Dakle, filmovi

1. Koliko je jak ovaj Apofisov avatar. Wake in Fright, koliko sjeban film.

2. Alice in the Cities (Alice in den Stadten) - 1974

Prvi deo Wendersove trilogije koja se završava filmom Kings of the Road.
    Ne mogu da kažem koji je bolji od ova dva, recimo da mi je Kings of the Road za nijansu bolje legao, ali to je sve. Opet, vizuelno savršen film, s fantastičnim soundtrackom. Tematika je standardna wendersovska - usamljenost, otuđenost, prijateljstvo. Film o tome kako neke sitnice mogu da pokrenu stvari, promene ih iz korena. Preljepost, prepuno emocija. Film koji odiše humanošću i lepotom. Filmom dominira transformacija glavnog lika, iako je jako suptilna. Opet, fantastično filmsko prijateljstvo.

Neverovatna gluma Rudigera Voglera i Yella-e Rottlander, koja je u toku snimanja filma imala 9/10 godina. Jedna od najboljih "dečijih" uloga ikada.

Radnja je jednostavna, nemački novinar je prinuđen da preuzme brigu o detetu žene koju je upoznao na njujorškom aerodromu, nakon što je ona "nestala".

Sve ono što film treba da bude.
    10/10.

3. OK, malo bezveze što posle ozbiljnih filmova koje su kačili ljudi iznad mene, kačim jedan neozbiljan, ali tako sam u mogućnosti.
    http://www.imdb.com/title/tt1700841/
    Animirana R-rated komedija. I znam šta ćete da kažete, što to uopšte gledam, ali napila se stoka, šta ćeš. Al nije najgore što sam gledao, nego što mi se svideo.
    Oprez: bez velike količine alkohola i/ili opijata u sebi, gledate na sopstvenu odgovornost.

4. Jonah Hill i Michael Cera daju glasove, ne smije se gledati!!!!

5. Лечки на твоју препоруку одгледах Ледоломца, каква глупост од филма катастрофа, никако не гледати

6. nije los crtani,al sto se ljudi osecaju neprijatno da kace koje god filmove hoce pa moraju da se pravdaju ovako...nece te reme i prov ubiti na spavanju ako okacis nesto sto im ne odgovara

7. E to ide na kurac opasno

8. nikad nisam video njih dvojicu da smaraju nekoga u fazonu ,,kakvo to sranje kacis povrsno,, al sam video vise njih kako govore u fazonu ,,ma ne mogu da kacim na onoj temi smarace me prov i reme kako ne kacim dovoljno umetnicke filmove,, cak i agilni otvorio temu ,,filmovi ZA OBICNE LJUDE,, koji kuras...

9. Oli pa to nije nista neuobicajeno, ja na dosta tema kad nesto postavljam prvenstveno sam obazriv i plasljiv nekako sa nelagodom kako ce reagovati plebs

10. Hahaha ollaniče, ne kažem zato, nego kad čuješ o čemu se radi o filmu, el misliš da može da bude dobar? Mislim očigledno može haha ali ja stvarno nisam to očekivao. Svideo mi se, ko što rekoh, ima dosta smešnih fora. I jeste bolji ako si urađen/nalizan.

Crvenooki barone, što mi dušu razbole hehe elem, tražio sam filmove koji važe za najbolje post-apokaliptične, na većini lista je bio taj, odgledao ga, uz još neke, i taj mi se najviše svideo, uz Pobesnelog Maksa (nekoliko delova), The Road, 28 Days Later i Time of the Wolf, valjda nisam neki zaboravio. Ali ovaj je, čini mi se, najgledljiviji za većinu ljudi, uz Maksu, naravno. Ali dobro, tebi se ne sviđa, bože moj, preživeću nekako to što sam ti oduzeo 2 sata dragocenog vremena.

11. Haha ma ok je, druže, a što ti se baš toliko nije svideo? El sama zamisao, cela priča, ili je patetično, šta? Mislim nije da mi je skroz nerealno da se nekom ne svidi, naravno haha nego iznapreporučivao sam ga se, pa me interesuje.

12. Па оно шта знам, нисам прогутао саму премису филма. Ако већ имају тај напредни реактор за погон локомотиве, што га не користе нпр. као извор енергије за неко склониште, то би доста реалније било. Воз као да је убачен на силу, чисто да би филм био што необичнији, такав сам утисак стекао. Или ако баш мора воз, што га не паркирају негде и готово, не знам што мора да јури смртоносним брзинама поготово кад је на доста места пруга затрпана ледом и сваки ударац са њим је неизвестан... Доста рупа у радњи, некад ми деловало баш мегаглупо. Имало финих обрта ето и неколико супер сцена, али ништа више од тога.

13. Боксере морам да похвалим твоје ухођење мене на сајту, одлично ти иде и сваким даном све више напредујеш :D

14. Esii ljut nešta brt?

15. Dobro je. Jer bolje je da se slažemo nego da se ne slažemo i bijemo štapovima po ulici

16. Pa da, i mislio sam da je to. Jeste svakako na silu "ubačen" voz, da bi film bio neobičniji, a čini mi se da je bio neki komentar u toku filma da, ako voz stane, smrznuće se, ili barem će biti zatrpani snegom, kao i sve ostalo na svetu. I kao i ostali delove te pruge, koji se zatrpaju, iako se voz kreće po njoj.

A iako nije čini mi se nigde ubačeno, može recimo da se pretpostavi da, da bi to i dalje bio perpetuum mobile i davao struju i energiju svim ostalim delovima voza, mora da se kreće. Barem sam ja tako shvatio.

Što se same radnje tiče, meni je lik one devojke koja kao sve vidi jedina velika rupa - čas kao vidi ko se nalazi u susednoj sobi, ispod poda i šta ti ja znam, čas ne vidi ništa, može da je rokne ko hoće odakle hoće, ne vidi ništa što je sakriveno (znaš na šta mislim, da ne odajem baš previše ako neko bude hteo da pogleda). Meni su skroz ok te priče između likova, odlični sami likovi, nekoliko standardnih post-apokaliptičnih detalja (a to baš vidim jer sam, kao što rekoh, odgledao dosta takvih filmova u poslednje vreme), sve stvarno izgleda neverovatno, dobre i akcione scene, važno pitanje socijalnog statusa, ugnjetavanja nižeg sloja, na sve možeš da gledaš kao na neku metaforu, alegoriju, šta li je, za kapitalizam, pa i za ekološke sisteme, opstanak vrste i šta znam šta još, ali da bih o tome pričao u više detalja, morao bih baš da se upustim u spojlovanje filma, a nije sve to u krajnjem slučaju ni toliko bitno, hoću samo da napomenem da mi se zbog svega toga svideo.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.