The Road Within, 8/10 - солидна драма-комедија модернијег типа. На неки начин подсјећа на Лет из кукавичјег гњезда само са малчице лошијом глумом. Прича прати догађаје са роуд трипа ОКП-овца, лика са Туретом и анорексичарке. Скроз добре манифестације црног хумора.
Shoplifters (2018) Vizuelno preljep,likovi razradjeni tako da mozes da se vezes za svakog,nema minut bacenog vremena neverovatno sta je uradjeno u samo 2h. Savrsenstvo,10/10 nesto najbolje sto sam pogledao u zadnjih 6 meseci i jace. Ocekujem neku analizu od apa i ostalih vladara ove teme.
Green Book (2018) Vise sam ocekivao. Simpa filmic,malo stereotipni likovi na momente uz ha ha fore glupi belac siledzija i crnja genije. Nisam ispratio nominacije za oskara ali ako je ovaj jace kotiran onda ce biti gore nego ranijih godina koje su isto bile kurac.
7,2/10 necu ga se secati za 15ak dana
Sem loseg pocetka i odvratne, nametljive muzike, skroz dobar film. Pogotovo kada se nekome gleda svemirska avantura. Dosta bolji i iskreniji u odnosu na Gravity, bez nekih pseudofilozofija, jednostavan film o stvarnom dogadjaju.
Eight Below: priča o odanosti pasa ljudima i obratno. Jedan topao porodični film. Pol Voker preljep je bio zbilja.
Fences mi je prvo zvučao kao sportski film, a ne volim sportske filmove, naročito o bejzbolu. Međutim, ne. Jedna dobra drama je to. Smara u prvih sat vremena toliko mnogo brbljaju, međutim u drugoj polovini se isćutaše solidno.
Ja Erl i Umiruca je vrhunski film, meni jedan od drazih, mislim da sam ga i kacio jednom ovde. Sve se dalo nekako pregurati do samog kraja, tu je bas presjeban. I knjiga je vrhunska, moram okaciti jedan citat posle.
Ja slucajno naleteo, svaka čast za preporuku, mora da mi je promakla ovde. Jebote, ridao sam na kraju od placa, i film opet uspe da ostavi pozitivan osecaj.
uf, ja bih baš voleo da me konačno pukne neki film a da mi tvrdo stegne grlo na granici plača, oću malo da probudim svoju davno zaboravljenu osećajniju osobu u sebi lolčić :)
poslednji put mi se to desilo kad sam gledao ovo, a bio sam osnovna škola i taze sam vatao sve da pročitam titl bez cimanja, sjajan osećaj kad ovladaš tom tehnikom u ranijim godinama, a ne kao pojedini jebotebog imaju 20+ a još ne stižu da pročitaju sva slova u prevodu dok se ne smeni drugi...
ili oni što miču usne dok čitaju bilo šta u sebi.
"Samo jednom će postojati neko s tim očima, s tim ušima, s tim načinom disanja na usta i s tim zaletom pred napad grohtanja sa sve podignutim obrvama i raširenim nozdrvama, samo će jednom postojati takva jedna osoba, samo jednom će takva jedna osoba živeti na ovoj planeti, a eto, i to se sada završava, i ja, naprosto, nisam znao kako da se postavim..."
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
The Road Within, 8/10 - солидна драма-комедија модернијег типа. На неки начин подсјећа на Лет из кукавичјег гњезда само са малчице лошијом глумом. Прича прати догађаје са роуд трипа ОКП-овца, лика са Туретом и анорексичарке. Скроз добре манифестације црног хумора.
Kuca koju je sagradio Dzek, morbidno, ali nekako nedovrseno. Mucan film za gledanje. Ono kad odsece maloj guski nogu makazama uf
Paznja ima spojler gore
Nadmudrio si nas bombasirevicu
Па да си гледао иједан мало болеснији хорор смијао би се на то кидање ноге гуски
ne potresam se na cerecenja, ali malom guscetu nogicu makazama.. Von Trir def ide na listu ispod Uve Bola, a to je bas nisko
Nije mi toliko neugodno bilo sto je krvavo i ubiostva nego overall dark tone of the movie.
Shoplifters (2018)
Vizuelno preljep,likovi razradjeni tako da mozes da se vezes za svakog,nema minut bacenog vremena neverovatno sta je uradjeno u samo 2h. Savrsenstvo,10/10 nesto najbolje sto sam pogledao u zadnjih 6 meseci i jace. Ocekujem neku analizu od apa i ostalih vladara ove teme.
Green Book (2018)
Vise sam ocekivao. Simpa filmic,malo stereotipni likovi na momente uz ha ha fore glupi belac siledzija i crnja genije. Nisam ispratio nominacije za oskara ali ako je ovaj jace kotiran onda ce biti gore nego ranijih godina koje su isto bile kurac.
7,2/10 necu ga se secati za 15ak dana
Kareeda opasan, stavljam na listu.
Salyut-7
Sem loseg pocetka i odvratne, nametljive muzike, skroz dobar film. Pogotovo kada se nekome gleda svemirska avantura. Dosta bolji i iskreniji u odnosu na Gravity, bez nekih pseudofilozofija, jednostavan film o stvarnom dogadjaju.
Dve ljubazne preporuke:
Eight Below: priča o odanosti pasa ljudima i obratno. Jedan topao porodični film. Pol Voker preljep je bio zbilja.
Fences mi je prvo zvučao kao sportski film, a ne volim sportske filmove, naročito o bejzbolu. Međutim, ne. Jedna dobra drama je to. Smara u prvih sat vremena toliko mnogo brbljaju, međutim u drugoj polovini se isćutaše solidno.
Imam neki trip u poslednje vreme, gledam samo glupe, tralala filmove. Ne znam kako sam ovaj svrstao u tu kategoriju, ali sam se zeznuo.
Me and Earl and the Dying Girl
Ne znam sta je bolje, da li rezija, filmske reference ili humor. Velika preporuka.
Ojjj lovačke
Gledao danas A Star Is Born, Shallow je jebeno dobra pesma i to je otprilike sve sto valja u vezi ovog filma.
рођен сам у погрешној генерацији
https://www.youtube.com/watch?v=N7Yx-ebjqCc
The Hours - lijep film
Ja Erl i Umiruca je vrhunski film, meni jedan od drazih, mislim da sam ga i kacio jednom ovde. Sve se dalo nekako pregurati do samog kraja, tu je bas presjeban. I knjiga je vrhunska, moram okaciti jedan citat posle.
Ja slucajno naleteo, svaka čast za preporuku, mora da mi je promakla ovde. Jebote, ridao sam na kraju od placa, i film opet uspe da ostavi pozitivan osecaj.
uf, ja bih baš voleo da me konačno pukne neki film a da mi tvrdo stegne grlo na granici plača, oću malo da probudim svoju davno zaboravljenu osećajniju osobu u sebi lolčić :)
poslednji put mi se to desilo kad sam gledao ovo, a bio sam osnovna škola i taze sam vatao sve da pročitam titl bez cimanja, sjajan osećaj kad ovladaš tom tehnikom u ranijim godinama, a ne kao pojedini jebotebog imaju 20+ a još ne stižu da pročitaju sva slova u prevodu dok se ne smeni drugi...
ili oni što miču usne dok čitaju bilo šta u sebi.
https://www.imdb.com/title/tt0095489/
razočaran sam što ima ovako nisku ocenu, zaslužuje minimum 8,5 u proseku, od mene čista 9ka
edit: plus me dodatno skenja uvek kad se setim jednog od glavnih glasova, imate u cast, pa provalite o čemu se radi
Si gledao Paris, Texas Manijače?
Jesam, relativno skoro, pre 2-3 godine. Sviđa mi se.
ja erl i umiruća