Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Саветоваше ме људи који знају згитаром да кренем од акустичне.
Већ сам почео, али поседујем неко ненаштимљиво срање (а и кад би се наштимовало, не би богзнакако звучало), те свирам на туђој гитари.
Ne znam stvarno sta da ti kazem, ja imam mnogo prijatelja koji sviraju gitaru, i malo ko je poceo sa akusticnom. Jbg, tad kad su oni pocinjali, svirao si sa onim nasta nabasas. Ja, doduse, sviram bas, pa nikad nisam imao takvih problema, vezanim za izbor elektricni/akusticni. Elektricni uvek, naravno...
Ја планирам да се прешалтам на електричну и евентуално бас, али хтео бих мало да се усавршим на акустари. Још ћу да се консултујем са човеком који ми држи часове, па ћу да купујем.
Ako želiš da zaista naučiš da sviraš obavezno prvo akustična. Ako učiš da sviraš da bi se kurčio zato što znaš da sviraš, može i električna. :)
Mene bas interesuje koliko je velikih gitarista, posebno onih koji su iz siromasnih porodica, zapravo pocelo na akusticnoj...
Mene interesuje koliko ti imaš iskustva sa gitarom kada moeš da napišeš nešto toliko nebulozno. :)
Ја сам почео на електричној, па се вратио на акустару. И лепше је, нема каблова, ефеката, зајебанција и то, колико умеш умеш. И успем чак и да отпевам понешто, иако сам дудук :)
Почиње се од акустичне или класичне. Ако почнеш од електричне, напалићеш се да много знаш да свираш на врло раном стадијуму, а онда ћеш да узмеш акустичну, разочараћеш се и обесити гитару о ескер.
Јединоп ако ниси паљевина.
Нисам паљевина. А кренух већ од акустаре.
Него, слажете ли се са Визардом?
http://vukajlija.com/forum/teme/9255?strana=8#post_574009
http://www.kupujemprodajem.com/Washburn-D10s-282484-oglas.htm?filter_id=
moj predlog, ista cena, gornja ploča od punog drveta, jako dobra gitara sveukupno.
http://www.youtube.com/watch?v=fVtl2R4Uw-A&feature=related
@ Upyr
Радомир Михајловић Точак, који је за мене, уз Џими Хендрикса, највећи гитариста икада, дуго је свирао само акустичне инструменте (прим и гитару) прије него што је добио своју прву електричну. И то опет није била нека посебна, него она јефина Арија Дајмонд, али је он и на њој звучао невјероватно. На фендера је тек морао причекати... Читао сам и интервју са Марком Нофлером и он каже да је у једном периоду такође дуго свирао само акустичне гитаре, и да је то доста утицало на формирање његовог стила. Мирослав Тадић, с друге стране, и по мени, с потпуним правом, посматра акустичну и електричну као сасвим различите инструменте.
Ја ти препоручујем да почнеш што прије са било којом, и онда да ако можеш кроз неко догледно вријеме, ако ти добро крене, и препознаш се у томе, набавиш и електричну и акустичну и класичну и свираш их паралелно.
Ja sam vec rekao da sviram bas, tako da nisam imao nesto prteranog iskustva sa gitarom, ali znam ljude koji su poceli sa elektricnom(nisu imali drugu) pa ne vidim bas da nemaju pojma da sviraju. Ne vidim sta je tu toliko nebulozno. Ja sam kao klinac i hteo da sviram gitaru, ali posto sam imao samo akusticnu batalio sam, i trazio mojima da mi nabave neki bas(tada sam ipak bio klinac, jbg, a hteo sam da sviram neki metal, u roku od odmah).
Sto se tice poslednjeg Dzimijevog posta imao sam i takvih iskustava, posto sam nabasao brzo i na neku bas distorziju, pa kad sam se posle nekog vremena prebacio na klin opet, i shvatio sam koliko nemam pojma da sviram.
Ali ne moete nikako da me ubedite da ne moze da se postane odlican gitarista ako pocnes odmah sa elektricnom.
Ма, може све. :)
Елем, почео сам да се ложим на ову Вошбурн акустару... А како ми је продавница Артист ту у комшилуку... Идем да пробам, можда и пазарим, ионако немам акустару у стану. :) А треба човеку акустара увек.
Узгред, имају кул опрему, јесте да су мало превише фенси у односу на Митрос, али су поштени. Тамо сам купио појачало. Онај чика ће пре да те посаветује да не купиш нешто неквалитетно, него да ти ували неко ђубре.
Džimi ti znaš sa pojačalima, aj predloži neko pristojno za akustaru do 120/130 jevreja.
За акустару? Не знам... Иди до Митроса, имају јефтина Laney и Behringer појачала. Нарочито су ова друга економична, а фин квалитет имају.
Ljudi koje je vaše mišljenje o :
BUGERA Vintage22
?
Свака Бугера је ЗЛО од појачала. Ако имаш кинте да купиш, купуј обавезно.
Sta mislite o Ashton D25 ?
http://www.guitarbitz.com/uploads/images_versions/2722.jpg
ljudi pomagajte brzo,izviso sam za letovanje tako da mi ostaje gitara na spsku budzet do 150 evra,sta je najbolje da kupim po nisu za te pare?