitivno je ostalo nerazjasnjeno zato sam otvorio temu

7. Pa, nisam ja rekao da je tvoja definicija tačna.

8. A zasto je to uopste bitno?

9. pa ja kazem da je definicija tacna i da je bitno da se bosnjacki jezik zove bosnjackim ne bosanskim

10. Pa nije bitno. Hoćemo ovde jedan lock? :)

11. moze lock ali bitno je zato sto pod bosance spadaju i srbi i hrvati i muslimani iz bih a pod bosnjake samo muslimani

12. Ložana... može se taj jezik nazvati i marsovskim... Zar je bitno? Ako već postoje srpski, hrvatski, a sada i crnogorski, kao zasebni jezici a zna se da je isti jezik, što bi se otvarala tolika frka da li je bošnjački ili je bosanski...?
    Ako već svi greše što se cimamo ako jedan greši?
    Bez veze... ajd' jedan lock lepo, da ne pokrećemo zaludnu priču.

13. -Ja sam iz Bosne.
    -Znači Bosanac?
    -Jok ba, iz Bosne!

Lok, naravski.

14. закључавање ове теме под подХИТНО...
    пс босанац и босански (назив региона типа рашка - рашанин итд)или бошњак је једно те исто...колико имаммо само срБских презимена Бошњак,па и хрвата са тим презименом...е сад што неке назови "нације" ("нацијА" тачније) својатају регионално поријекло мислећи да ће с` тим за 30 година створити нацију је питање за неке друге сајтове,не за вукајлију...

15. Ок, апропо овога једно питање... Да ли Аустралијанци причају аустралијанским или аустралијским?

16. енглеским ;)!

17. А Американци... Америчким или американским?

18. хехе...вјеровао ил` не и они енглеским причају ;)...

19. Brate, ne možeš porediti bivše kolonije Engleske sa Bosancima, Srbima, Hrvatima, i ostalom šabanerijom...
    Na Balkanu nemaš nikakvog argumenta da daš nekome prvenstvo u odnosu na druge, osim da ti se tako htelo.

Šta bi sa tim lock-om?