Dakle, filmovi

1. Jel neko gledao Into The Wild i sta misli o njemu ?
    Po meni je to najbolji film..
    Jeste Inception vrh i sve to ali ga ne mogu porediti sa ovim..

2. Gegen Die Wand (режија: Fatih Akin) 2004. Драма

Турско-немачки. Вишеструко награђиван. Јак филм.

3. ŠveCki film. ''A girl with a dragon tattoo''

http://www.youtube.com/watch?v=JlF-hk3IJQE

Toplo preporučujem.

4. @ColdFire

Ja gledao, zaljubio se u film. Skinuo soundtrack, htio pobjeci od kuce. Ukratko mi je taj film promijenio pogled na neke stvari. Em sam Aleksandar i ja i jos neke stvari na pocetku koje mi se pogadjaju. Odusevljen!

5. Preporučujem, Metastaze. Hrvatski film, onaj Bitorajac ima dobru odvalu: Obuko si se ko tri Šiptara :)))

6. Once Brothers. Dokumentarac o prijateljstvu vlade Divca i Dražena Petrovića. Jako dobro odrađeno. Mogla bi i tema da se otvori o ovom filmu.

7. Odgledao sam skoro "Into the wild",dobar film,ocekivao sam malo vise avanture,ali svejedno je super. "The boys in stripped pyjamas" isto dobra drama."Remember me" takodje,iako glumi onaj baja iz Tvajlajta,bas dobro odradjen...

8. Toplo vam preporucujem "Tajna u njihovim ocima", argentinski, dobio je Oskara za najbolji film van engleskog govornog podrucja prije 2-3 godine.

9. The Kite Runner, takodje jedan od omiljenih. Dugo sam se kanio da pocnem da ga gledam jer su mi se smucile vise price o talibanima i cele te situacije sa zemljama bliskog istoka, ali eto, gledao ga, i prijatno se iznenadio. Veoma dobra prica. Ponavljam, jedna od boljih. Film vas nece ostaviti ravnodusnim. Topla preporuka. Takodje postoji i knjiga, tako da ako je neko citao zna vec o cemu se radi.

Od novijih The Social Network. Skroz dobar film.

10. Ај нек ми неко препоручи неки филм, играни или документарни, свеједно, који се бави Хладним ратом, свемирском трком, шпијунажом из тог периода и тако тим стварима.

11. http://www.imdb.com/title/tt0090056/

Dozlaboga glupa komedija, na trenutke i zabavna. Nisi rek'o da hoces dobar film.

12. Е јебага, гледао сам то. Онако. :)

13. Get Him To The Greek, jednostavno i nenormalno!

14. Управо одгледах "нинџа асасин" ... шта рећи , једна крвава бајка , буквално...

15. Jesi skontao da je ona riba iz nindža asesina(Naomi Heris) glumila u piratima s kariba Tia Dalmu?

16. Нису ми баш у сећању пирати са кариба , тако да нисам то приметио...

17. Kolja (Kolya) – Jan Sverak 1996

Za one što vole filmove “sa dušom”, ovaj film je nezaobilazno ostvarenje. Ja sam ga dobio na preporuku od čovjeka sličnog ukusa kad je sedma umjetnost u pitanju, ali da je baš toliko dobar, priznajem, nisam očekivao. Istovremeno tjera suze na oči i plijeni originalnim (češkim) humorom. Da pokušam napraviti neku paralelu: kome se sviđaju filmovi poput “Lisabonska priča”, Beninijev “Život je lep”, “Two Bits” itd, nek se nimalo ne dvoumi.

18. Ja gledo onaj Valkiri, gde Tom Kruz glumi Klausa fon Štaufenberga, dobar film, doduše gledao sam ga na tri rate...nemam bre koncentraciju za filmove ič...

19. Neki od boljih koje sam pogledala:
    Monster
    Let iznad kukavicjeg gnezda, mada bolja knjiga
    Vertigo
    Kum I i II
    13 Beloved
    Secretary
    Man on the moon
    Milk
    Reader, mada je bolja knjiga
    Hard Candy
    Brokeback mountain
    Talk to her

20. Zločesta pufnice, Hable con ella, je preopasan film.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.