Prijava

taksi drajver, mucan film.kad se covek stavi u njegovu kozu deluje bas zajebano.lik je specifican, cudan ili malo poremecen pa onda kako on zivi,nekako je izolovan.sve je to savrseno docarano irezija i de niro objasnili

taksi drajver, mucan film.kad se covek stavi u njegovu kozu deluje bas zajebano.lik je specifican, cudan ili malo poremecen pa onda kako on zivi,nekako je izolovan.sve je to savrseno docarano irezija i de niro objasnili

Usamljenost, izolovanost, otuđenost. Upravo. Generalno, fantastično film dočarava tu atmosferu i taj mučan beg u ludilo. Režija je savršena, film ima fantastičan tok, kao da si pristuan tu, kao da ti dani stvarno teku i tako dalje. De Niro savršeno dočarao nekoga ko se jednostavno jebeno ne uklapa. Inače, ovaj film doživljavam kao logičan nastavak The Deer Huntera, kao da je De Niro i u jednom i u drugom isti lik. Čak je i ovde veteran.
Kada gledaš svet kroz oči Travisa, stvarno ti sve ono deluje logično, prljav svet, ološ po ulicama itd. Jednostavno, jako dobro prikazuje i njegovo unutrašnje stanje, a i jako dobro kritikuje društvo istovremeno. Meni lično jedan od omiljenih filmova.

Evo ti odgovor Boh, iako znam da podjebavaš.

Jako si lose shvatio film poenta je da mlad covjem mora nesto sebi naci da se bavi u zivotu

Što se Withnail and I tiče, film je objektivno dobar. Muzika je dobra. Mene radi isključivo kao drama, nikako kao crna komedija. Glavna zamerka na film je tečnost. Jednostavno, događaji su odlično odrađeni, ali prelazi između dva različita događaja narušavaju "harmoniju" filma i sjebavaju mi utisak značajno. Ne dozvoljavaju mi da se uživim u potpunosti. Kapiram da je takvim "sečenjem" filma pokušano održavanje dinamike filma, jer je film bukvalno priča nastala ni iz čega. Sve u svemu solidan film.
Od mene 7.6/10.

Jako si lose shvatio film poenta je da mlad covjem mora nesto sebi naci da se bavi u zivotu

Koji si ti vanserijski smarač.

drka bohor u fazonu sta onde ima zanimljivo kad niko nikog nije ubio, prevario itd

Smaracu gde bi poenta mogla biti u atmosferi,docarava sjajno tu atmosferu u vazduhu kao da sam tamo sve kao da sam proziveo jos kad cujem ,,kritika drustva,kritikuje drustvo,, serem govna. To oko oslikavanja unuttasnjeg stanja da,travis ne zna sta ce od sebe pa je hteo biti zlikovac pa kad nije uspio postao je samaricanin i dobio ovacije od naroda na kraju bi mu plavusa dala picke u taksiju ali to mu sad nije bitno resio je neke mnogo vaznije stvari, unutrasnje. Nemozes doveka terati znajuci da tvoje postojanje nema narocitog smisla. Kako ne kapiras

Drama je zanr koji podrazumeva ,,unuttasnu borbu,, u protagonistima. Cak se moze reci da je poenta zivota pobediti samog sebe. Mozda treba posmatrati svet kao objekat,objekat koji je refleksija nase unutrasnjosti koliko si puta cuo optimisti njima je sve lepo. Onaj covek sto se nadje pred kerom utronjan nije se uplasio psa zbog njega samog ker moze biti i nezainteresovan i bezopasan i komsijin ali on ce se uvek plasiti..sve dok ne pobedi svoj strah. Tako i travis on kenja po gradu ali njegov problem nije to on je zakopan skroz drugde,u njemu nesto ne shtima xd. Takav slucaj imamo sa armingom. Sve te neg osobine koje vidis poticu od nerada na sebi sto neki vole da kazu a ne od infrastrukture srbogovana finansijske krize. Jedno je reci a drugo kada ti to postane nacin zivota travis je kao trava urasao i vegetira i neraste nemenja se,naposletku zeli promene i izdejstvovao ih je vazno je da je uradio nesto i sada mu je lakse nebitno da li je to kao takvo imalo dejstvo cilj poentu.

Bio sam izgasio internet ali za 5min odem sa telefonom na solju besika napregnuta bila pa sam stigao da napisem ovaj post dok je treajalo pisanje znaci nekih 2minuta.smrdelo sve na cigana sto bi rekao renato henc daleko poznatiji pod jednim drugim nadimkom na ovom sajtu

Vidim nije spomenut način na koji je snimljen ''Taxi driver''... Kamere su postavljene na haubu, pa kod spoljnog retrovizora, te sa strane, uz sam točak... Odlično kadriranje, a u prvom planu - kurve, dripci i belosvecki šljam, prljavština, magla, kiša, govna. A uz sve to - džez Bernarda Hermana.

https://www.youtube.com/watch?v=Bx4aK-YsPeU

Pa onda njegova neprilagođenost - kada muva onu žensku u kafiću, obrati pažnju na gestikulaciju, reči koje koristi... Svaki njegov pokret ili reč stvara jezu. Osećaš da sa njim nešto nije u redu ali ne možeš da provališ šta. Što bi preko bare rekli - weirdo.

...Pa je vodi u bioskop na projekciju pornjave jer ne zna za bolje tj. ne zna drugačije. Otpadnik od istog onog društva koje proziva. Šljam koji toga nije svestan, ili možda jeste. Pravičan, duboko povređen, borac protiv vetrenjača, ali iz ugla normalne racionalne osobe on nije ništa bolji niti mu je život imalo lepši od svih onih koji mu se gade. Pritom pije neke tabletice ili alkohol šta već, a čak i ona opsesija oružijem i treninzima mu ne ide u prilog jer izgleda kao čačkalica. SVE u vezi sa njim bi moglo stati u jednu reč - otužno.
Zatim mi je ostala upečatljiva scena kada piše roditeljima pismo, pa ih laže.

Sve u svemu, žešće neprilagođeno sjeban lik koji zbog svoje pravičnosti i načina razmišljanja stiče simpatije gledalaca. Ali uprkos tome, odaje utisak osobe koju treba žaliti. Idol mnogim depresivcima.

EDIT: Takođe Travis Bickle je predmet rasprava na mnogim forumima za duševna oboljenja - i dalje ne mogu da utvrde od čega on tačno boluje i šta je konkretno njegov problem. Elementi depresije sigurno.
To samo govori koliko je lik Travisa dobro odrađen.

howl's moving castle
http://m.imdb.com/title/tt0347149/

sestra uzela da gleda, ja bacim pogled, šta ti je to, kaže, miyazaki, miyazaki, ja se setim da je ovde neko spominjao mijazakija i sednem i pogledam

pa ono je prekrasno, sigurno ću gledati još njegovih crtanih, tačno mi je falilo kvalitetne bezbrižne fantazije

mijazaki, svaka vam čast

Очекивао сам неку риму после "мијазаки, мијазаки".

Напуштам тему разочаран.

ako mi veruješ, ja sam očekivao da neko ispod dopuni

Ovaj drugi Srbendin post jeste delom dobro viđenje, što se Jocka tiče, i on je fino obrazložio zašto je taj film toliko dobar. Ali kao što rekoh, ne mora svakoga da ošine na taj način.

Srbendo, sam Travis je slika dobrog dela tog društva, i kao primer osobe iz šupka društva (seti se Travis je ratni veteran, posmatrajući Travisa kao presjebano ljudsko biće, film dobija i antiratnu dimenziju), isto tako, kritika svakog pojedinca koji opravdanje za lična govna traži u drugima itd. Postoji mnogo, mnogo načina da se posmatra ovaj film i svaki je validan. Svaki put kad sam ga gledao, nešto drugo je izdominiralno.

I svaki od tih segmenata je prikazan isključivo kroz Travisa, ostatak je tu samo da pojača njegovo unutrašnje stanje. U suštini, jedan od najboljih "antiheroja" u svetu filma.

Tess

Depra, depra, depra. I Nastasja, preljepo jedno biće.
9/10

Jel neko gledao The Sting (1973)?
Da gledam?

Pokočio mi se tel dok je učitavao i ladno sam pročitao krele96 lolo

cloverfield lane, lipo je krinuo ali na kraju sve lošije i lošije, baš se razočarah

radjarde, miyazaki plodi, gledaj Spirited Away ako nisi, po meni njegovo najjače djelo