Dakle, filmovi

1. Preporucio bih film Boško Buha

2. Ljudi, ajd kazite neki dobar iranski film?

3. Almodovar? Samo žeži; po meni, redosled je nebitan:)

4. Za neki dan, pocinjem s ova dva...deluju mi zanimljivi... :)

Entre Tinieblas (1983)
    ¿Qué he hecho yo para merecer esto? (1984)

5. СВИМА ОД СРЦА ПРЕПОРУЧУЈЕМ ДА НЕ ГЛЕДАЈУ ПОНАВЉАМ НЕ ГЛЕДАЈУ "Shuters island",,,највећа гомила го*ана коју сма у животу погледао...част изузетцима...!!!глупа предвидљива америчка исплагијана прича...и она се бори за оскара...Боже ме ти драги сачувај!!!

6. Шатер Ајленд се не бори за Оскара... Бар не до следеће године. Ал чуо сам и ја да је најгори Скорцезеов филм до сада.

7. Imam ja jedno pitanjce... Sta mislite o filmu Slatko od Snova? Naravno, pitanje je za one koji su ga gledali.

8. "Шатер Ајленд се не бори за Оскара..."
    ... и кажем за следећу годину...ове године су додјељени ;)...пошто га бајни познаваоци филма и понеки критичар већ сврставају у категорију за Оскара-и представљају га као већ могућег добитника...
    пекки нисам гледао тај филм,али ми је једна другарица одавно препоручила да погледам тај филм,каже да је добар...

9. KAFKA, OVAJ MEKSIČKI AMORES PERROS JE UBICA FILM

10. Možda je prošao nezapaženo,ali meni jedan od najdražih-"Cinema Paradiso",pogotovo ova scena (koja verovatno nema smisla ljudima koji nisu odgledali film),pa srdačno preporučujem da se pogleda :)

http://www.youtube.com/watch?v=wEFugVbzsSo

Onda,jeste da je glumačka ekipa holivudska,ali meni je i ovaj film u "redovnoj postavci":

http://www.youtube.com/watch?v=CfdVJnSqt_0

11. @vlajkoseljak

"Ljudi, ajd kazite neki dobar iranski film?"

Pogledao sam samo jedan iranski film, Bacheha-Ye Aseman, i lep mi je. Deca su glavni glumci. Nešto poput Metle bez drške što sam gledao kao klinac.

12. hvala, Mastixt...ja sam gledo neki sa nekim kamiondzijama ili tako nesto...ili je ipak to bio neki film koji ima veze s Kurdima...bas cu da vidim da li ovaj koji si naveo mogu da nadjem...hvala opet!

13. @Alkaloid

Hvala ti veliko! Moze i ovaj iranski...ako se moz nadje, gledam ga...hvala opet...
    mozda sam bas taj i gledo :)

14. @zeljček

"Lisabonska priča (Wim Wenders) - Duhovit, inspirativan i nezaboravan. Duh starog Lisabona i fado muzike sa Madredasima koji su stalno tu negdje.. Moja majka, još nenaviknuta na ovakve sadržaje, nakon što da ga je odgledala reče da joj "ovakvo nešto samo ja mogu donijeti u kuću""

Znas koliko dugo pokusavam da se setim kako se ovaj film zove, preporucio mi ga je jednom jedan lik, i pricali smo o njemu, i poslednjih mesec dana mi je u glavi neki Boston, i sinoc mi padne na pamet Bostonske price, i znam da nije al ono... i sad pogledam temu... Lisaaaabonska!!!

Hvala :)))

15. Evo citata iz filma Network koji sam danas pogledao po drugi put, a vama preporučujem da ako ga niste do sada pogledali to svakako učinite.

..."I kada dvanaesta najveća kompanija na svetu kontroliše najveću propagandu ovog sveta, ko zna kakvo će sranje poturiti kao istinu! Zato me slušajte! Televizija nije istina. Televizija je prokleti zabavni park! Ona je cirkus, karneval, karavan akrobata, maštara, igrača, pevača, žonglera, prevaranata, lažnih zabavljača i fudbalera! Mi razbijamo dosadu. Ako želite istinu, obratite se Bogu. Obratite se svom guruu. Obratite se sebi! Jer ćete jedino tu naći pravu istinu. Od nas nikada nećete čuti istinu. Reći ćemo sve što želite da čujete, lagaćemo. Reći ćemo vam da Kodžak uvek uhvati ubicu. Da kod Arčija Bankera niko ne dobija rak. I ma u kakvoj gužvi bio, na kraju epizode, junak pobeđuje. Reći ćemo svako sranje koje želite da čujete. Bavimo se iluzijama, ništa nije istina. A vi sedite iz dana u dan, iz noći u noć, svih uzrasta, boja, vere...mi smo sve što vi znate! Počinjete da verujete u te iluzije. Mislite da je to stvarnost, a vaš život nestvaran. Oblačite se kao na televiziji, jedete tako, gajite decu, čak i mislite kao tv. To je masovno ludilo, vi prokleti manijaci. U ime Boga, vi ste stvarni, a mi smo iluzija! Zato isključite televizore. Odmah! Isključite ih i više ne uključujte! Isključite ih u sredini moje rečenice. Isključite!"

16. District 9, zaista odlican film!

17. Hm... Izdvojio bih neke filmove Petera Sellersa, po meni, najboljeg komičara ikad (uz naravno, velikog Čarli Čaplina)...

-Being There (1979), sjajan film... Piter Selers je citav zivot htio da odglumi ovu ulogu...
    -Serijal Pink Panter... Stvarno, nevidjena gluma... usudio bih se reci, jedna od najboljih ikad...
    -The Party... Odlicna komedija...
    -Dr. Strangelove ne treba posebno naglasavati...

Takođe, gluma Toma Henksa je fascinantna, pored Gampa, tu je i Filadelfija...

Svidjaju mi se i ozbiljne uloge Dzim Kerija... stvarno, čovjek je talentovan...

Ubiti Pticu Rugalicu- Jedini fim koji me potpuno ostavio bez rijeci...

Filmovi Kevika Costnera, su takodje odlicni.. "Field of dreams", "Dnace with Wolves"...

I jos preporucujem film Pakt s vukovima...

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.