U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Jbg.. ja sam jedan od tih koji je ispalio... damn! Sledeci put se instaliram ispred studija prvi :D
Ja znam gomilu pesama od Chainsa, Audioslave-a, Hendrixa, SRV-a... samo ti Chavez da poradish lyrics i woalaa
Onda peglaš DOwn in a hole, Rooster, Nutshell, Man in the box, I am the highway recimo, a Stivija batali, nismo još toliko ukomponovani! :D
Pa nije Stivi toliko težak, barem one klasične bluz pesme.
Е ако је ђем за једно 2 недеље, можда бих могао и да банем, ако има места, наравно.
Da li vam je 3. septembar ok datum?
Meni se čini ok, ali ipak još nisam siguran, zbog sudjenja, ako budem imao tekmu, onda moram da budem tamo..
Ma videćemo, kad budete vi dolazili, mi možemo da se dogovorimo, tu smo.
Zajebah se, da ne editujem. Može i 4. Subota ili nedelja.
E to je već druga stvar, nedelja bi mogla laganini.
Evo mog prvog javno objavljenog gitarskog snimka:)
Skinuto u periodu kad sam bio osakaćen pucanjem žice, a tad još nisam znao skale, pa mi ništa drugo nije preostalo.
Kliknite play, pustite da se učita, pa onda pustite ispočetka. Jer nije kul kad secka
http://chgretina.tumblr.com/post/9387501534/moje-izvo-enje-svima-odnekud-poznate-melodije
Ljudi, evo nam predloga plana i programa.
Okupljanje i svirka da bude ili 3. ili 4. Septembra, i to da sazna svako može li uopšte, i ako može, kada mu bolje odgovara.
A što se tiče oficijalnog repertoara, ovako:
Lynryd Skynryd - Simple Man & Sweet home Alabama.
G'n'R - Knocking on heavens doors.
Alice in Chains - Man in the box.
Neil Young - Keep on rocking in the free world.
Puddle of Mudd - She fuckin' hates me.
To da bude od oficijalnog, iz razloga što su pesme po 3,4 akorda u krug, ali zvuče prezlodojajno ako se odrade kako valja.
A ostatak vremena da pičimo džem i šta kome padne na pamet.
I jednu stvar bih molio gitariste i basiste koji dolaze - LJUDI, KAO BOGA VAS MOLIM, BACITE SE U D ŠTIM!
Na instrumentu vam ništa ne znači malko opuštenija žica, meni za glas dušu i pičke dalo, fala. :D
Па лакше им да помере акорде само, нег' да се штимају у Де.
Jebo te štim u D, ko da se bendovi štimuju prema glasu svi. Pevaj i ćuti, dosad je bilo dobro. :)
Ја сам ову моју стару гитару бацио у Д штим одавно, а шесту жицу у дроп Ц. Звучи јебено. Ставио бих тако и на другом Крамеру, али није једноставно мењати штим на гитари која има флојд.
Nije lakše to uraditi, jer onda menjaš i skalu iz koje se solira.
Te pesme koje i radimo su generalno iz D# štima u originalu, a mi jop da sviramo za pola tona gore. Mogu da otpevam tako jednom, i posle mi nema pevanja nedelju dana, ili da pevam za oktavu dole i da zvučim kao Bajaga, neču to.
D štim je majka.
Šta fali Bajagi dečko? :)
Јел постоји неки посебан назив за оне мале каблове којима се повезују педале?
Nema, to su isti kablovi kao ovi drugi.
Ovakvi - http://image.made-in-china.com/2f0j00JeFtlMWEnQov/Guitar-Cable-SY-C03-.jpg
http://www.musiccentar.com/pics/items/portal/4987.jpg
Ово, "Instrumental patch cord".
Па свеједно, исти је прсторед. А пола степена за певање ти не значи богзнашта. Суни раџу једну ил' вињак и певаш ко божја мајка:)