Prijava

Ima li uopste dobar snimak za Arrival

barone ima skriner i dobar je dobra je gledljivost

Upravo gledam dvdrip verziju arrival-a, sa pajratbeja ona sa najviše sidera. Nije toliko loš snimak, ja sam očekivao i veće govno da bude. Ovo je kapiram skroz ok verzija za komp/laptop.

Pa pazi, ako izuzmemo prvih pola sata koji su ubedljivo najgori deo filma ostatak je cak i malo vise music nego musical. Ono, kako odmice film sve je manje mjuzikl elemenata. Na startu su katastrofalni, makar po mom misljenju, jer vuku na sladunjavu stranu, al' sve u svemu ok film

+1.

Drugo, nemojte gledati arrival. "Prejeftin" film.

http://vukajlija.com/forum/teme/922-dakle-filmovi?strana=1385#post_3695746

Verujte ovom komentaru za arrival. Prenapumpana priča, ok, malo novotarija ubačeno, ali "jeftin" kraj, već viđen na neki način i to skorije baš, neću da vam pričam detalje da vam ne userem film, ali ionako je sam usran. Razočaran sam i ovim, 8 nominacija, ma jeste, eventualno ako uzme za adaptirani scenario od ovih "bitnijih" oskara.

E sad ću odmah da gledam hacksaw ridge, ubeđen sam da on ne može da me razočara kao la la land i arrival.

Edit: Dobro, previše je reći da me je la la land razočarao, samo sam očekivao nešto drugačije.
I drugo, možda bih više voleo da sam arrival gledao u bioskopu, a ne la la land. Isti slučaj i sa hacksaw ridge-om, ali jbg, on je prošao već.

Drugo, nemojte gledati arrival. "Prejeftin" film.

Ruku na srce, ja nemam snage da uzmem da gledam taj film, s obzirom na to da ga je radio Villeneuve, a njega smatram najvećom prevarom od režisera u skorije vreme.

Aco, ajd odgledaj ovih dana Silence, živo me zanima kako će ti se svideti.

Da budem iskren, meni su se dopadali njegovi dosadašnji filmovi, bar ono što se sećam da sam gledao, "prisoners", "incendies" ili kako se već tačno zove, dobro "enemy" mi je manje legao od ova dva, ali ovim novim arrival-om sam baš razočaran. Čak nisam ni znao da je ovo njegov film, nego na početku vidim ime režisera, baš me je začudilo da se petlja u ovaj žanr. Uglavnom, solidna nepreporuka.

Pogledaću ga u ovih par dana, reme, stavio na listu, pa videću sutra uveče ili prekosutra da pogledam, kad stignem, pa ti javljam utiske, mada ja sam amater za te tvoje filmove, ako je previše nabijen simbolikom koja me prisili da pauziram film kako bih stao i porazmislio da bih razlučio sve, onda pišaj ga, izmori me i presedne mi. Ali odgledaću.

Edit: A sad vidim da mi je već na listi po tvojoj preporuci od pre neki dan, zaintrigiran sam bio činjenicom da skorseze radi takav film, pogledaću ga svakako.

Ruku na srce, ja nemam snage da uzmem da gledam taj film, s obzirom na to da ga je radio Villeneuve, a njega smatram najvećom prevarom od režisera u skorije vreme.

Da ne ispadne da ja tebe sad proganjam, kumim te prestani da se prosipas vise, evo na cmar povracam. Ok je nesto ne voleti, imati pravo na misljenje, ali nazvati najvecom prevarom u poslednje vreme lika koji rezira Prisoners, Sicario i Incendies... pa jebem mu mater

Ti si lud covek i apsolutna neznalica.

http://www.imdb.com/title/tt2119532/

Jebe Mel, joj kako jebe... Odavno me film nije toliko uvuko u radnju, par puta mi je došlo da se sagnem dok pucaju. Boli mene patka da li je umjetnički ili nije i šta kaže kritika, samo znam da matori pravi filmove sa vrhunskom pričom. Prepreporuka

Da obrazložim, ne tebi jer si glup, nego ovako.

Što se Villeneuve-a tiče, postoji jedna konstanta koja mi užasno jebeno smeta kod njega. A to je žutilo/sepia tonovi koji se provlače kroz svaki njegov film. To bi zapravo imalo poente da se koristi umereno i da se tim tonovima gradi atmosfera i osećaj, ali ne, njemu je sve snimljeno tako da bude žuto, i umesto da radi ono što bi sepia trebalo da radi, sve što se dobije je neprirodna kamera koja prilično iritira. Kolor korekcija userava filmove koji bi možda bili i dobri.

Druga stvar, Sicario iz tog razloga nisam gledao, niti planiram da gledam, ne mogu, nervira me i popizdeo bih. Glumačka postava koja je sjajna mi ne znači mnogo jer je i u recimo Incendies-u gluma dobra, pa ipak žutilo smeta.

Druga stvar, Prisoners je jedini njegov film koji planiram da pogledam, bukvalno, rekla mi je ortakinja koja ima gotovo identičan ukus kao ja da se razlikuje od ostalih ovog režisera.

Treća stvar, gledao sam Incendies i Enemy-a. Da krenemo
Incendies
Pored već spomenutog žutila, film je vođen misterijom što je značajno ubilo emotivnu stranu filma. U suštini, kroz ceo film me režiser tera da razmišljam o raspletu, i ne dozvoljava mi da osetim patnju likova. Pored toga, sam scenario malo liči na scenario random španske serije, ali to mu se i ne može previše zameriti. U jednom trenutku, pola sata/45 minuta do kraja filma kada ukapiraš šta je verovatno rasplet, ili kada te film dodatno usmeri na tu stranu, taj nedostatak emotivne razrade filma dođe do izražaja. Svest o priči i problematici je ono što je teško u slušaju Incendiesa, način na koji je priča preneta na platno je mlak, jako mlak. Nažalost. Da ga je bilo ko drugi radio, film bi bio makar 30% bolji, Kao što rekoh, gluma je dobra, izražaj kroz kameru katastrofa. Ostali segmenti variraju, sve u svemu, film kom sam dao sedmicu. Ima i malo patetike i slično, ali da se preživeti.
Zašto prevara od režisera u ovom slučaju? Pa jer je taj segment u slučaju ovog filma ubedljivo najslabiji i sjebao je film drastično.

Enemy
Opet ćemo preskočiti žutilo. Najbanalnija priča ikada koja se protura kroz ne znam ni ja kakve simbole. S tim što u ovom slučaju simboli ne služe kao simboli nego kao antisimboli, jer ti skreću pažnju s osećaja nelagodnosti, i u ovom slučaju čak i same priče, i teraju te da razmišljaš o samoj simbolici (ono što Aca gore reče da mu smeta). U suštini, svrha simbola je da te rade na podsvesnom nivou i da budu integralni deo priče, a ne da budu stavljeni u prvi plan. U tom slučaju, kada su stavljeni u prvi plan jasno vode ka pretencioznosti. Zapravo, gledajući Enemy-a, koji nije dosadan film i može se odgledati (doduše, samo jednom), sve vreme sam imao utisak kako režiser pokušava da ispadne tako jebeno neverovatno pametan. Nakon što sam odgledao film zapitao sam se da li sam ga dobro ukapirao, onda sam pročitao par članaka i preslušao ono govno od objašnjenja što traje pola sata i bio u fazonu "okm to sam i ukapirao i?". Sve u svemu, pretenciozno govno koje se može odgledati. 6/10.

Odgledao sam trailere za Sicario (žut je u pičku materinu), Blade Runnera novog (jebo mater nisam verovao da će neko mračnu, distopijsku priču kao što je BR da radi da izgleda žuto/crveno, kako god) i utisak je da baja opasno fetišari na žutilo. Ono, i pustinju bi imao potrebu dodatno da užuti. Arrival sam takođe pogledao trailer, i iako nema karakterističnog žutila, sam trailer odaje polupatetičnu SF priču, snimljenu za domaćice iz Teksasa. Zaista nemam nameru da gledam taj film.
Što se tiče Villeneuvea, da, jako loše gradi priču i emotivno su mu prazni filmovi. Sama svest o toj priči je ono što može da te odradi na tom nivou, ali sam stilski pristup ne radi u prilog tome. U suštini, nakon njegovih filmova imam utisak da sam pročitao novinski članak, a ne nešto što bi trebalo da bude umetnost.
Kao što rekoh, gledaću Prisoners, i ukoliko mi se stvarno svidi, ali ne ono kao "e ok je film", nego ako bude do jaja, uzeću i dati šansu još nečemu. Ovako, ne.

Meni je Arrival okej dok je SF, a ono što u njemu nije SF mi nije okej XD

Где је Провирон?

Jebe babe za pare u švecku.

Prisoners je ok film u najboljem slučaju. Krajnje predvidiv film, negde oko 45.minuta bude skroz jasno u kom smeru ide i kako se film završava.
Što reče neko film za domaćice iz Teksasa.

Agilni
Meni je Arrival okej dok je SF, a ono što u njemu nije SF mi nije okej XD

Ovo ima smisla, a MEl jebe straobalno sa filmovima

Santjago Korovjev, Enemi je odličan film koji opisuje strah od vezivanja i žena.

Santjago Korovjev, Enemi je odličan film koji opisuje strah od vezivanja i žena

Svaka tema tog filma je bila jebeno očigledna i bez one sranje simbolike.