Dakle, filmovi

  1. Фајт клаб.

    Потенцијални спојлери.

    Лол прелетех поново кроз Fight Club. Прегледах га на прескок. Јеботе, која Слика Доријана Греја од филма.
    Оно, узоран човек, цењен у друштву (суви просек) из одређених разлога (несаница, цинични пријатељ) налази своју бунтовничку страну и живи и понаша се као кретен, борац против "лажних" друштвених норми, против прљавог капитализма, лажног смејања и свега актуелног у друштву у том тренутку. Чак се и завршава на јако сличан начин, главни нам јунак укапира које је ђубре постао, малтене се из разних разлога гади самог себе, и решава да се отараси своје лоше стране, и одлучује да се жртвује за своју добру страну (Доријан Греј као лошу страну види ту своју слику, жртвује своју лепоту, док Тајлер Дарден пуца себи у главу и тиме симболично убија своју лошу страну). С тим што је Доријан Греј тиме убио себе, а спасио слику (симболично добра страна), а овај други кретен убио Бред Пита (своју лошу страну), а спасио своју гузицу.

    Не знам како раније то нисам видео. Мада, фино је одрађено све то.

    И даље остаје 8/10.

  2. http://www.imdb.com/title/tt0805576/ gledao ovaj islandski film, prosek, nista posebno, stim sto je evropski prosek malo jaci od holivudskog proseka, osim kad je budzet u pitanju..u ovom filmu radnja ne ide svojim tokom nego mora da se ceka da bi se saznalo o cemu se radi,saznao sam preko ovog filma da je lik koji je radio autopsiju nad ajnstajnom ukrao ajnstajnov mozak..ne znam dal je to tacno, trebalo bi da jeste..katastrofa bi bilo da se sluze lazima da bi imali zanimljive informacije u filmu..kakvo sivilo vlada na islandu, strasno.grejanje i struja su im skoro dzabe, rekao bih da tamo nema sirotinje kao kod nas ali onakva klima sve to usere

  3. Ne znam, labokv, ne bi mi klima smetala, ionako se više smrzavam od naših cijena, nego od zime :-)

  4. pa dobro u odnosu na zivot u srb jeste bolje tamo pa makar padalo kamenje s neba svaki drugi dan..

  5. Meni je onaj novi film sa Jake Gyllenhalaalom dobar

  6. Onaj gde nije peder?

  7. Lepo sastavljen program u Zvezdi, za svakog po nesto.
    http://i.imgur.com/PxLVTcV.jpg

  8. Odličan line-up i prilika za lov na hipstere u kariranim košuljama.

  9. Je l pogledao neko u cugu samuraje jebene i da li je fazon kao 4h rashomona

  10. Дајте неку комедију да се хихоћем мало пред спавање :)

  11. Priča mi ortak, kao ortak njegov s nekim svojim pajtosima išao u ne znam koji bioskop i tad bila nedelja Tarkovskog. E, sad, njegov film traje u proseku tipa 200 minuta i lik što radi bio oduševljen kako ima današnje omladine koji vole Tarkovskog i dao im kao predgovor filmu dokumentarac o Tarkovskom. Došli su na projekciju u podne, izašli već mrak pao. xD

  12. Слепи
    Дајте неку комедију да се хихоћем мало пред спавање :)

    http://www.imdb.com/title/tt0110570/

  13. http://www.imdb.com/title/tt0093776/ - Jedan od najboljih biopica koje sam gledao. Sve je na mestu. Nekima neće leći doza eldepeštine, ali tako stvari stoje. Scenario i gluma izvanredni. Jebeni Geri Oldman je i kao mlad pokazivao kakva je glumačka veličina. Vanesa Redgrejv takođe izdominirala. Čak i Alfred Molina, koji nema sreće sa odabirom uloga kroz karijeru - izdominirao!

    9+/10

  14. http://www.imdb.com/title/tt0084287/?ref_=tt_rec_tti Divan film iz 1982. godine, a glavnog glumca je lako prepoznati. Sjajno.

  15. M (1931)
    Tek skoro sam pogledao. Klasik. Odličan film, ali Piter Lori < Taško Načić.

    The Great Escape (1963)
    Za svaki slučaj da spomenem, ko nije pogledao, nek ne časi časa.

    Tropa de Elite
    Tropa de Elite 2: O Inimigo Agora é Outro
    Filmovi o elitnoj policijskoj jedinici u Brazilu i o njihovom jebanju keve kriminalcima.
    Kad smo kod Brazilaca, da ne zaboravim i Cidade de Deus, koji je više iz perspektive ljudi iz favela.

    The General (1926)
    Nemi film, lagana radnja, jednostavan humor. Po Orsonu Velsu i mnogim drugim glumcima, najbolja komedija ikad. Možda malo prejake reči, ali vredi pogledati, makad zbog Bastera Kitona, koji je bio uzor Džekiju Čenu i uopšte svim glumcima koji su svoj humor zasnivali na akrobacijama.

    Gosford Park
    Jedan od najboljih britanskih filmova ikad. Misterija, fokusira se na razliku u staležima u to vreme. Briljantni glumci.

    Withnail and I
    Crna komedija. Vitnejl jedan od najgenijalnijih likova ikad na filmskom platnu. Alkos, propalica, narcis.

    Un prophete
    Kako je lik od običnog zatvorenika postao važna ličnost u kriminalnom svetu.

    Step Brothers
    Teško da sam ikad plakao od smeha toliko kao za ovaj film. I The Other Guys sa Ferelom vredi pogledati.

  16. Gosford Park ima jednu pregenijalnu foru koju izgovara Čarls Dans (Tivin Lanister) ženi kad se već desilo ubistvo i ide nešto kao: "Nemoj da mi tu plačeš kao neka Italijanka!"
    Jedna od najboljih britiš snobiš rečenica ikada. Inače je Dans glumčina, ali do GoT nije bio poznat široj javnosti. Mnogo jak glas ima!

  17. Meni je ceo film pregenijalan. Odličan scenario, dosta dobrih fora (meni je npr lik Megi Smit genijalan. Ona je žena tu samo da tovari onog glumca/pevača i većinu ostalih), snobizam level beskonačno, a glumačku ekipu ne mogu dovoljno da nahvalim. Teško da je u nekom britanskom filmu ikad bilo ovoliko dobrih glumaca. Fale još samo Alan Rikman i Geri Starčovek pa da budu svi najbolji britanski glumci u poslednjih 30+ godina.
    A Dans je rođen da bude negativac. Što ti kažeš, ima i glas i facu zbog koje pomisliš da planira da ubije Bonda i osvoji svet nekim zamršenim planom. A i glumčina je.

  18. Баш сам синоћ гледао тај филм. Баба је прејака нема шта, и она служавка што су је отпустили је исто. Мени је генијална сцена кад затекну оног децхка како јебе дебелу хаха

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.