Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
ako sam pozvan na sledeći Jam, mislim da bih uveo da odsviram ove dve...
Neil Young - Keep on rocking in the free world.
Alice in Chains - Man in the box.
Морам да демантујем. Пола степена значи МНОГО.
Уроше, само потражиш у радњи кратки кабл да спојиш педале. Имам један такав Проелов већ седам година, никад ме није изневерио.
Danas naucio Green Roses od Ortodox celtsa, ako smem da se pohvalim.
šta sviraš cornelije*
Ма на акустари, свирам је годину дана, знам акорде и мало ме јебу баре хватови, а иначе завршио музичку клавир тако да више времена посвећујем клавиру.
ja mislio bubnjeve zbog avatara :P jel dolaziš na sledeći Jam?
Ма какви, млађан и неискусан с гитаром сам ти ја, хвала на позиву.
Иначе Чарлија Вотса највише ценим од музичара а бубњеби су моја несуђена љубав.
ma dođi nema veze :P niko od nas nije neki jebač (osim čaveza...) bitan je provod, ne jebanje, mi ionako ne jebemo :D
Видећу дал имам неке обавезе тада, хвала на позиву хомие!
Pa evo, da se objasnim. Ako je normalan E [tim u pitanju, E3 ton mogu da otpevam možda 3x maksimum u pola sata, i posle toga glas puca i pada. To je Dikinsonova nota koju on drži recimo u pesmama poput Blood Brothers ili The longest day, onaj poslednji, najviši ton, i to mogu samo ako planiram da otpevam pa da ne progovaram 5 dana posle. Štelovao sam se jedno pola godine na D# jer mnogo duram Alice in Chains i Lejnov vokal mi najviše leži, ali provalih da ipak D štim je moj štim života, to jest akordi tipa Gm, B, F i kompanija. Tako da sviramo najlakše akorde Am, C, G i slično, a zvučim u svojoj prirodnoj intonaciji.
Imam raspon glasa do maksimum 4 oktave (jer mi fali falšeto), ali dosta više u dubinu nego visinu, tako da recimo refren od Man in the box iz D mi savršeno legne kada se glas zagreje, i nema nešto što bolje mogu otpevati iz maksimalnog tona.
Eto, nadam se da će ti ovo pomoći da shvatiš zašto ćeš se štelovati na D. :D
reci im čavez... you can't fuck with that nigga :D
mogli bi i ovo da sviramo.... znam da bi se Đimiju svidelo :D
http://www.youtube.com/watch?v=WbrjRKB586s
Чавез, реално имаш добар глас, већ сам те похвалио, али знаш ли ти човече шта су ЧЕТИРИ ОКТАВЕ? :) Гитара са 24 прага покрива 4 октаве. Чак и да фалсетираш 30% тога, опет је много. Рачуна се пун глас, то ће ти рећи сваки инструктор певања. Дакле, онолико колико можеш да отпеваш без промене боје гласа. Чим кренеш да истањујеш глас или да му мењаш боју, готово, изашао си ван реалног опсега.
Силни, треба то умети отпевати. :)
Ma Čavez jebe... ne brinem ja za pevanje :D
Jel dolaziš ti na Jam, đubre malograđansko :D
Ако буде тог трећег/четвртог, долазим 90%. Ал' нећу да свирам, само да упознам људе.
АКо буде касније, не верујем, пошто сам планирао једно две недеље у септембру да се затворим у стан и да спремим испит.
ajde Đimi nema šlepanja... mora da se svira ako ume... :D
A još je i u nekom čudnom štimu.
nema veze, naredio čavez D štim :D
Evo sta bismo mogli jos da sviramo:
Bleed the Freak- Alice in Chains
Communication Breakdown- Led Zeppelin
Anthem- Rush
Toliko od mene.
Sad sam gledao, ladno može da se svira i u D štimu a da ne moraš da lomiš prste.