Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
skidam 5
skidam 25
skidam 32
skidam 28
skidam 35
skidam 31
skidam 14
Jel vi to ozbiljno il se zajebavate? Čisto da znam, trebam napraviti update liste.
Ups, neko je već editovao listu...
Skidam 18 (Rambo). I predlažem da pored naslova filmova pišu i imena režisera.
Dodajem "Waking life" (2001) - krajnje neobičan film, sniman neobičnom tehnikom animacije preko klasičnog snimanja, lijep za gledati, a pored toga bavi se zanimljivim filozofskim pitanjima.
Probaću dodati imena režisera kad budem imao vremena. Ali eto za nove filmove na listi, slažem se da i režisera treba pomenuti.
Андреј Рубљов (1966) - Андреја Тарковског
The Prestige (2006)- Christopher Nolan
Eh, da, vratio bih The Shawshank Redemption (1994)- Frank Darabont, film je prvi na IMDB-ovoj listi, a nema mjesta na Top 100 Vukajlije, dajte, molim vas...
Dodajem In the Name of the Father (Jim Sheridan).
Slažem se za redemption, zanima me zašto ga je neko skinuo, mislim čisto kriterijum... pošto mi je ovo malo izgubilo smisla, jer se većina trudila...
Dodajem:
2001: A Space Odyssey (1968)
S. Kubrick
Lomio sam se da li da stavim ovaj film ili ne, ali će ga neki filmofil staviti pre ili kasnije...
Poslužio je kao deo propagande za otimanje para poreskim obveznicima za svemirski program (sletanje na Mesec...koje je, neki kažu, takođe režirao Kjubrik), ... indirektno , u trci za naoružavanje u svemiru...
Međutim , film je umetnički...a neki delovi ,(The Dawn of Man , na početku) , svojom vrednošću nadilaze celokupnu priču i vanvremenski su...muzika je, takođe, genijalno upotrebljena,( „Tako je govorio Zaratustra“ na početku, je ono što sad i mala deca znaju) ...pa je to, uz Solaris (od Tarkovskog) , možda jedini umetnički vredan a komercijalan SF film
Tako da ,ako su „putevi u pakao ponekad popločani najboljim namerama“, možda ponekad i loše namere izrode nešto kvalitetno
skidam sa liste bekstvo iz šošenka (ili šošenačko iskupljenje, tačnije)
ukoliko se taj post od džoni kesla nije računao jer je i gornji njegov, skidam sa liste prestiž, kristofera nolana.
Додајем Kiss Kiss Bang Bang из двеиљадепете.