Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Колико знам,постоје и акустаре са најлонским жицама,ако се не варам...

2. У праву си, постоје, али колико ја знам, код нас нема јефтинијих модела са таквим карактеристикама. Углавном је ријеч о скупљим, професионалнијим инструментима. Зато сам ипак уз подјелу на акустаре и класичне гитаре везао и релацију металне-пластичне јер се у пракси када купујеш инструмент свако суочава с тим. Избор свакако зависи од тога која врста музике се жели свирати и којом техником.

3. Случајно сам налетео на тај податак,јер сам сазнао да је Дејвид Гилмор користио акустаре са најлонским жицама.
    Иначе,да ли се на акустару може накнадно уградити прикључак за појачало(као што већ фабрички постоји код профи акутсара)?

4. Matafaka, ako želiš zaista da naučiš da sviraš nikako ne kreći sa električnom gitarom.

A ako uzimaš akustaru, imaš dobre gitare u Mitrosu. Pogledaj šta imaju od Fendera, ja ti to preporučujem.

Ako ne nadješ Fender koji ti se dopada sa pristojnom cenom, pogledaj Stagg. Tu ćeš naći sigurno.

Ne znam do koje cene planiraš da ideš.

5. A ni ova gitara koju si predložio ne deluje mi loše (za te pare), po onome što mogu da vidim.

6. Gamby i Dzimi hvala vam na savetima,budzet mi se krece od 150 do 300 evra(mislim da je dovoljno za solidnu gitaru)
    http://www.mitrosmusic.com/proizvod/4838-Fender-CD-100---Dreadnought-Natural/ npr. ovako nesto od fendera
    @Zeljcek:ne boj se,necu da trazim gitare po obliznjim prodavnicama,vec cu da vidim da narucim ili ako nista jedan dan da svratim do BG-a posto ovde kod mene u Kraljevu i nema neki veliki izbor.

7. И ја сам из Краљева, па могу и да потпишем да није неки избор. :)
    А ако наручиш у Митросу, стиже за дан, два плафон, а испорука је џабе ако је цена производа преко 10000, а у овом случају то свакако јесте.

8. E, ovaj Fender je skroz okej. Mislim, ostaje još da se čuje i zvuk, ali po opisu... Deluje kul.

A sigurno zvuči dobro, ipak je to Fender. :)

9. Ajd i ja malo da se ukljucim ovde,kao neko ko relativno dugo svira i zna ponesto o tome :)
    @ jNy - Pazi ovako,uvek kada sam imao kintu da kupim pojacalo,trazio sam neke fendere,i uvek su mi ljudi pricali da se njihova jeftina pojacala nikako ne isplate.Mada narvno,zavisi sta bi ti hteo da sviras.Ako bi hteo da se bavis metalom i rokom,ustekaj jos malo para i kupi Roland,po meni best buy medju najjeftinijim pojacalima.

10. Hvala Yurose. :)
    Inače, nije za mene. :)

11. Џони, то појачало НЕ куповати. Може да послужи за неку собну свирку, али за пробе са бендом никако, јер би га и бубањ прогутао, а камоли бас. Слажем се са Јуросом, Роланд има одлична гитарска појачала, и сам сам користио једно и био презадовољан. Мада, мој фаворит је наравно Randall.

http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/mcshowa/cabinet/00055347/img55752217.jpg

И Line 6 има добра, а јефтина појачала.

12. Obicna gitara sa rezonatorom, sviranje slajdom bolje zvuci na njoj.

13. Zbog metala? Je l' uzeo neko od vas nekad ovakvu gitaru u ruke? Baš me zanimaju impresije. :)

14. Ја сам пробао једну скоро, лепо је звучала али су ми прсти измењали све боје. Специфичан звук.

15. Zvuk je nesto "metalniji" i glasniji nego kod gitare bez rezonatora, zapravo samo pokusaj da se napravi nesto sto ce priblizno zvucati kao dobro gitara (dobro - skracenica od Dopyera brothers) a nece biti toliko tesko (tesko po broju kilograma). Uglavnom, ako ne sviras slajdom ne treba ti ovo ni za sta... osim ako neces da snimas zabavnjacki spot :)

16. Jebote, al' je ružna.

17. Jebote, al' je ružna.

Potpisujem. K'o da je instaliran Metalčev lonac u drvo.

18. De onda da ti pokazem i ovu "gitaru" :)
    instrument se zove mohan vina, ima dvadeset zica.
    http://www.vishwamohanbhatt.in/images/mohan_veena.jpg

a zvuci ovako:
    http://www.youtube.com/watch?v=uf7Qc9dHVFk&feature=related

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.