Геј је океј? Тема за дукатлије и антидукатлије

1. Pici razmake u tekstu, ispade mi oci citajuci ove blokove od teksta.

Elem, Nije problem sto se setaju, nego sto em sto setaju jos te i proyivaju, ako su oni gey nemora da znaci da svi ostali moraju da postuju vole i podrzavaju.

Rekao sam da homoagresija je nedostatak znanja i edukacije, naravno i njihovog pljuvanja na moralne vrednosti drugih ljudi.

Npr, moj kum iz Kanade mi je rekao da svaki kanadjanin kad je cuo da je prva gej parada sprecena u Beogradu rekao je svaka cast i da tako treba. O cemu mi sada da pricamo?

Tamo i ovde ima takvih ljudi, al sto manje vredjas to manje te neko napada.

2. Oprosti.
    Rekoh ti, ako gledas setnju kao provokaciju sve mozes tako tumaciti. Nisi valjda ocekivao da idu sagnutih glava?
    I btw, cula sam da su neki kad su pristigli kod SKC-a zapravo skakali u mestu od srece i uzvikivali USPELI SMO! Zar ti to zaista zvuci bas onako zlocesto?:(
    Ja sam bila na ovoj gej paradi ovde u velikom drustvu sa iskljucivo strejt ljudima. I na ulicama je MNOGO STREJT ljudi bilo. Mnogo! Mnogo parova je doslo, bila je jedna velika zurka. Tako da tvoj kum gresi....
    I jos nesto- ko je prvi poceo sa vredjanjem? Da ne oni koji su koristili svaku priliku da kazu kako je to bolesno i kako jedva cekaju da im ostave prljav otisak martinki na licima?

3. Shvatam ja sta oces da kazes i nemam nista protiv gejeva ali nasa zemlja je takva da jos nismo dovoljno zreli za ovakve paradi jos jednom cu da ponovim recenicu iz mog prethodnog posta

cinjenica je da i vecina policajaca ne voli gejeve i da je neki policajac izgubio zivot u nedelju sta mislite jel bi roditelji i prijatelji tog policajca optuzivali pedere ili huligane ja mislim da bi optuzivali pedere i da bi doslo do jos vece homofobije u srbiji

necu imati nista protiv parade ako jednog dana ne bude ovakvih koji ce da se tuku sa policajcima i prave štetu a ne da forsiramo paradu samo zato da bi se šlihtali holandiji kad budemo imali drzavu u kojoj ovakvi nece da ruse gradove i tuku se sa policijom necu imati nista protiv parade i izjednačavam gejeve sa huliganima bas zbog toga sto nemaju razumevanja za opstu bezbednost i zbog ovih razloga koje sam naveo u prethodnom postu
    Naglašavam još jednom sta znaci ovo "Mi smo pobedili", oni su zbog te njihove pobede rizikovali zivot policije i ove bajke sto neki pricaju kao nisu ocekivali su jos sramotnije od samog cina vandalizma
    Da li je moralno rizikovati bilo čiji zivot zbog sopstvenih interesa?
    Da li cilj opravdava sredstva?

4. E sad, aj da idemo u extreme, uglavnom da udjem u poentu. Mislim da je parada bespotrebna i da samo raspaljuje Homofobiju u velikoj meri.

Mislim da prilaz toj tematici treba da bude vise na edukativnoj bazi a ne na nasilnoj postavljanju pravila. Ok ako su u kanadi prava gez ljudi postovana, zasto se odrzava parada i dalje? ako je to alat za postizanje nekih ciljeva?

Hoce li biti ?

"(The gay pride parade is going past the Simpson house.)

Chanting marchers: "We're here! We're queer! Get used to it!"

Lisa Simpson: "You're here every year. We ARE used to it.""

5. Ko je za to da se baci jedna nuklearna bomba i da obrise sa lica zemlje sve nas koji zivimo u ovoj usranoj zamlji?

6. Ajme, mogli bi da prodamo je u delovima :)

7. Shvatam ja sta oces da kazes i nemam nista protiv gejeva ali nasa zemlja je takva da jos nismo dovoljno zreli za ovakve paradi

Da nismo zreli- nismo. Ali ne zbog samih homoseksualaca, ne mislim da Srbija mrzi toliko homoseksualce da bi ih zaista fizicki povredila- hocu reci ne mislim da ima veliki broj ljudi koji bi to uradili, vec narodu druge stvari ne odgovaraju. E takvih ima mnogo, mnogo vise. Mislim da vrlo dobro znas sta je sve nastradalo u tom divljanju. I mislim da znas da je divljanje nastavljeno nakon sto su oni zavrsili paradu. I takodje mislim da svi znamo da je Pride parade samo izgovor.

cinjenica je da i vecina policajaca ne voli gejeve

Sta ovo konkretno znaci? Odakle ti ovakva informacija? Sta podrazumes konkretno pod NE VOLE? Postoji razni nivoi nesimpatisanja- pocevsi od onih koji kao ja samo ne uzivaju u pogledu na dva muskarca kako se ljube i koji bi jednostavno okrenuli glavu, gledajuci svoja posla, pa preko onih koji nemaju nista protiv njih, ali imaju protiv parade, pa onda ima onih koji homoseksualce ne vole nikako i smatraju homoseksualizam bolescu, ali ne bi ih povredili, pa imamo i one koji smatraju to zaraznom bolescu, ali ih takodje ne bi povredili, i na kraju one morbine pacenike koji smatraju da su Bogom dani. A kamoli da ulazim u razloge njihove netrpeljivosti... Pa to bi bio veoma dugacak spisak...

i da je neki policajac izgubio zivot u nedelju sta mislite jel bi roditelji i prijatelji tog policajca optuzivali pedere ili huligane ja mislim da bi optuzivali pedere i da bi doslo do jos vece homofobije u srbiji

Mongoloidi bi optuzivali homoseksualce. Oni su gradjani kojima je trebalo biti garantovana bezbednost. To je sve. Ti silni policajci NISU dovedeni zbog homoseksualaca, nego ZBOG MONGOLOIDA. Iskljucivo zbog njih. Znas li koliko je ovde bilo policije? Minimalno, i oni su regulisali saobracaj.

kad budemo imali drzavu u kojoj ovakvi nece da ruse gradove i tuku se sa policijom

Dakle, ne u skoroj buducnosti, jer ce Obrazovaca, kompanije i svih onih nezadovoljnih vlascu biti jos dugo.

Nemaju razumevanja za opstu bezbednost? Rizikovali su sopstvene zivote, dragi Dusane. Hiljade njih je sedelo kod kuce i gledali s iscekivanjem da li ih narod toliko mrzi ili ipak ne. Sta mislis kako se oni osecaju? Jebeno sigurno?

rizikovali zivot policije

Posao policajaca je bezbednost gradjana. Za to su placeni.

8. da samo raspaljuje Homofobiju u velikoj meri.

Apsolutno se ne slazem. Razgovarala sam sa puno ljudi iz Srbije o ovoj temi i toliko njih NIJE homofobicno- da sam se zaista veoma prijatno iznenadila! Poslednjih meseci koliko traje cela ova prica je mnogo ljudi izrazilo svoje misljenje o ovoj temi i zaista smatram da je MNOGO, mnooogoo drugacije nego pre samo par godina kad su se ljudi gadili homoseksualaca kao prelazne bolesti!

9. Kao sto sam rekao, Da imamo visi standard, vecina ljudi bi se sprdala na racun gey parade, a vako u ovoj nemastini, tacnije blatu do kolena, pojavljuje se homofobija.

Razlika je u kanadi, ja sam bas pricao sa vise ljudi, i tamo se radi da nema mrznje prema drugoj rasi ili opredeljenju.

Ovde je dosta zloupotrebljavano Srpstvo, pa posle amo tamo vremena mi smo tu gde jesmo.

10. Slazem se, ali eto, to samo govori o tome kakvi su licemeri ljudi. Jebiga.

11. cinjenica je da i vecina policajaca ne voli gejeve

Sta ovo konkretno znaci? Odakle ti ovakva informacija?

Brat mi je policajac i upozno sam dosta policajaca i ovo nije samo puko nagađanje

i da je neki policajac izgubio zivot u nedelju sta mislite jel bi roditelji i prijatelji tog policajca optuzivali pedere ili huligane ja mislim da bi optuzivali pedere i da bi doslo do jos vece homofobije u srbiji

Mongoloidi bi optuzivali homoseksualce.

optuzivali bi i jedne i druge

kad budemo imali drzavu u kojoj ovakvi nece da ruse gradove i tuku se sa policijom

Dakle, ne u skoroj buducnosti, jer ce Obrazovaca, kompanije i svih onih nezadovoljnih vlascu biti jos dugo.

Nadam se da nisi upravu al realnost jeste surova sto se ovoga tice

rizikovali zivot policije

Posao policajaca je bezbednost gradjana. Za to su placeni.

Sa 300 evra mesecno
    Rizikovati bilo ciji zivot nije moralno pa makar mu to bio i posao
    Kljucno pitanje je raskoljnikovsko "Da li cilj opravdava sredstva?"

12. Cilj postignut, razglaba se o Paradi Sram, ili kako je vec pogrdno nazivaju, ali JA mislim (Dakle JA), da je to samo nacin da nam zamazu oci... Nije Klintonka bas sada sasvim slucajno nasla da poseti Srbiju.... Nesto mi tu smrdi... Sta li ce sada da poskupi?!

13. hahahahahahahaha, leleeee

14. Dusane, pricala sam o stupnjevima netrpeljivosti, zato sam te pitala sta to konkretno znaci.
    Zao mi je zbog malih plata, ali to jeste njihov posao, priznao to ti ili ne. Zahtevati bezbednost nije pitanje morala, a zivot tih homoseksualaca nema cenu.
    Ja ne smatram da su homoseksualci uopste krivi za nerede, to je jako jako ruzno reci. Zamisli situaciju ovu, veoma banalno i glupo- devojka se u kratkoj haljinici vraca sa zurke, pripita. Spopada je neki manijak, dolazi neki levi lik i sklanja ga sa nje, pritom dobivsi flasu u glavu. I sad treba da se ljuti na devojku? Ne, naravno. Na onoga ko ga ugrozava. Niti je to bila devojka, niti su to bili homoseksualci. Da su ti huligani bili imalo normalniji sedeli bi kod kuce i ne bi niko bio ni u kakvoj opasnosti. Dakle homoseksualci nisu uopste odgovorni za to. Njihovo pravo je mirna setnja. Ko je kriv kada na utakmici ispadne s*anje? Fudbaleri?!
    Glupost.

15. A sto da ne, mozemo i na taj nacin da posmatramo stvari Focho....
    Trudim se da ne razmisljam o svemu ovome, ne zelim da pruzim to zadovoljstvo olosu u Vladi. Nisu ni ti gay-evi krivi. Bas me briga za njih, imam ja pametnija posla. Tu sam neutrala, ali bih dodala da se ne slazem s tim, ali na kraju krajeva:Sta se ja tu pitam?! - NISTA!! Mi smo samo lutke na naduvavanje... Lepo Bora kaze:"Necu da budem piun u tudjoj partiji saha!"
    Vreme je za promene, a ja vidim da ode mast u propast. Jer mi cemo uvek biti samo Srbi, jedini narod na svetu koji vise trosi no sto zaradi. A sada da bih verovatno trebala da dokazem ovu dramu, i kazem da odoh da popijem lekove za smirenje!! E necu vala, imam pravo na zdrav zivot, ali to ovde nema. A nema se ni para. Imam samo prazne reci, i psovke koje mogu da uputim drzavi, a i to samo kada sam sama... Tuzno...

16. E vidis, tu ti je problem, ako bilo koja druga ( normalna ) osoba, Mislim na osobe sa normalnim seksualnim opredeljenjem se ne seta po gradu, sto bi i Gey ljudi to radili ?

Ako oni odu na paradu, jel imam ja pravo da vrsim polni odnos sa nekom devojkom na javnom mestu? ( promovisem lek za suzbijanje bele kuge? )

I ako hoces, Majo odgovori sto sam postavio pitanje.

Mislim da prilaz toj tematici treba da bude vise na edukativnoj bazi a ne na nasilnoj postavljanju pravila. Ok ako su u kanadi prava gey ljudi postovana, zasto se odrzava parada i dalje? ako je to alat za postizanje nekih ciljeva?

Hoce li biti ?

"(The gay pride parade is going past the Simpson house.)

Chanting marchers: "We're here! We're queer! Get used to it!"

Lisa Simpson: "You're here every year. We ARE used to it.""

* pre sat vremena

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.