Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Пази овако Сурови, да би се таква систематизација спровела потребно је време. Да би се све лоше, прецењене дефиниције, обрисале потребно је да се чисти по цео дан. Погледај под најомиљеније данас, ја данима већ не могу више од 3 плуса да дам на првој страни најомиљенијих. Ти обришеш, ајде да кажемо, просечну дефиницију само зато што је постала дефиниција дана. Колико је таквих просечних које нису скупиле више од двадесетак гласова? На хиљаде их је, и већина њих су много лошије од ове.
Ја сам предлагао пре пар месеци да направимо чишћење и да се активни аутори једног дана,викенда, како год, активирају и да пријављују дефиниције за брисање масовно.
И у праву си, укините више ту дефиницију дана. Дефиниције које блеје у најомиљенијим ионако скупе 100 и кусур плусева. Мало ло је?
da, ali te ne bleje na naslovnoj strani sajta već ih je skoro nemoguće naći, ukoliko ne tražiš nešto konkretno.
Za sve je potrebno vreme, ali dok se ne reši na neki radikalan potez ja neću da sedim i čekam, već pomalo...
--
...Када би могли модови да замене деф дана са пратиљом реко би да видимо ту пратиљу...
to bi bilo sjajno. mnogo manje buke bi bilo oko svega ovoga...
Pa je l' to toliko teško za izvesti? Odavno se to već predlaže.
@slavk0
ne znam da ti odgovorim na to pitanje. verovatno jeste.
p.s. sviđa mi se kako su nam avatari kompatibilno nekompatabilni :D
Nigga' please! :)
Mogu li da saznam razlog zbog kojeg je moj poster NEPISMENA odstranjen sa vukajlije???
@Frane iz Omiša
Nekvalitetan je. Ima jedno 200 postera gde se na ovaj ili onaj način ismevaju kojekakvi likovi koji su...eto tako, ne baš u dobrim odnosima s mozgom. Poprilično je dosadno ponavljati stalno iste fore.
Pa do bi trebalo da bude nekakav demotivational poster. Ovaj je igrao svoju ulogu i bio je korektno prihvacen.
Ne znam, ne želim da dovodim odluke moderatora u pitanje ali ova mi baš nema smisla.
Znači, 200 postera može da stoji a 201. se briše?
Aj, neka.
Jebiga, stoji sigurno dosta sranja, i briše se na ono što se naleti. Moderatorske odluke su čisto subjektivne i vrlo je moguće da nekad nemaju smisla. Iskreno, hteo sam i onaj drugi da ti obrišem, ali reko' da ne preterujem. Valjalo bi da promeniš malo tematiku postera.
Ma sve to ok, samo mi eto smetaju ta konzervativna stajališta- originalni demotivationali se inače na stranim sajtovima ne diraju bez obzira koliko glupi, nekvalitetni ili degutantni bili jer svaka budala ima svoju zabavu a takvi su najčešće najzabavniji.
Ne mogu ja sebe da nateram na promenu sopstvenog stila izrade postera. Što je najgore imam i ako se to može tako reći uglavnom pozitivne rezultate što na neki način ide u prilog mojim tvrdnjama.
S poštovanjem
F iz O
Hm, pa ne znam baš koliko je originalno nešto ako je samo slika drugačija a tekst zilion puta viđen. Ok, nebitno, drugačije razmišljamo i slažemo se da se nećemo složiti povodom toga.
Što se tiče pozitivnih skorova, to sigurno ne garantuje da je nešto kvalitetno. Uvidećeš i sam uskoro.
Interesuje me zasto je moja definicija obrisana??
Bice vracena za par (dva) dana. Poz.
sad ova def http://vukajlija.com/test-opste-informisanosti/168957 je izbrisana tek onako il ima neki razlog sem sto je 'nekvalitetna'. ne prodje ni 1 da je stajala
*minut
Što mi ode poster "Radosav, crni Radosav" ?
@Podgrejo - jedan od retkih slucajeva gde smo reagovali na vreme
@Slavko - poster u posteru, to brisemo automatski.
http://vukajlija.com/forum/teme/2488?strana=1#post_464482
Aha, ok onda.
Prvo sam postavio novu temu da se pozalim, jer nisam video da postoji ova, ali evo sad to radim i ovde. Zeleo bih obrazlozenje zasto je moja definicija "Moralna nezrelost u zene". Decko koji je recimo napisao komentar je rakao imam ja nesto slicno i linkovao, video sam njegovu i ne moze biti plagijat. Da li ja nekoga vredjam u definiciji: ne. Jednostavno jedna konstatacija koju sam morao da zapisem.
http://vukajlija.com/emotivna-nezrelost-u-zene/169166
dan drugi...ja cekam na odgovor ne zelim da se svadjam, zelim obrazlozenje.
objasnite mi nekvalitetno u mojoj definiciji??? procitao sam je sad jos dva puta. malo interpunkcija ne valja ili je nema ili sam je stavio a ne treba, negde i red reci mozda pobrkan, veliko slovo fali... Pa ima definicija dana koja izgleda gore od moje definicije, da ne pricam o definicijama koji ljudi pijani ovde pisu pa stoje tako bzvz i kupe minuse ili pluseve samo zbog simpaticnosti.
Ono sto rece neko par postova ranije odakle modovima pravo da brisu definiciju, ako ona ima vise od 10+.
Ako si se latio posla il ga radi il se klati!
moja definicija sa tih prokletih malih i jadnih 13 komentara i 64+ i 8- ...
iskreno meni je bitno da sam je pronasao i da mogu da odradim copy/paste jer meni treba a vi lecite vase frustracije negde drugde to sad stvarno (pritom persiram onome/onoj koji/a je izbrisao/la moju definiciju).
Da naglasim NE ZELIM da mi se vrati definicija, to mogu da traze oni ljudi kojima je omiljena i koji ma je dobra. Samo trazim jedno racionalno objasnjenje, sta je kriterijum brisanja MOJE (ne tudjih u to necu da zalazim) sa cime se to poredi definicija da bi bila nekvalitetna?
Hvala