Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Pa nemam ja potrebu za radnjom, ali je u Enter the Void sve omašeno. Kamera je okej, ali ne dovoljno da bih uživao u njoj. Konstantno ponavljanje one saobraćajke smara kao smrt jebena. Prazna fotografija bez suštine.
Lindon ima vizuelni narativ mnogo bolji. Nije dovoljna paleta boja. U Lindonu ti je svaki kadar uživanje. A Enter the Void na debilan način pokušava da bude mučan i da priča priču. A ostaje pseudointelektualno smeće. Poenta je što zapravo Noe pokušava da napravi ne znam kakvu vau priču, a fejluje najgrđe. Scenario užasan, gluma u rangu scenarija, suština premlaka, filozofski aspekt, na koji se fura je đubre, šok elementi prevaziđeni pre milijardu godina, i đubre su u globalu. I da, ima lepih kadrova. Ali poenta je da ceo film fejluje u stilu najgrđih treševa, i to pokriva kamerom, ne ide. Liče bolje nemoj ništa da pričaš, nego ovo.
Linč je upitan jako, tipa samo rani radovi su mu klasa na nivou noćne more, ovo kasnije je mozaik koji može da bude okej, ali može i da omane.
Antonioni i Tarkovski su ti primer vrhunskih režisera bez radnje, Venders često (Kings of the Road gledaj, jebena poezija od tri sata, totalno uživanje).
Postoji ogromna razlika između filma koji je lep samo da bi bio lep i Enter the Voida. Film ne sme da fejluje po svim tačkama sem jedne ako će da bude dobar, makar i za prepuštanje. A tu kameru konstantno urniše loša gluma. Na prvoj sceni sam jedva izdržao da ne ugasim, fazon ja bolje glumim od onog lika.
Pa i Džarmuš je nešto takvo - sama estetika bez ikakve radnje, s tim što sam ga nekad jako voleo. Eh...
Pa, čak je i Džarmuš pojam ogromnog režisera za Noe-u, ovaj je bukvalno najveća filmska prevara.
Film Harli Devidson i Malboro men je mnogo zanimljiv film, gde se zna da je cuveni malboro kauboj navuko mnoge na pusenje
Ma kad odgledate climax onda da vas vidim dal cete tako da pljujete po gasparu.nebitno,mogu svi filmovi da mu budu sranje,ali klimaks je druga prica.enter the void sam batalio gledanje posle pola sata.nisam neko ko gotivi gaspara
Dobar je Dzarmus, on samo deluje estetski naklonjen, ali ima tu dosta dubine i metafora. Dead Man mi je u top 10, jer se poklapa sa mojim misljenjem da covek koji prihvati sve drustvene norme, radi da bi radio i tako to, nije nista vise nego mrtav covek. Evo, i ja sam mrtav covek, nece mi se sigurno ispuniti potreba da gazim beskucnistvom kao Orvel i zaradjujem za zivot pisanjem fikcije.
A sto se tice gaspara, mora da je bio zesce tlacen u detinjstvu, pa zato sada tlaci ljude kroz svoje filmove. Al pogledacu Climax, deluje zanimljivo.
climax je uverljiv film tako da ostavlja utisak.stvarno sam se uziveo.ima i zajebanih scena za gledanje, malo filmova ima tako uznemirujuce scene.muzika vrh,plesne koreografije su mi bile zanimljive iako ja nisam ljubitelj tih stvari
Ok pogledah Climax. U 2018 moj no1 film je bio Mandy. Za sada u 2019 climax vodi sig.
Ahhahaha climax na temi novi drive biće
jel verujete da mi je doslo da ga gledam ponovo..
jebete me sad, sad mora veceras da odgledam.
Apo ima tu u filmu par mackica koje ce ti se dopasti
Drive sa onim pederkom goslingom vam se svidja lol? Na taj drive si mislio batice zap?
Pa ne nego Drive je nekako bio mim ove teme malo malo pa eeej jel gledao neko drajv.
i ja sam tako hejtovao drajv dok ga nisam odgledao po drugi put, onda sam otkrio neka skrivena znacenja ispod povrsine, i mnostvo simbola
25 minut climaxa zelim da ga ugasim daj boze da dogura do 7/10
Haha labo volim te
Koja transfercina je taj Drajv gde Rajan Gosling kao baca neke smekerske fore,najezim se,neka ostane taj film u 2011.
Secam se filma gde je smarao onog sto glumi smotanog u romanticnim komedijama kako se ono zove ne mogu se setiti i smarao ga kako da bude kao neki smeker a ovaj ga nista nije ni pitao,nije mu ni trazio,samo se pojavio niotkuda da ga smara sa nekim glupostima.