Геј је океј? Тема за дукатлије и антидукатлије

1. Čitala sam prethodne postove. Slažem se sa Džimijem i žao mi je što čovek mora da se polomi da bi objasnio ljudima nešto što je sasvim očigledno i prirodno (mada, mislim da je njemu to zanimljivo).
    Drago mi je što ovih dana nisam bila na netu, pošto bih na gomilu nebuloznih pitanja koja su ovde postavljena imala odgovor.

2. @ophidia

Ne znam za tebe, al ja jednostavno ne volim kad mi neko nabacuje misljenje, hteo sam da saznam sta je gey orjentacija, isao sam na neke tribine, pricao sam sa psihologom oko toga, vrsio sam samoinicijativno istrazivanje kako ljudi reaguju na gey ljude. Naravno i kako su gey ljudi postali gey.

Ne moze mi niko reci da u toj populaciji nema vestacki napravljenih gey ljudi, primer je kad je jedan lik silovan "v buljo" posle toga je gey. Sindrom?

Jedan gey je pokusao da siluje coveka ( prijatelja ) posle neuspelog pokusaja, pravi se lud. Um? sta tu da se radi?

Dosta mora da se edukuje drustvo sta je gey orjentacija. Iskreno zelim da nasi psiholozi i psihijatri razmotre gey populaciju kako nastaje u nasoj drzavi, vestacki ili se radjaju. Koliko ima agresivnosti, pasivnosti, etc.

Svi zaboravljaju devedesete, bombardovanje, post devedesete, cvetanje mita i korupcije, prodaja drustvene imovine za serpu ribe. Kao drustvo koje je to sve proslo dobro je da smo zivi i normalni.

Da imamo visi standard i da ljudi imaju dovoljno vremena i novca, sto se tice gey parade pravili bi parodije na tu temu, a ovako izliva se agresija.

Ko trazi tolenraciju mora i sam da pokaze primerom kako se to radi. Da ne citiram Dusana sad, svesno izjavljivati javne provokacije i ocekivati da sve bude "OK"

A politicari ? To je posebna prica. Da ne pocinjem.

3. не треба ми у србији да истражујемо узрок педеризма, тј њих има свуда, и знаш како, па ако од постанка човека па до данас није нађен узрок и лек тој "болести", или се није довољно испитивало (зашто?! има их пуно, дакле није реткост?) или то заиста није болест. Ја лично сматрам да је то поремећај психичке природе.

И не видим зашто би било ко мрзео педере него лезбејке, или стрејт људе. Имаш право да мрзиш шта хоћеш и кога хоћеш, али сексуална оријентација по мом мишљењу није никаква вредност или мана човекова на основу које би се о човеку судило... Такво расуђивање је по мом мишљењу глупо.

Што се тиче изјава, изјаве су им глупе, али и међу њима има глупих људи и ја ту не видим ништа страшно. шта све стрејт људи изјављују свакодневно па ником ништа.

4. што не могу да изменим пост?! тамо треба - више педере него лезбејке итд

5. Focho, i medju ljudima koji su strejt postoje ljudi koji su isforsirani da budu strejt.
    Nema tu šta da se razmatra i proučava, takvi ljudi se rađaju i to nije ništa nenormalno.

6. Hoces da kazes, da dok nije ga neko silovao nije znao da je gey?

7. Hoces da kazes, da dok nije ga neko silovao nije znao da je gey?

O kome tačno pričaš?

8. i medju ljudima koji su strejt postoje ljudi koji su isforsirani da budu strejt

.
    O ovome, isto sam napisao da postoje gey osobe sto su prvo bile strait pa se desilo silovanje, nasilno od strane gey-a i odtad je taj silovani postao gey..

O tome sam rekao da treba psihijatri i psiholozi da razmatraju. Postojanja stoholskog sindroma i manipulacija naravno.

9. Фочо, мислим да је Офидија причала о особама које су из страха према мишљењу околине принуђене да се понашају стејт.

10. Ја искрено први пут чујем да неко кога силују може да постане геј после тога...

Ја сам убеђен да се они рађају, и тврдим да нико ко већ није геј, не може то да постане.

11. @Зека

Da moguce je, znam par geyeva koji su tako postali, o tim slucajevima sam mislio. Bio je jedan i na trenutku istine pa je to isto potvrdio.

Sto se tice ponasanja, poznajem ljude koji su veoma uspesni a imaju porodice, samo sto su gey ( kako to usklade ne znam )

Ima likova koji se predstavljaju gey da bi navatali sto bolje ribe, pod izgovorom da se utope u okolinu.

Tako da o tome treba da se razmatra. To sam hteo da kazem u ko zna kojem postu.

12. Bio je jedan i na trenutku istine pa je to isto potvrdio.

То је реално, изрежирана емсија, тако да ја ништа њима тамо нисам веровао, две сам епизоде одгледао и дигао сам руке од те глупости.

Онда су ти људи, о којима ти причаш и пре тога били гејеви, али то нису хтели да признају, а иначе, први пут чујем и за гејеве који силују. Сем у затворима наравно, али та силовања трају по пар година, тако да је то и донекле нормално.

13. Aj ok da se ne nastavljam. U pravu si.

14. O ovome, isto sam napisao da postoje gey osobe sto su prvo bile strait pa se desilo silovanje, nasilno od strane gey-a i odtad je taj silovani postao gey..

Haha, kako da ne. A gde si ovo čuo?

15. Ispricali par gey likova licno meni. Al dobro necu da verujem ni sebi ni njima.

Palim sa topilka pa nastavite diskusiju bez mene.

16. Licno nemam nista protiv gejva (nije slucaj sa pedercinama od ljudi i ovih na vlasti tamo dole). Al' brate, iskreno, previse se eksponiraju. Znaci, ja sam strejt, ti si gej, ja tebe ne opterecujem time sto sam strejt, ti meni nemoj da pricas da si gej, i svi srecni, svi zadovoljni.

17. Prilikom Parade vikali su "Svi smo mi ..." ja kao normalna osoba vidim kao prozivku.

Kad nekoga ocenis unapred kao provokatora sta god da on kaze moze se veoma lako protumaciti kao provokacija. Ja bih ovo shvatila kao Svi smo mi razliciti! Jer to su oni- drugaciji. Nisu rekli da smo svi latentni homoseksualci, jer nismo, jednostavno to jesi ili nisi, zaista najiskrenije mislim da su zeleli da kazu da su svi razliciti i da to nije razlog za neprihvatanje. Ne moramo svi biti isti, i to je u redu. Barem je to moje misljenje...

18. majo nisi cula bas to su i vikali "svi smo mi lezbejke i gejevi" i "svi smo mi el dzi bi (il kako su vec sebe nazvali znam da je tako nesto)"

19. Da odgovorim samo zbog Maje

@Maja7

Vikali su Svi smo mi homoseksualci. Smrt Drzavi, Pre par postova mozes da vidis da su izjavili da je beograd zvanicno Izgubio nevinost. Pa prosudi sama.

20. Dusane, nisam bila tamo, ali shvatila sam sta su uzvikivali. Ja samo iznesoh misljenje da nisu hteli nikoga time da uvrede, nego mislim da su hteli da kazu da je okej biti drugaciji. A ne da svako od vas sanja o analu sa njihovim zgodnim guzama ili da ne pricam vec jos gore stvari. Razumes?
    Ne znam kako mozete smatrati da su svi ti ljudi, svi gej ljudi, zapravo, ovi koji su setali je samo maleni deo njih, provokatori, bogohulnici, nametljivi, da zele da vas preobrate et cetera. Njima je to bilo vazno kao simbol toga da se u svom gradu mogu osecati slobodnima da dan za danom setaju sa svojim partnerom i iskazuju ljubav/strast/pozudu, sta god, na javnim mestima kao sto to radimo ti i ja. Gresite mnogo... Mnogi od njih su vernici, mnogi od njih su ponosni na svoju zemlju, ali zbog drugih stvari.. Ja zivim sada u Kanadi i kad me pitaju odakle sam ja kazem da sam iz Srbije i kazem da sam ponosna zbog toga. Onima koji pomisle tada na zatucane Srbende objasnim da sam ponosna zbog drugih stvari- upravo zbog prihvatanja drugacijih, zbog naseg gostoprimstva, zbog toga sto kad u Beogradu izadjem sa drugaricom na pice ne delim racun na pola kao sto to ovde ljudi rade, vec ja platim sada, ona drugi put, kako god, niti brojim, niti razmisljam o tome. Dokle imam, naravno. A ne kao ovde kada te pozovu na rodjendan i moras da nosis novcanik, jer je samo prvo pice na racun slavljenika. Pa samo uporedite nase gostoprimstvo, kako nasi ljudi docekuju Hrvate, a kako oni nas? Razmislite koliko ljudi oko vas izucava strane jezike? Koliko je veoma svestrano i zele da saznaju sto vise o svetu izvan nase zemlje? A koliki je u stvari mali broj onih koji zive u kutijama, ucaureni. E na to sam ja ponosna. I na to moze biti ponosan i veliki broj homoseksualaca, veliki broj ateista, jer zaboravljate da nisu svi vernici kao sto je prikazivano ovih dana. Mnogo je ateista, agnostika et cetera. I sta, mi nismo Srbi? Homoseksualci nisu Srbi samo zato sto su drugaciji? Kako neko moze da kaze da oni pljuju na srpstvo- to nikada necu razumeti...

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.