Prijava

Posto skoro niko od nas nije narkoman ne mozemo iz iskustva da kazemo, al realno gledajucu to je cinjenica. Mislim da droga nije usko vezane jedino za rok muziku (nama najblizi primer Moskri ili svjetskoj javnosti dobro poznati 2pac)i droga se uopsteno ne moze povezati jedino za muziku kao umjetnost, nego za sve vrste umjetnickog izrazavanja (cist primer Van Gog, covjek koji je cak u 19. vijeku konzumirao absint, sto se zbog njegovog sastava koji se znacajno razlikovao od danasnjeg, moglo smatrati drogiranjem).

Sto se tice Maidena nisu se drogirali ,al su cugali sve u šesnes'.Maideni su dali zadatak valjda Adrianu Smithu(ili Gersu nisam siguran) da nauci da svira neku njihovu pesmu e sad ne znam koju mislim da je wicker man,da nauci da igra fudbal i da moze da popije pola litre piva za 10sek pa sad vi vidite cime se oni dopinguju.
jeste gledali ''Fear and loathing in Las Vegas''? e to je napravljeno po knjizi Dr.Hunter S. Thompsona koji je do kraja zivota koristio droge i na kraju se ubio :D
Dave Mustaine je izbacen iz metalike jer se drogirao i pio a to je bilo pre izlaska prvog albuma koji je jedan od najboljih metalikinih albuma.

Ovako, da i ja dam svoj doprinos ovoj temi. Pre svega mislim da tekstovi napisani pod uticajem droge/alkohola, najčešće dosta iskreniji od tekstova napisanih bez uticaja psihoaktivnih supstanci. Pitanje da li je to inspiracija ili samo neka ideja koju nikad ne bi izbacio na videlo da je trezan. A kad jednom napiše, to je to. Jebiga ne znam kako droga utiče na inspiraciju, ne drogiram se. Mada kad popije, čovek je pre svega opušteniji i rasejaniji, misli lete na sve strane, ono o čemu je već mislio ko zna kad mu ponovo padne napamet, i deluje prirodnije, spontanije kad se napiše na papir. Jer veliki perfekcionisti nikad ništa ne bi napisali dok su trezni, uvek bi nalazili neku grešku i vraćali bi se iznova na to, a na kraju sve to bi izgledalo dosta usiljeno, ne bi imalu tu dušu kakvu ima kad je naškrabano na salveti u nekoj kafančini ili bilo gde u sličnoj situaciji. Naravno uvek postoje izuzeci.

Дајр Стрејтси односно Нофлер нису користили дрогу,алкохол да

Сваки музичар који је себе градио од 60их на овамо у поп музици је био на неким дрогама,то је 99 посто тачно

Има примера да кад се скину са дроге раде нешто невиђено добро,,пример Клептон,врв највећи дрогош од свих (жив остао јер се плашио игле,тако да је пио и јео дрогу) од када је сув ради нешто вр а то је период од 90 па на овамо...

Чуо сам да АЦ ДЦ нису радили ништа сем алкохола после 79

Опијум постоји колико и инспирација код човека,ствар је у томе да неком помаже неком одмаже...Мало је уметника (писци,сликари,музичари...) који нису стварали под дејством алкохола или опијата...

Е да,џаба квину дроге без кад умро фреди од цепљеног чмара

Reme narkoman!

Pa ako neko pod uticajem droge-alkohola ili čega već stvara stvarno do jaja dela, šta da im radim. Ja ću ta dela da volim bez obzira na to.
Obojeni, na primer.

Reme narkoman!

Jok bre, ja ne konzumiram ništa od toga, samo pivo i rakiju. Ali domaća ljuta za inspiraciju dušu dala. :)

Više od 90% muzičara koji vrijede nešto koriste narkotike i tu nema ništa loše dok god svoje tripove uspješno kanališu i pretvaraju u remek djela , ostalih 10% su propali muzičari koji za gram nekog smeća pišu tekstove za turbo folk zvijezde i to su najčešće bad tripovi izazvani konzumacijom loših narkotika.
Dovoljno je pogledati samo domaće muzičare koji su ostavili neki trag i koji imaju neku vrijednost.