Prijava

The grey 2011 sa Lijamom Nisonom. Ne preporucujem.

A Hanekeova Učiteljica klavira je film koji me slama koliko i Kroz talase. Zajeban je matorac, stvarno je beskompromisan i brutalan. Nije mu ni najmanje bitno da se ikome svidi, bira bolne teme i ne libi se da isprovocira.

https://www.imdb.com/title/tt5990474/
https://www.imdb.com/title/tt3892172/

Nekakav novi trend medju filmovima, radnja nikakva ili poludovrsena, prateca artsy muzikom i vrlo sporim tempom. Kao da rade po nekakvom receptu, ali dzabe, ne pravi se tako film. Prvi malkice bolji, jer i ima nekakvog smisla, drugi nem pojma sta reci, bas sam se ponadao da je nesto kvlt zbog teme, kad ono. Captain Fantastic mnogo bolji na slicnu temu.

Netflix-gowno

Sve sto ti majmuni urade smrdi na neoliberalizam, politicku kvazi-korektnost i obame. Skinem neki film, "Hold the dark" PAZI SPOJLERI AKO SI LUD DA GLEDAS, kao neki vukovi, reko ajd...
Pocinje-NETFLIX ooooo ne bolje odmah da izbrisem, ali dajmo sansu. Glavni junak-Matori crnac, morgan frimen za sirotinju, zato jer, mora da ima crnac. On lovi vukove koji otimaju decu i tesko mu je, jer vuk je plemenit, ali mora. Dijalozi debilni, prica smrdljiva, produkcione vrednosti nula, scenografija sirotinjska, kolorit bedni netflixovski. Zena ga angazuje da nadje vuka koji joj je oteo sina dok je ispred kuce zabijao olovne vojnike u pokusaj sneska. Zna ona da je to uzaludno ali da ima sta da pokaze muzu koji je u ratu (ZATO je u stvari klinac najijao bojnike u sneska, simbolika), ali vec prvu noc se skida gola (vide se sise i malo picka) i stavlja neku masku i dolazi da se jebe sa crncem, a napolju sve to gleda tuzni indijanac. AHA znaci neki kult je u pitanju, mozda nije vuk?!? I, sada idemo kod njenog muza u irak gde on nemilosrdno ubija neke mudzose, al onako rezigniran, i posle ide kul kroz agrabu i vidi kolegu kroz prozor kako golodup siluje muslimanku pa udje i izbode ga da je spase, zato sto muslimani su zrtve i njemu se to smucilo, jer obame pusikarici, i zu vise nisam mogao da izdrzim i ugasio sam i izbrisao to gowno.
ALO BRE, CRKLI STE MAJKE VAM GA NABIJEM, POMIRITE SE S TIM!!!

Koliko gotivim torazuluove postove to je nerealno

Dobar je torazulu meni je najsmesnije bilo kada je pisao o sovama i izmedju ostalog napisao "ja na svakoj kuci imam sovu" hahahaha torazulu trump jebeni

Hahah, genijalan post

dok je ispred kuce zabijao olovne vojnike u pokusaj sneska

Sjajno

Evo nekoliko kojih sam gledao u prethodnih par meseci. Izvinjavam se ako je nesto bilo, ne mogu da kopam sad po forumu.

The Killing of a Sacred Deer (2017) - Yorgos Lanthimos
https://www.imdb.com/title/tt5715874/?ref_=ttls_li_tt

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) - Martin McDonagh
https://www.imdb.com/title/tt5027774/?ref_=ttls_li_tt

Blind Chance (1987) - Krzysztof Kieslowski
https://www.imdb.com/title/tt0084549/?ref_=ttls_li_tt

Fargo (1996) - Joel Coen, Ethan Coen
https://www.imdb.com/title/tt0116282/?ref_=ttls_li_tt
(preporucujem i istoimenu seriju od pre par godina)

jel si blind chance gledao sa americkim prevodom ili srpskim?daj link od filma i prevoda

Prevod engleski, znam da sam se mucio bas dosta da nadjem i film i prevod. Na kraju sam nasao neki sranje snimak, al tolko sam zeleo da odgledam film da sam istrpeo. I posle nedelju dana bilo negde za sitne pare, dal u Kinoteci ili Zvezdi, ne secam se. Sad cu da probam da ti nadjem.

https://www.youtube.com/watch?v=uxu7Z3uOLWg

haha izgleda da ga ima na jutjubu i to solidan kvalitet snimka

ne znam kako se nisam setio da potrazim na YT

nasao sam sa srbijanskim prevodom

https://www.imdb.com/title/tt5095030/ jedan od onih filmova o kome cujemo sve najbolje a mi se razocaramo posle 5 min

Labo, posalji mi u pvt linkove za Blind chance

Castle in the sky ok je, ko voli Mijazakija, to je taj trip. Meni baš i ne leži 1/1, ali je interesantno.

Sutra gledam Tri amigosa

Odgledao konacno Kroz talase.

Skroz dobar film. Nego nesto razmisljam, kao da ga je inspirisao Rubljov, to je najvise primetno na kraju filma, paralela sa zvonima. Posle se vratim na samu radnju filma i to je u stvari uradak na temu danasnjeg odnosa prema veri naspram srednjevekovnog. Danas vera vise pociva u pojedincu, nego u drustvu, a nekada je bilo suprotno. Jedino sto je isto je pogresno tumacenje vere, odnosno njeno kruto i dogmatsko definisanje.

https://www.imdb.com/title/tt0061395/ Belle de Jour (1967) fin film, u pocetku mozda malo dosadan posle drzi paznju