Prijava

Warcraft nije loš. Čovek dobije baš ono što se od filma očekuje, pogotovo mi ljubitelji Warcraft-a III. Prava stvar za ubijanje vremena.

Tilmo Sting ti je klasika smekerska, po tom filmu radjena jedna epizoda hustla, temelji za svakog pravog prevaranta preporuka papetmasteru

Pošto je Reme fino objasnio da je komedija samo nešto tipa "Andrija i Anđelka" i kako Withnail & I nije komedija. Neću mu protivurečiti, evo jedan šmekerski britanski film na koji se uvek vraćam - http://www.imdb.com/title/tt0203119/ . Triler je, ima brit humora, ali nije komendija.

Što se tiče sineasta čiji filmovi imaju mnogo razvijene likove, Majk Li je tu bog i batina.
http://www.imdb.com/title/tt0117589/?ref_=nm_knf_t1
http://www.imdb.com/title/tt0107653/?ref_=nm_flmg_dr_10
http://www.imdb.com/title/tt1045670/?ref_=nm_knf_i2

Sexy beast mi je ostavio bas meh.. utisak, dr kingsli pokidao bas, sto je i bilo za ocekivati
The long good friday valja li? Krenuo sam nekih 5min ne znam zasto sam morao da ugasim al los kvalitet bio jedva sam nasao i onako, nije mi se svidjala atmosfera bas... Da li pokusati? ;/

Dobar je. Bob Hoskins objasnio šta je Cockney. Helen Miren ubila. Mada, što moraš gledati da ti se svidi. Film je bitno ostvarenje, pa i da ti se ne svidi, odgledaš ga onako analitički.

taxi driver je precjenjen film
jedino se sviđa onim likovima koji se suosjećaju sa njim što se tiče riba, pronalae se u njemu pa im gotivno što pokušava kao i oni da poljubi ribu hahah

Ako sam rec shvatio

Makaron bosanska verzija zangecua haha :D

Koja je vulva ovaj Prov, nevera.
Nisam rekao da nije komedija, nego da me uopšte ne radi kao komedija. Zapravo, ne sećam se ni jednog momenta koji me je nasmejao. Prilično je mračan film, bez nekih komičnih momenata, ako mene pitaš. U suštini, apsurd egzistencije, sjebanost do srži i beznadežnost.
Sudeći po IMDBu, i Fear and Loathing in Las Vegas je komedija, a film je jezivo sjeban i mračan. I nema ništa više komičnih momenata nego bilo koja nekomedija. Slična situacija i sa ovim čudom.
Jebao te W&I, kad se ponašaš kao uvređena devojčica jer neko nije doživeo film isto kao ti. Ne budi bolid.

Fear and Loathing in Las Vegas je isto precjenjen

Naime, Breathless ogromno razočaranje, kao i opus Godara, koji sam počeo da "prelistavam. Jednostavno, izostala hemija, atmosfera je njah, prilično me iritira način na koji je sniman (iako je deo francuskog novog talasa, prećeraše).
Imam utisak da prodaje muda za bubrege bez neke poente. Čak i dijalozi deluju lažno, kvaziintelektualno delo što se mene tiče. Ima ok momenata, ali sve u svemu njah.

Rewatch-ovao The Good, the Bad and the Ugly. Jebe i dalje.

Rashomon, uz sve kvalitete, nije me oduvao kao neki drugi klasici, film jeste do jaja, ali mi je na momente išla na kurac gluma karakteristična i za nemi film, i za podneblje (prenaglašena). S obzirom da film odaje utisak polunemog, nije gluma loša, samo mi ne odgovara. Osmica neka.

Donnie Darko govno. Džejk nume da glumi ovde.

Cinema Paradiso preljepost. Filmčina.

Eyes Wide Shut jebe. Opasan film, i čist dokaz koliki je Kjubrik bio ludak. Voleo bih da vidim uncut verziju, ali takva verzija ne postoji. :D

City of God je mnogo bolji kada imaš 13 godina, nego kada imaš 25. Jebiga. Nije loš film, samo je pre desetak godina ostavio drastično bolji utisak.

The Cabinet of Dr. Caligari jebe.

Bonnie and Clyde ♥

Doručak kod Tifanija, relativno regular romantična komedija sa nestvarnom ulogom Audrey Hepburn, koliko je to lepo biće jebem je u usta.

Tangerine hipstersko govno snimano ajfonom, pod veštačkim osvetljenjem koje prati drkanje trandže jer ju je dečko šutnuo zbog regular pičke. U suštini, gluma jako loša, makar u onom delu filma koji sam odgledao. Previše proseravanja, histerije i kao da je film sniman samo da bi retard koji je snimao rekao "e vidi snimio sam film ajfonom". Umri govno. Odgledao 20 minuta i ne planiram da nastavim sa ovim šlihtanjem gej pederima. Pederski film.

Tess je divna. Nastasju Kinski bih mazio po kosi i čuvao od vetra.

Komedija je veoma širok pojam. Komedija je stara koliko i čovek i kao žanr je ogromna. Jedna od glavnih definicija komedije je da je ona "ono što te tera na smeh". Čak je i teatar apsurda veoma blizak komediji, nekad se čak svrstava u komediju. Samim tim, u istu korpu komediju možeš smestiti screwball, mjuzikl, apsurd, tragi-komediju, egzistencijalnu komediju, satiru itd. A i za film, koji mnogi bitni britanski kritičari i reditelji smartaju najboljom britanskom komedijom svih vremena, ti onako paušalno izvališ "nije komedija" je prepotentno bez osnova. Možda ti se ne sviđa, ali da ga isključuješ iz žanra je totalno glupo. Naravno, mnoga ostvarenja imaju elemenata humora u sebi, ali nisu komedije, jer i ta doza humora ne narušava osnovu žanra. U tome HBO-ove serije objašnjavaju - koriste humor i pored mnogo eksplicitarija. Felini u filmu na primer, danas to u velikoj meri Tarantino plagira.

Složio si se, iz čega proizilazi da si rekao da nije komedija.

https://s31.postimg.org/wwuw1ixkr/Capture.jpg

Pocelo je
Sad ce ovako svaki dan po metar postova obojica eventualno se uskoro bohor prikljucuje sa parolom jebem vam majku hipsteri. To ce trajati nekih mesec dana dok ne smori jedne i druge posle ce neki od njih traziti jednomesecne banove da se odmore od sajta pa kad napune baterije za govnojedavanje opet jovo na novo :D

A jebem mu mater zna se sta je komicna scena, situacija, moze se javiti i u najtezoj nekoj drami, al ako je film okarakterisan kao komedija, onda takve scene dominiraju i da kazem predstavljaju taj film, sa W&I nije to slucaj jbg

Ti si imbecil.
Odakle si zaključio da mi se film ne sviđa? Ako pogledaš moj post koji nije plusiranje Arminovog komentara videćeš obrazloženje. Ali dobro, bitno da ispadaš pametan sa ovim proseravanjem.

Pošto je Reme fino objasnio da je komedija samo nešto tipa "Andrija i Anđelka"

Stvarno ponekad podsećaš na retard klinke koje te šalju da slušaš Cecu kada kažeš da je, primera radi, HIM sranje bend.

Još pljuješ ceo talas na osnovu jednog filma. Svaki bitan pokret je bio rezultat negodovanja kulture klasicizma ili kinematografije u prošlosti. Francuski novi talas je bio eksperimentalan i sam po sebi nekonvencionalan. Ni ja ne volim te filmove mnogo (npr. Šabrol je u poznim godinama snimao bolje filmove) ali moraš to gledati sa tačke istorijske važnosti. Da nije bilo francuskog novog talasa, verovatno ne bi bilo ni Novog Holivuda i 80-tih bi i dalje glavni filmovi bili screwball komedije i poneki dobar noir. Volim screwball komedije, ali njima ne bi prošao rok da nije bilo novog vala (prelep kroatizam).

Nisam mislio za W&I, no konkretno imaš običaj da tražiš dlaku u jajetu. I ovo "nije me oduveo kao neki klasici" je kao kad npr. čuješ posle dugo vremena npr. Baha i kažeš: "Nije ovo loše, ali mnogo bolje me radi Žan-Mišel Žar."

Gde sam pljunuo ceo francuski novi talas na osnovu jednog filma? Tačnije, gde sam pljunuo francuski novi talas? Pljunuo sam Godara. Nije on jedini predstavnik talasa.
Ili ako misliš da jeste, jbg brt.

Kad ispljuješ jednog prestavnika, a drugog ne pohvališ ili ne nađeš dobru stranu, u suštini si popljuvao talas.