Prijava

Ma dobar si mi pipač. Film nije za svakoga

https://www.imdb.com/title/tt1791528/ - Kapiram da sam x puta pominjao, ali i dalje smatram da je ovo možda i najpotcenjeniji film poslednjih desetak godina. Ne kapiram iskreno kako se nije probio kod publike. Možda je nekome predugačak, ali količina bizarnosti i sjajne glume je genijalna - ovo mi je kao neko dete Petparačkih priča i Velikog Lebovskog. Pročitao sam pola knjige i tu stao, pošto čitanje Pinčona zaista zahteva izuzetnu koncentraciju. Meni je ovo remek-delo.

Kad god sam uvažio provironov filmski predlog, nisam se zajebo.
Proviron > reme

Ljubi brat. Pozdrav. Ima Reme poentu - napravljen je hajp oko Vilneva kao autora. Sad mnogo zavisi od Dune. Ako ispadne nešto prolazno biće kao Kutinjo posle Liverpula.

https://www.imdb.com/title/tt0914798/

The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Odličan!
Asa Butterfield je jako dobro izneo ulogu.

Inherent vice, o filmu ćemo kroz dvadesetak godina pričati kao o najboljem te dekade, očekujem da krene cult following kao i sa Lebovskim

MOTO PANEKEKUUUU

Broken Flowers
https://www.imdb.com/title/tt0412019/
Bil Marej u ulozi vrlo sličnoj Izgubljenim u prevodu.
Ima Šeron Stoun.
Kraj se možda neće svima dopasti, jer Bil Marej gine.
KVARIŠA

https://www.imdb.com/title/tt0117666/

Bili Bob Tornton i njegovo remek djelo. Preporuka.

Cekaju se Many Saints of Newark

https://www.imdb.com/title/tt8267604/ isto jedan film o sirotinji.dobro je izreziran obuhvata nekoliko tema.meni nije bio preterano zanimljiv.kradljivac bicikala je lepsi film.

Kapernaum je maestralan sam po sebi, svaki aspekt je za čistu desetku. Čak je i beba preglumila :) Velika nepravda što nije uzeo i oskara pored svega ostalog.

Fenomen
Tanka ocena, ali meni je ovaj film ok, stilizovana, delom u kliše umotana pričica, ali dobro je, dobra ekipa, jedan takoreći porodičan, jovor film.

"Molitva pre zore je istinita priča o mladom britanskom bokseru Biliju Muru, koji je poslat u jedan od najozloglašenijih zatvora na Tajlandu. Ne želeći da umre u zatvoru, Bili počinje da uči smrtonosnu borilačku veštinu zvanu "tajlandski boks", a u tom procesu stiče bratstvo koje će ga voditi neverovatnim putem do iskupljenja".

Ako neko voli zatvorske filmove ovo je 10/10. Totalna sirovština i 0% holivudskog šmeka, odlična gluma, sjajna poslednja scena. Postoji i knjiga inače. https://www.youtube.com/watch?v=Mp88Nuci68c&t=72s&ab_channel=A24

https://www.imdb.com/title/tt1596363/?ref_=nv_sr_srsg_0

kapiram da je ovo vecina ovde vec gledala, ali preporuka za one koji nisu

stiv kerel i kristijan bejl pokidali, iako je film skoro pa poludokumentarnog karaktera

jel gledao neko tomu.?