Prijava

Zao mi je sto nema reprize na rts valjda je izdatak. Sinoc je bio parazit na rts1 ko ne zna. Mnogo interesantan film ali se mora pratiti od prvog do zadnjeg minuta. Svaka scena ima znacenje. Vidim da je osvojio oskara, prvi put u istoriji kao strani film. Ne treba dalje trositi reci.

Jojo Rabbit. ok film, meni nista posebno.par smesnih scena, jednostavna prica.parazit je 5 klasa iznad

Ko se slaze sa mnom da je Parazit sranje prosecno?

ja.
dobar je film, ali ne odlican.
tuga sta je sve bez oskara proslo i sad ovo dobija nagrade.
treba uvesti kategoriju throwback oskar.
da se nagrade ostvarenja koja su nepravedno zapostavljena u proslosti.

Bas to. A jos kakva se pompa digla, stvarno da covek ocekuje neko remek delo.

sad bas da je prosecno sranje i nije.nije sad bas i da je najbolji ikada.ok film.
nekako standardno ide to sve.nalozi se masa da kuje nesto u zvezde,pa to iziritira ove druge da seru kako to nista ne valja,a ustvari je ok.nista vise od toga.

sad se svaka serija i film diže u nebesa, da su ljudi oguglali na to.
film solidan, priča zanimljiva, da su naduvali u nebesa, jesu, al bolje to nego neko holivudsko govno koje ide na ripit svake godine.

džoker npr ništa posebno dobar film, digli u nebesa kao da je hristov kurac.

Realno dobar film, ali ono, video sam i boljih i gorih, Oskar nije jebeno merilo. Ali ovo što kaže čvor, jebeni internet, ne možeš ti da kenjaš kako je dobro, ako ja mislim da je njesra i obrnuto.

Ko se slaze sa mnom da je Parazit sranje prosecno?

ja

mali SPOJLER alert
ok brate kao alegorija, klasne borbe, unutarklasne borbe itd. ali jednostavno nedovoljno dobro odrađen, ne volim filmove koji ti namecu simboliku ocigledno, u facu, kamen mudrosti, smrad, ovi kad beze iz bogataske kuce pa se kao spustaju sve nize itd.

pokusali su da naprave neku alegoriju društva, crnu komediju, triler, dramu sve u jednom a nijedno nije dovoljno ubedljivo ni zanimljivo

da su negde od pola filma okrenuli na cistu crnu komediju i farsu verovatno bi bolje bilo, ovako malo smesno deluje, ni govora o nekom remek delu ili sta vec

Fala vam, rekoh mozda sam poludeo u medjuvremenu.

Mislim, preterah sa ovim sranje, prosecan je film, izmedju 6 i 7, nego ne verujem koji hajp.

pa da, nije sranje, ali kad ga svi dižu u zvezde kao najbolji film decenije i veka, onda je to prirodna reakcija

Upravo raspravljam s koleginicom o tom filmu, ona u njemu vidi nešto "revolucionarno", ali ne ume da objasni šta. Ja vidim samo donekle zanimljivu priču, ali sa puno rupa u scenariju, i, kao što je već rečeno, mnogo prepoznatljive simbolike (ništa revolucionarno). Jedino revolucionarno je što je dobio Oskara za najbolji film, a nije na engleskom.
Ponešto štrpnuo od evropske (od Kusturice podosta - opsednutog dečaka, podzemlje), ponešto od američke kinematografije, par puta pecnuo Kim Džong Una - sasvim dovoljno da podiđe i ovima u Kanu i ovima u Holivudu.

Нисам гледао, ових дана ћу. Колико сам схватио из приче, филм подилази општој опсесији класном тензијом, и ако је тако, очекивано је да је покупио толико награда и хајпа

bukvalno se podilaznjem ovima i onima dobjaju nagrade.
od pre dobijanja oskara je masa bila da je ok film.korejski,drugaciji,ovo-ono.posle oskara je od sranja do necega neverovatnog.sa sve nekim objasnjenjima u rangu nekih kriticara koji pustaju bradu i pljugaju mnogo pljugi dnevno.

pa gde su ti filmovi iz ove god koji su bolji od ovih sto su uzeli oskara. nesto ne vidim da ste ih preporucivali i hajpovali.preporucite neke evropske novije ako ima dobrih.nisam gledao nista od evropskih skorije.parazit je smesniji od jojoa 20 puta.mene pred kraj ono nasilje mnogo podseca na tarantina, tako i on radi.ovaj kinez je pokupio fazon od tarantina smem ruku da dam ali ako je jer on to lepo koristi.ne moze da se kaze da je losa kopija.osim toga mene parazit nije podsetio ni na jedan drugi film

Da, scene nasilja liče na Tarantina, na to sam između ostalog mislio kad sam rekao da je ponešto štrpnuo od američkog filma. Ali, ni blizu Tarantinu, po meni.
A i korejski humor mi je dalek, mada su bile dve-tri scene koje su mi izmamile kez.

Nije problem što je dobio Oskara za najbolji strani film, problem je što su mu dali i glavnog Oskara, a koliko sjajnih filmova je ranije snimljeno ali nije uopšte uzeto u obzir samo zato što nisu na engleskom. Nije trebalo to da rade, neka im ga njihov Oskar za američke i britanske filmove.
Opet politička odluka, zaštitni znak kada su u pitanju Akademijine nagrade.

Motherless Brooklyn
Svaka čast. Ko voli stari dobri krimić - pod obavezno.
Čitao sam i roman pa mi baš leglo.

https://www.imdb.com/title/tt0094138/

Smišljeno izvedena pitko stereotipna i čak pomalo polunapeta ali ipak tipična tinejdž komedija.
True gem što bi se reklo.