Prijava

Father zbilja filmčina.
Režiran na najbolji moguć način, koji te stavi u ugao upravo obolelog, sa svim tripovima, zbrkanošću, pomeranjem vremena itd.
Poslednja scena kad se slomio Entoni baš potresna, prava eksplozija emocija, ne znam ko bi drugi uspeo da izvede, možda bi pasovao Džonatan Prajs eventualno.
Ima li neko da je gledao Nomadlend?

Nomadland sam gledao prije nekoliko mjeseci. Svidio mi se. Frances mcdormand u odličnoj roli kao i uvijek. Ona i meryl streep ne mogu pogriješit. Ako nisi gledao "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" i "August : Osage County" preporučujem

Father do jaja film skroz

Gamby taj mi je sljedeći na listi

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" i "August : Osage County"

Ovaj prvi nikako mi nešto nije legao, ovaj drugi mi se svideo.
Elem, preskočio sam "Separation" (tema gravitira ka Fatheru, čini mi se), i pogledao "The Past": https://www.imdb.com/title/tt2404461/?ref_=nm_flmg_wr_5.
Iranski film na francuskom, socijala, drama, nije loše.
Iz nekog razloga me asocirao na Incendies https://www.imdb.com/title/tt1255953/?ref_=wl_li_tt, koji je totalni majndfak.

Za Separation sam čuo ali nisam gledao. Za ta druga dva nisam. Interesantno, bookmarkat ću

https://www.youtube.com/watch?v=7d_jQycdQGo

Whiplash (2014)

Radnja filma neodoljivo podseća na modernu dinamiku srpskog društva.

Whiplash je dobar film. Jk Simmons luđi nego ikada. Rola kao da je za njega napravljena.

Burn After Reading je isto vrh za njega

https://www.youtube.com/watch?v=Ly7rq5EsTC8

Glavni protagonista filma je Lester Burnham (Kevin Spacey), sredovečni službenik koji počinje da otkriva nezadovoljstvo svojim idiličnim, monotonim životom dobrostojećeg porodičnog čoveka iz predgrađa. Njegova supruga Kerolin (Annette Bening) je opterećena poslom i otuđuju se jedno od drugog, dok ćerka Džejn (Thora Birch), kao i svaki prosečni tinejdžer u SAD, mrzi svoje roditelje. Presedan u njegovom životu nastaje kada upozna Anđelu Hejs (Mena Suvari), školsku drugaricu njegove ćerke, koja će biti uzrok velike promene u njegovom životu, daće otkaz i ponašati se kao neodgovorni dvadesetogodišnjak. Takve promene se moraju odraziti i na ostatak porodice. Ćerka stupa u vezu sa novim komšijom Rikijem (Wes Bentley), ćutljivim dilerom koji je pod nemilosti svog oca marinca (Chris Cooper), dok supruga započinje ljubavnu aferu sa svojim konkurentom na poslu (Peter Gallagher).

Jel realno da si predložio Američku lepotu?
Šta je sledeće, Šindlerova lista, Bekstvo iz Šošenka, Se7en?

Dva malo ispod radara iz opusa Rasela Kroua : Body of lies (2008), i State of Play (2009). Odlični trileri.

Salon Kitty (1976)
Bekim Fehmiu jebe nazi ženke.