Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Solidan film za pogledati s devojkom, Pajo.
Jedna od boljih (top3 sig) bljutavih romantičnih komedija koje sam gledao.
A ne, sad se setih ko je glavna glumica, odličan film, top1 takvog tipa filmova sig.
hahahaah tebe sam ceko da bacis koment!
Što s mene tiče najbolji Tarabtinov posle Pulp Fictiona.
Mene je The Hateful Eight odusevio, cak mi je za nijansu i bolji od Pulp Fictiona. Dao je potpuno nov smek vesternu; scene su fantasticne (estetski vrlo lep film), dijalozi prekul, fabula klasicna tarantinovska. Ne znam zasto nemali broj ljudi smatra da je film golo govno. Da, nije intelektualno-poetska gromada od filma, ali to nije ni bio cilj. Tarantino nije Tarkovski ili Kjubrik. Ne udara na emocije kao, recimo, Cinema Paradiso ili Amores Perros, ali i tokom i nakon filma sam istinski osecao zadovoljstvo. The Revenant koji je izasao negde u to vreme kao i Hateful Eight je masovno hvaljen ( i jos uvek se hvali), ali osim prelepih scena i kamere nisam siguran koje jos znacajne adute ima. Ne kazem da je los film, ali nije nesto spektakularno.
Iz prethodne godine verujem da će jedino The Hateful Eight i Mad Max ostati upamćeni kao nešto između klasika i kulta. Eventualno će Anomalisa preći u domen kulta kroz par godina. Možda i Lobster. Ma koliko god da se meni Revenant svideo, mislim da će ga pretencioznost pojesti i da će u dobroj meri ispariti kako vreme bude prolazilo. Previše je ozbiljan, dugačak i naporan da bi se oko njega stvorio kult, a sa druge strane, previše mana ima da bi ostao upamćen kao klasik. Mad Max je možda najbolji primer klasičnog ostvarenja koje će preći u kult. H8 je na granici između dva. Ali će verovatno prerasti u kult.
ja sam maksa ugasio na pola
Ja sam veliki stovalac fransize jbg. Ali je cinjenica je da je Maks dobra road akcija. Zato i kazem da je materijal za kult, a ne za klasike. Si gledao prva dva Maksa?
molim vas ne pišite h8 buunite me s onim hrvatskim filmooommmmm!!!
Tek sad odgledao Tru romens. Kakav jebeni film. Kompletno objašnjavanje. Ne pamtim kad sam se u životu više ismejao.
gledao sam maksove, al pre deset godina fazon
doduše, zadnjih godinu dana kad gledam film, premotavam sve scene jurnjave kolima, tuče, pucnjave i eksplozije, baš nemam strpljenja za te beskorisne ložačke momente, a maks novi je do pola filma bio samo to
Tarantino + Tony Scott. Jedan od omiljenih.
Za Osmorku se apsolutno slažem, ali novi Maks meni ništa specijalno. Nije ni prineti starom Maksu koji je meni bolji čak i po pitanju scena jurnjave, eksplozija i svega ostalog i ako danas to može da se nadrka zahvaljujući efektima. Ne vidim kako bi moglo da se dogodi da on postane klasik ili kult. Pri tom, ako sam u pravu ovaj Maks nije nikakav rebut već nastavak na postojeće, a u tom slučaju Hardi je ipak kurac za Mela.
Sve što si napisao za Osmorku se slažem, jednostavno Tarantino stvarno jebe sa svakim filmom, a meni se naročito uvek dopadalo kod njega što su mu filmovi toliko sirovi, krvavi, što nema pardona i ne šminka ništa.
Revenant mi je jedno od pretencioznijih govana koji su snimljeni u brat bratu poslednjoj deceniji, ako ne i više. Svaka čast Injaritu, ali ovaj film kao da je epizoda prirodnjačke serije na Nacionalnoj geografiji, falilo je samo malo više životinja. Ja sam zaista u stanju da gledam takvo smeće od filmova (i to do kraja) da bi me ljudi zbog toga najverovatnije poslali kod psihijatra, ali Revenanat sam jedva izdržao. Nema trika da bih mogao ponovo da ga odgledam. Super je kamera, fotografija, ali brate tanak film makar po mom mišljenju.
Oskar za Leonarda mi iskreno nije jasan, mogao je da ga dobije i ranije jer je imao i bolje uloge, ali kapiram da je više svima bio pun kurac tih priča o jadnom Leu pa su rešili da ga skinu sa spiska. Zamisli od pet nominacija dobio samo jednog Oskara, jadničak. Eno je jadna Meril Strip sa 19 nominacija pa je samo tri puta uzela.
http://www.imdb.com/title/tt0085382/
Druga strana Betovena.
Što se mene tiče, zadržao je duh i atmosferu starih Maksova, iako su i meni stari draži, a realno, i mnogo su značajniji od ovog, jednostavno, ovo je sasvim fin nastavak franšize. Dve trećine adrenalin, jedna trećina film. Što je u ovom slučaju opravdano.
U nedostatku Mela, fokus je pomeren sa Maksa na ostale likove (pre svega na Charlize Theron) što je, što se mene tiče opravdano. Hardi nema tu harizmu koju je Mel imao. Kostimografija i efekti su kul. Priča je standardna Maksovska. Ako mene pitaš, ostaće upamćen kao kultni (za klasik treba još mnogo toga), baš zbog toga što je dobar nastavak prva dva dela (treći je drastično slabiji od svih ovih).
Ja sam Revenanta doživeo slično kao Prov, kao usamljenički film, i nisam očekivao akciju ili bilo šta. Sa te strane, lepo je odrađen, mada i tako mu fali dosta toga da bi mogao da priđe klasicima. U suštini, što se tipa filma tiče, puca na prilično užu publiku (nedostatak dinamike, nema nadrkanosti, prilično je ekspresivan i bavi se, makar po mom mišljenju usamljenošću, a ne osvetom) i treba ga gledati kao nešto estetski lepo, i utopiti se u atmosferu filma. Već duže vreme hoću da ga pogledam još jednom da bih mogao jasnije da definišem utiske. Ali definitivno smatram da nije film za svako raspoloženje. Ipak, činjenica je da je pretenciozan, i da sa određenih aspekata nije dorastao priči koju priča. Zbog toga i smatram da neće upasti u red velikih filmova i da će verovatno biti zaboravljen u svakom smislu, osim kada se priča o Injarituu. Što se Injaritua tiče, iako mi se Revenant sviđa mnogo više od Birdmana, sviđa mi se što eksperimentiše sa stilom i ima muda da proba da napravi nešto drugačije. Tako da ću uvek rado čekati njegove nove filmove.
Što se mene tiče, Leonardo je imao mnogo zajebanu ulogu. Mnogo je jebeno preneti nešto i dosledno prikazati neku emociju ili bilo šta drugo skoro bez reči. Sve u svemu, o opravdanosti Oskara za njega ne mogu da govorim, jer nisam pogledao sve filmove koji su konkurisali za istog, ali sa druge strane, mislim da je i nedostatak jako ozbiljne konkurencije (makar na osnovu onoga što sam gledao) doveo do toga da je sada uzeo Oskara. Jer koliko sam ja video, nema mnogo uloga vrednih Oskara u 2015. (pogotovo ako uzmemo u obzir da će akademija teško dati nagradu za najbolji film Tarantinu, ili nagradu za glavnu ulogu likovima iz njegovih filmova).
naježio sam se kolko dobra recenzija
sisaj kurac
Loool
loooooooooooool
http://s10.postimg.org/6g7vvdsut/Capture.png
Hahahaaha
ahahahah
Ali da mu Revenant bolji od Birdmana, pa Isuse bože i Sveti Mati Paraskijevo :D