Dakle, filmovi

1. http://www.imdb.com/title/tt0103905/

Вероватно најјачи филм који сам гледао ове године. Јебено урнебесан!

2. Pa taj fazon, a to za nerealne filmove i ovaj film nije isto jer ti je npr. Supermen i pravljen da bude nerealan, naučna fantastika, a ovakvi filmovi bi trebalo da imaju kakvu-takvu dozu zdravog razuma. Svaka čast kako su ljudi uspeli da angažuju Henrija Fondu i još da sve to snime za te pare, mada da se ne lažemo, ionako je radnja filma u jednoj prostoriji, tako da je to dosta smanjilo troškove. Molio bih te samo da mi objasniš zbog čega je film genijalan? :) Opet kažem, svaka čast za sve ostalo, ali film je smor.

3. tad je 300 'iljada bilo mnogo više nego sad. (Negde oko 5-7 miliona)

4. Pišem Uz Vetar, ja sam rekao da je Bejl mnogo dobar glumac, a Psiho sam samo spomenuo u tom kontekstu. Psiho nije neki film, daleko od toga da je kultan, ali nije loš, dok je Prestiž nešto sasvim drugo. Nije baš ni taj kultan, ali je mnogo dobar. :)

5. Psiho nije neki film, daleko od toga da je kultan, ali nije loš, dok je Prestiž nešto sasvim drugo.

Амерички психо је бруталан филм. Лош у поређењу с књигом, ал' бруталан филм. Престиж је медиокритет у поређењу с Психом.

едит: и мојне каките, загушићете мој предлог, а много је добар филм :Д

6. Ali zato nikad i slovima NIKAD ne pogledati film 12 angry men!

Блејк, онда ниси разумео филм. Нити је радња о пороти нити о случају о којем дискутују. Мало дубље уђи у причу, па онда износи овакве коментаре.
    По мени је 12 Angru Men један од најбољих филмова свих времена.
    Едит.
    American Psycho је срање. Био би још веће срање да не глуми Бејл. Неуспешна екранизација књиге која је и више него одлична.

7. Ali zato nikad i slovima NIKAD ne pogledati film 12 angry men! Najsmorniji i jedan od najgorih i najprecenjenijih filmova ikad! Ima još mnogo toga ali me mrzi da sve pišem

oh mein gott, još jedan čovek sa mišljenjem. kakvi sve ljudi ne čukaju u tastaturu... taj film je jedan od najboljih uvida u pravosudni sistem, po mom mišljenju podjednako vredan kao npr govor advokata odbrane na suđenju dmitriju karamazovu iz tog romana jelte

ali ti svakako odgledaj neki avatar ili neki bejlov ili neki limitless ili šta god voliš da bi osetio da ti krv ciruliše kroz vene, ali filmske kritike se okani, jer ti ne ide, nemaš ukusa

8. Филанус се умешао, сад си га најебао. лол

9. Šta je poenta, da se ne može suditi ni o čemu tako olako i da treba sagledati sve aspekte? Ja ti opet ponavljam, mislim da sam skapirao film i pored toga mi se uopšte ne sviđa, jer sam ja bar tako skapirao film. Koliko god on nosio poruka, meni se ne sviđa i tačka. Evo, probaj ti Apofise da mi objasniš šta to sve film poručuje, ko zna, možda i donekle promenim mišljenje o filmu... :) Varner, nisam čitao knjigu, ali film mi se svideo. A Prestiž je dobar pa je dobar. :)

10. Мени се у вези с тим Престижом свидео једно Дејвид Боуви у улози Тесле. Како прајслес. Ал' хајд, ок је филм.

11. Филм, по мени, говори о људима. О томе како људи себе желе представити и о томе да ли им је битнија своја сујета или туђи људски живот. О томе да некада у први план долази устаљено мишљење али да на крају преовлађује оно које је само твоје.
    Размисли мало, одгледај опет, филмчина је.
    Престиж је кул.

12. C'era una volta il West
    http://www.imdb.com/title/tt0064116/
    Баш сам пре неки дан гледао први пут после једно десетак година. Прејебен филм.

13. U redu je Filantrope, iskuliraj. Prvo i osnovno, uopšte ne volim Avatara, a drugo, ne znam šta imaš protiv Bejla i njegovih filmova? Iako je 12 angry men dosta poučan film, ja ti kažem da mi se ne sviđa jer film jednostavno nema smisla! Svaka čast to što je film prikazao kako ne treba misliti samo na jedan način, ali da jedan čovek koji jeste inteligentan ubedi ostalih 11 majmuna u svoje mišljenje, bez obzira na to koliko su se oni držali svog, je zaista glupost. Ne mora da ti se svidi film samo zato što nosi pouku koju sam već znao pre nego što sam pogledao film.

14. Филм, по мени, говори о људима. О томе како људи себе желе представити и о томе да ли им је битнија своја сујета или туђи људски живот. О томе да некада у први план долази устаљено мишљење али да на крају преовлађује оно које је само твоје.
    Размисли мало, одгледај опет, филмчина је.

ovo .

15. http://www.imdb.com/title/tt0082096/
    Neverovatno jeziv film - bukvalno sam osecao skucenost i bezizlaznost. Kako je vreme teklo sve sam vise ocekivao da se nesto desi i da ih potope, ali taj osecaj iscekivanja - kao da sam i ja bio tamo. Veoma neprijatno. Neverovatno je koliko se moze uziveti u film, mada to sto traje 3 sata pomaze u tome podosta.
    Slicna je situacija i u http://www.imdb.com/title/tt0050825/ , dok se ceka spojler na izvrsenje kazne. Opet se oseca bezizlaznost, kako smrt visi nad njima, i kako film tece ka necemu nepovratnom. Iscekivanje je neverovatno.

Ne secam se da sam se isto osecao dok sam gledao druge filmove, mada ako vam je jasno na sta mislim predlozite slicne filmove.

16. Gilda (1946) мени се много свиђа.. Немој да трипујете што је филм стари, има радњу и има скила и има Риту!

17. E da, slican je osecaj i pred kraj http://www.imdb.com/title/tt0091763/ , mada ne toliko jak.

18. http://www.imdb.com/title/tt0095953/ Један од мојих фаворита.

19. Apofise, upravo tako sam ga i ja skapirao! Ali ne mora da ti se svidi film zbog toga. U suštini, bilo bi normalno da ti se svidi jer je drugačiji i nekako te tera da razmišljaš drugačije, ali kažem ti, meni se zbog već navedenih činjenica nije svideo. Da je malo dinamičniji i reznovrsniji film, svideo bi mi se sigurno, ovako, skapirao sam poentu i mislim da je to najbitnije, a to da li mi se film svideo i nije toliko bitno. Jer ako ti se svidi film a nisi skapirao poentu, onda bolje da ga nisi ni gledao.

20. Блејк, пази, о укусима се не расправља. Ја поштујем то да ти се филм није свидео, али немој причати другима да је срање, пошто самим тим што шаље такву поруку, плус сјајна глума, плус сјајна режија, не може никако бити срање.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.