Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Чавез, реално имаш добар глас, већ сам те похвалио, али знаш ли ти човече шта су ЧЕТИРИ ОКТАВЕ? :)

Znam, veruj mi, ali imao sam taj test u muzičkoj dok sam išao kao omanji, pa su mi tamo rekli da imam domet 4 oktave, ali ono, u škripac. ALi od tada mi se glas spustio malko, ali se opet i produbio, tako da kontam da sam održao raspon, i baš bih voleo da nadjem neki vokalni test da vidim na čemu sam sad. Dok mogu da pevam Alice, dotle sve valja! :D

I daj nemoj zezat' da nećeš da sviraš, moraćeš malo, ne može to tako da prodje.

2. Čavez, ti si Fredi Merkjuri bokte! :)

3. Не бих се ја у то кладијо. Меркјури, Плант, Гилан и компанија су набијали по 4 октаве, ал' са фалсетом. Пуним гласом 4 октаве једва да могу највећи оперски певачи, ако и ико од њих. Ја док сам ишао на соло певање, неких годину и по дана, стварно сам имао добар глас и распеван сам имао распон од великог Де до Де2 са фалсетом, што му дође 3 октаве. Пуним гласом нешто изнад 2 октаве, што је мало изнад просека.

Узми на гитари па види који је најнижи тон што мо'ш отпевати, а који највиши, па рачунај. :)

4. Dakle, Jezivi ako se slažeš, ja ću ove 3 probati da odsviram, a ti sviraj ostale,

Neil Young - Keep on rocking in the free world.
    Alice in Chains - Man in the box.
    Alice in Chains- Bleed the Freek

A ti sviraj ostale, s tim što mislim da nijedan od nas dvojice neće umeti da odsvira ono

Anthem-Rush...

5. Не бих се ја у то кладијо. Меркјури, Плант, Гилан и компанија су набијали по 4 октаве, ал' са фалсетом. Пуним гласом 4 октаве једва да могу највећи оперски певачи, ако и ико од њих. Ја док сам ишао на соло певање, неких годину и по дана, стварно сам имао добар глас и распеван сам имао распон од великог Де до Де2 са фалсетом, што му дође 3 октаве. Пуним гласом нешто изнад 2 октаве, што је мало изнад просека.

Узми на гитари па види који је најнижи тон што мо'ш отпевати, а који највиши, па рачунај. :)

Управо тако. Ево, мој ортак (онај на мом каналу на Јутјубету што пева Гебнерацију 5 и Стикс) иде на соло-певање, тенор је. И он каже да је стандард код професионалних певача око 2 октаве. То се, дакле, односи на пун глас. Чим почнеш да мењаш боју и чим почнеш да вичеш, тј. да извлачиш тонове на драње, већ си изашао ван опсега. Што се тиче фалсета, на соло-певању га вежбају тако да добије што већу снагу, вежбају потисак из плућа некако, како би се боја што мање разликовала од боје пуног гласа.

6. Dakle, Jezivi ako se slažeš, ja ću ove 3 probati da odsviram, a ti sviraj ostale,

Neil Young - Keep on rocking in the free world.
    Alice in Chains - Man in the box.
    Alice in Chains- Bleed the Freek

A ti sviraj ostale, s tim što mislim da nijedan od nas dvojice neće umeti da odsvira ono

Anthem-Rush..

Nije frka uopšte. Što se mene tiče, peglaj sve, ja ću tek pomalo da se umešam. Za ovo poslednje nemoj da se kladimo, ako me razumeš :):)
    Nego, ako ćemo ći u isti studio, gazda će nam spustiti cifru za 8 sati na 2 soma. Ako idemo u Surčin, 9 sati je 1800, ali mora vam Dragon Čak reći kakva je oprema.

7. 8 сати? Ви планирате албум да снимате? :))
    Е, а каква је опрема у том студију? Шта имају од појачала за гитару?

8. Ma u ovom gde smo bili nije loša oprema, ali je samo jedno gitarsko pojačalo radilo, ne znam što. Ovamo u Surčinu je jeftinije i rade dva pojačala. Bubnjevi su otprilike isti, možda malo lošiji, ne razumeme se puno u to.

9. 8 сати? Ви планирате албум да снимате? :))

Računam da će nas biti više nego prošli put, pa dok mi svi ne izblasfemišu bubanj...:) Neće Čavez da okači slike, svi su se slikali za bubnjem :)

Dragone, nije frka ni za Surčin, nego što sam pitao Acu za drugo pojačalo, reče mi čovek : "Pa, što nisu stisnuli dugme za uključivanje?" :)
    Što se tiče bubnja, poneću ja rajd. Ne reče mi samo,da li ima kontra i bas pedala?

10. nego što sam pitao Acu za drugo pojačalo, reče mi čovek : "Pa, što nisu stisnuli dugme za uključivanje?" :)

Ma mi smo ispitavali to 10 minuta, stiskali svu dugmad, ništa. Ima bas pedala, jedna ne dupla, a kontra nemam pojma šta je lololo

11. Ono što si pipkao desnom rukom dok si levom udarao u doboš :)
    Dupla pedala nam nije ni potrebna za ono što sviramo. Mogu da je ponesem ako neko hoće da divlja :)
    Imaju li frižider tamo? Čisto da znam da li da ponesem pivo, ili ćemo trčati do radnje po ladno.

12. Ima frižider, a ponesi pedalu, voleo bih to da probam. Ček zar to nije Hi-hat, ono kao dve činele što se spajaju, što ima i pedalu? Jebem ti ove izraze.

13. e mnoooogo je 9 sati...

@jezivi ja bih peglao sve da znam :D

jebote jedva čekam... e da, s koliko kinte treba da uletimo?

14. Ti plaćaš svo pivo. Zezam se, pa ako nas ima 6-7, tipa svako po 300 kinti, to je oko 1800.

15. ok, onda piva neće biti ako ja plaćam :D

16. Ima frižider, a ponesi pedalu, voleo bih to da probam. Ček zar to nije Hi-hat,

Izvini, nisam znao da ne poznaješ naše paorske termine :) Jeste hi-hat.
    Do jaja što ima friz, ja dolazim sa paketom limenki i Chavezom :)

17. Izvini, nisam znao da ne poznaješ naše paorske termine :) Jeste hi-hat.
    Do jaja što ima friz, ja dolazim sa paketom limenki i Chavezom :)

A znam i ja te neke termine jebiga...

18. EEEEEEEE a mogli bi i neko hladno pivo da odsviramo a? kad smo već kod piva :D

19. Ne sviram hladno pivo, samo pijem.

20. koji si četnik...

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.