Геј је океј? Тема за дукатлије и антидукатлије

1. Sve mi je jasno,vi takozvani "sveznajuci,sverazumejuci" .Valdemar,ti proucavas zivot svetitelja koji su kao mi obicni smrtnici a ne shvatas svrhu evandjelja.....prvo prouci srz svega pa onda kreni ka finesama ;) Mnogo je svetitelja bilo .......ali oni su samo obicni ljudi.....Toliko od mene, sada je na vama da li cete se probuditi.....

2. osvrnuo bih se samo na ovo oko usvajanja dece

neophodno je omogućiti usvajanje, kako sav govor o jednakim pravima ne bi bio prazna priča. ukoliko izjašnjavanje društva o prihvatanju gej populacije nije licemerno, onda će i mogućnost (koja se graniči s naučnom fantastikom) da dete u gej porodici postane gej baš zato što odrasta u gej porodici, biti društveno prihvatljiva i niko je neće doživljavati tragično (naravno mi smo svetlosnim godinama daleko odatle). gej deca od gej roditelja su sasvim normalna stvar, ukoliko su deca gej, ukoliko nisu - onda su strejt... to je sve.

da ne bi bilo zabune, teško da okolina u kojoj osoba stasava može mnogo da doprinese ili oduzme osobnoj seksualnoj opredeljenosti ili sudbini (kako god, kao da je birno)

3. Ne izmisljaj......nisam rekao da mrzim pedere. ;) Ne pretim samo upozoravam

4. E, nije forum mesto za preslišavanje. Osim toga, takve stvari se mogu naći na jedan klik na internetu, tako i da ne znam, očas bih ti odgovorio. Što se tiče čitanja, nadam se da ni ti ne veruješ svemu što pročitaš. A ovo je ipak tema o homoseksualizmu, ja sam izložio svoj stav, ti mi pretiš paklom i Sudnjim danom, nas dvojica nemamo zajedničke teme. Idi na Stormfront. http://www.stormfront.org/forum/
    EDIT Nisam proučavao život, nego učenja tih svetitelja. I to samo zato što si me pozvao da proučavam nekog opskurnog srpskog crkvenjaka. Ajd da si rekao vladiku Nikolaja, kako-tako, al ovo...

5. Nemoj da odgovaraš ekstremnim lošim primerom. I peder može da bude alkos i siledžija. Kada dete ima hetero roditelje, ima sve preduslove da normalno odraste. Ako su mu roditelji gej, to dete će biti meta poruga od vrtića do kraja života. Jer druga deca su surova, a roditelji druge dece će ih nahuškati na ovo jadno dete.

Превиђаш чињеницу да не може свако да усваја децу и да постоји ригорозна контрола. Као што постоји ригорозна контрола за стрејт родитеље који усвајају децу, тако би постојала и за геј родитеље. Слажем се да би дете било извргнуто ругању, али то је већ проблем целог друштва које би требало децу да васпита тако да схвате да ту нема ничег ружног.

Ma gde narod garantuje nešto? Država ima monopol sile, zato smo potpisali društveni ugovor i dali joj moć, da deli pravdu.

Ја нисам потписао ништа. Не излазим на изборе, јер не постоји политичка опција вредна мог гласа. Потписао је јадан, патетичан и необразован народ који углавном пада на патетику Томе Николића, али то је друга тема.

Zakon štiti prava manjina. Ako neko tuče nekog zato što je gej ili crnac - čak i u jebenoj Srbiji takvi idu u zatvor.

Нажалост, уз негодовање полицајаца ''Јебига, момци, на вашој смо страни, али морамо да вас ухапсимо''

Da, ali ne mislim konkretno samo na njih. Jedan dan u godini gejevi, jedan ratni veterani, jedan Ratkovi, jedan Radovanovi, jedan ljubitelji Fiće - to je haos u Beogradu. A ja pitam - šta oni hoće od mene? Ako misliš da ti moderator nanosi nepravdu, odeš pa se žališ njemu, a ne troluješ sve po sajtu i ne smaraš sve ljude.

Ја мислим да само хоће да докажу народу (који је неук и пун заблуда) да су и они НОРМАЛНИ ЉУДИ. На геј паради у октобру су се и те како показали као нормални. Мирно и цивилизовано прошетали градом, одржали мали митинг, изразили своје ставове. Они који су се бацали каменицама су се, с друге стране, показали изопаченим. Ја се искрено надам да је макар једном проценту људи то ушло у главу. То би значило да је парада успела и да су испунили циљ.

6. Tako je Valdemar, nije tema o Sudnjem danu, vec o pederima i njihovim pravima i problemima, tako da se skoncentrisi na to, i ako nemas nista pametnije da kazes o toj temi osim nekih verskih nebuloza, nemoj ni da postujes.

7. Jer druga deca su surova, a roditelji druge dece će ih nahuškati na ovo jadno dete.

Ovo zapravo govori loše o heteroseksualcima kao roditeljima, ne?

Bila inspirisana da napišem neko romanče, ali Džimi sve rekao.

8. Ја нисам постписао ништа. Не излазим на изборе, јер не постоји политичка опција вредна мог гласа. Потписао је јадан, патетичан и необразован народ који углавном пада на патетику Томе Николића, али то је друга тема.

+1 Jebes ti drzavu, rodis se slucajno negde i moras da placas porez, i sve sto ide uz drzavljanstvo i licnu kartu. Uopste drzava kao ideja i pojam je sranje napravljeno da muci i uzima pare od ljudi.

9. Слажем се да би дете било извргнуто ругању, али то је већ проблем целог друштва које би требало децу да васпита тако да схвате да ту нема ничег ружног.

Svakako. Mislim da stvari polako, ali sigurno idu u tom pravcu. Kada kritična masa bude mogla prema gejevima da se odnosi normalno - tada će biti trenutak da se legalizuje usvajanje dece. Do tada će ta deca više patiti nego biti srećna.

Ја мислим да само хоће да докажу народу (који је неук и пун заблуда) да су и они НОРМАЛНИ ЉУДИ. На геј паради у октобру су се и те како показали као нормални. Мирно и цивилизовано прошетали градом, одржали мали митинг, изразили своје ставове. Они који су се бацали каменицама су се, с друге стране, показали изопаченим. Ја се искрено надам да је макар једном проценту људи то ушло у главу. То би значило да је парада успела и да су испунили циљ.

Ali, zaboga, normalnost se ne može dokazivati. Normalan si onda kad si normalan. Ne znam, ideša na posao, imaš dečka, devojku (nebitno da li si gej), gledaš fudbal ili ideš u bioskop. Normalan si. Ne možeš figurativno da vrištiš pred kamerama "jaaa saaam normaaalaaan!" To mi nije normalno.

Нажалост, уз негодовање полицајаца ''Јебига, момци, на вашој смо страни, али морамо да вас ухапсимо''

Ovo je vrlo proizvoljno napisano, ako je u jednom broju slučajeva pa i u većini tačno - potpuno je nebitno. Misliš da bi panduri meni kao strancu u Nemačkoj nešto rado dali za pravo? Misliš da ovde obožavaju manjine? Ali ipak bi uradili po slovu zakona. E to je bitno i više od toga ne možeš da tražiš od države.

Ја нисам постписао ништа. Не излазим на изборе, јер не постоји политичка опција вредна мог гласа. Потписао је јадан, патетичан и необразован народ који углавном пада на патетику Томе Николића, али то је друга тема.

Ne znam da li ste na Filozofskom učili malo Rusoa, Monteskjea, Loka i druge teoretičare društvenog ugovora. Ti, time što si građanin Republike Srbije ili u njoj živiš, automatski prihvataš zakone te zemlje. Poštuješ ih i pod zaštitom si sistema. Sve ostalo bi bila anarhija. To što ne glasaš je tvoja odluka da ne učestvuješ u svinjarijama političkih partija, ali ne i da odbaciš instituciju države kao takve. Da baš ne možeš da podneseš stege države, otišao bi u Saharau i živeo kao beduin ili eventualno bi otišao među Eskime.

10. Ti, time što si građanin Republike Srbije ili u njoj živiš, automatski prihvataš zakone te zemlje. Poštuješ ih i pod zaštitom si sistema.

Ali nikad niko nije odlucio da bude gradjanin neke drzave rodjenjem i da oni imaju monopol fizicke prinude nad njim. Cak i kad odes da zivis u Saharu, to je opet neka drzava, samo je pitanje vremena kad cete naci i naterati da napravis dokumente, platis porez itd.

11. Ali, zaboga, normalnost se ne može dokazivati. Normalan si onda kad si normalan. Ne znam, ideša na posao, imaš dečka, devojku (nebitno da li si gej), gledaš fudbal ili ideš u bioskop. Normalan si. Ne možeš figurativno da vrištiš pred kamerama "jaaa saaam normaaalaaan!" To mi nije normalno.

Kaži(ne nužno ti, prosečan čovek iz prosečne srpske porodice) mami da imaš dečka, ideš u bioskop i igraš fudbal, da vidiš kako će biti jasno da si normalan.
    Jebo te, žalosno je, ali prinuđeni su da dokazuju da su normalni, zamisli da živiš u jebenoj paranoji, da kriješ negde najbitniji deo života od celog sveta, jer zbog te male stavke da imaš dečka, dechko, navataće te neka gomila i napraviti ti scenu tu, tu i tu. Pa ti posle idi u bioskop kolko oćeš.

12. Pa da, u Srbiji je normalno da malo prebijes zenu, devojku, nekog lika, ali da si gej, nezamislivo.

13. Kaži(ne nužno ti, prosečan čovek iz prosečne srpske porodice) mami da imaš dečka, ideš u bioskop i igraš fudbal, da vidiš kako će biti jasno da si normalan.
    Jebo te, žalosno je, ali prinuđeni su da dokazuju da su normalni, zamisli da živiš u jebenoj paranoji, da kriješ negde najbitniji deo života od celog sveta, jer zbog te male stavke da imaš dečka, dechko, navataće te neka gomila i napraviti ti scenu tu, tu i tu. Pa ti posle idi u bioskop kolko oćeš.

Ja izgleda nedovoljno dobro objašnjavam svoje stavove. Ovo što si ti napisala potpisujem, ali se pitam - kako gej parada doprinosi bilo kakvom poboljšanju slike o gej populaciji? Kako? Samo se digne nacionalna struja, ljudi pred televizorima cokću i oni koji su normalnih shvatanja kažu: "Jebem ti ove svinje huligane koji gađaju policiju kamenjem", oni koji nisu normalnih shvatanja kažu: "Jebem ti ove pedere stoku što izazivaju srpsku omladinu" i to je to. Nikakvo menjanje slike. Ne može na silu. Kladim se da je danas veća podrška za prava gej populacije nego pre samo 10 godina. A biće još bolje, nadam se.

14. Ti, time što si građanin Republike Srbije ili u njoj živiš, automatski prihvataš zakone te zemlje. Poštuješ ih i pod zaštitom si sistema.

Zaštitom sistema? Sistema? Mora da se šališ. Sistem ne funkcioniše u dve trećine slučajeva, a kad funkcioniše, funkcioniše da bi sebe zaštitio. Sistem...

15. Svakako. Mislim da stvari polako, ali sigurno idu u tom pravcu. Kada kritična masa bude mogla prema gejevima da se odnosi normalno - tada će biti trenutak da se legalizuje usvajanje dece. Do tada će ta deca više patiti nego biti srećna.

Тачно. Али то је наметање темпа од стране критичне масе која није у праву, и то је лоше. Да су се паметни људи рукуводили темпом критичне масе, Обама данас не би био председник, него би се у аутобусу возио одвојено од белаца (нисам присталица Обаме, само илуструјем став).

Ali, zaboga, normalnost se ne može dokazivati. Normalan si onda kad si normalan. Ne znam, ideša na posao, imaš dečka, devojku (nebitno da li si gej), gledaš fudbal ili ideš u bioskop. Normalan si. Ne možeš figurativno da vrištiš pred kamerama "jaaa saaam normaaalaaan!" To mi nije normalno.

Слажем се. Али то важи у ситуацији када је неко индиферентан према теби или има повољно мишљење. А ако неко по дифолту има неосновано негативно мишљење о теби, или, штавише, гаји јаку аверзију, као што је то случају у односу патетичног народа према геј особама, онда не постоји други начин, осим да људи активно доказују како су нормални. Саосећам са њима, могу само да замислим како је тешко бити у њиховој кожи.

Ne znam da li ste na Filozofskom učili malo Rusoa, Monteskjea, Loka i druge teoretičare društvenog ugovora. Ti, time što si građanin Republike Srbije ili u njoj živiš, automatski prihvataš zakone te zemlje.

Да, да, наравно, то не спорим. Само сам хтео да кажем да је систем под чијом сам ја ''заштитом'' изабран од стране људи који су апсолутно некомпетентни за то. Узгред, нисам са Филозофског, са Филолошког сам.

Da baš ne možeš da podneseš stege države, otišao bi u Saharau i živeo kao beduin ili eventualno bi otišao među Eskime.

Искрено, кад бих имао материјална средства да то урадим, као и подршку драгих људи који би пошли са мном, не бих оклевао. :)

16. Тачно. Али то је наметање темпа од стране критичне масе која није у праву, и то је лоше. Да су се паметни људи рукуводили темпом критичне масе, Обама данас не би био председник, него би се у аутобусу возио одвојено од белаца (нисам присталица Обаме, само илуструјем став).

Primer je izuzetno loš. U SAD se pola države pobilo protiv druge polovine države da bi zaštitilo prava crnaca. To jeste kritična masa koja je stvarana decenijama. O problemima diskriminacije Cigana se govori takođe decenijama, pa još nisu u idealnoj poziciji mada je Srbija prva zemlja sveta koja ima ciganski bukvar na šta sam ja ponosan. O gejevima je otvoreno počelo da se razgovara nedavno. Oni sami za sebe neće da priznaju da su to što jesu, a očekuju da ih narod podrži. Mislim da bi mnogi veći efekat bio kada bi Željko Joksimović konačno priznao da je gej (on je kao srpski Elton Džon, je li) - tada bi se mnogi velikosrbi koji vole Lane moje zapitali malo više. To je korak ka normalnosti. Ti budeš ono što jesi. A ne, kriješ se, a paradiraš. Ne ide.

Да, да, наравно, то не спорим. Само сам хтео да кажем да је систем под чијом сам ја ''заштитом'' изабран од стране људи који су апсолутно некомпетентни за то. Узгред, нисам са Филозофског, са Филолошког сам.

Lipsus, izvini :) Ovo je sad već druga rasprava, ali to je demokratija - mogućnost da 11 budala nadglasa 10 akademika. bolji sistem nije patentiran nažalost. Ustvari, apsolutna monarhija je dokazano bolja - ako se pogodi da je monarh blizu savršenstva, što je retko tako. Ali to je neka druga tema.

Искрено, кад бих имао материјална средства да то урадим, као и подршку драгих људи који би пошли са мном, не бих оклевао. :)

Ako odeš, nećeš moderisati! :)

17. Ja izgleda nedovoljno dobro objašnjavam svoje stavove. Ovo što si ti napisala potpisujem, ali se pitam - kako gej parada doprinosi bilo kakvom poboljšanju slike o gej populaciji? Kako? Samo se digne nacionalna struja, ljudi pred televizorima cokću i oni koji su normalnih shvatanja kažu: "Jebem ti ove svinje huligane koji gađaju policiju kamenjem", oni koji nisu normalnih shvatanja kažu: "Jebem ti ove pedere stoku što izazivaju srpsku omladinu" i to je to. Nikakvo menjanje slike. Ne može na silu. Kladim se da je danas veća podrška za prava gej populacije nego pre samo 10 godina. A biće još bolje, nadam se.

A misliđ, da su se krili po mišjim rupama, da su sami poricali svoj identitet i opredeljenje, da bi se ta slika i tada poboljšala? Kao, sve dođe samo od sebe? E, kurac moj. Ne ide to tako. Svaka tako velika borba zahtevala je i da se izađe, i da se masa uzjoguni, i nosila je sa sobom svoje žrtve. Bilo gde u svetu. Menjanje slike zapravo uvek mora da se odigra bar malo na silu, i uvek je dugotrajan i mučan proces. Niko ko je bio nekakva ugrožena manjina nije svoja prava dobio onako spontano, što se kaže prirodnim putem.

18. Ti budeš ono što jesi. A ne, kriješ se, a paradiraš. Ne ide.

Budeš, i odeš na fudbalsku utakmicu, jer recimo navijaš za Zvezdu. I na Severu provale te da si peder (jedan deo pedera stvarno može na prvi pogled da se provali) i ubiju te. Posle milicija možda uhvati tvoje ubice, a tebi to dođe kao neka vrsta kompenzacije.

19. A misliđ, da su se krili po mišjim rupama, da su sami poricali svoj identitet i opredeljenje, da bi se ta slika i tada poboljšala? Kao, sve dođe samo od sebe? E, kurac moj. Ne ide to tako. Svaka tako velika borba zahtevala je i da se izađe, i da se masa uzjoguni, i nosila je sa sobom svoje žrtve. Bilo gde u svetu. Menjanje slike zapravo uvek mora da se odigra bar malo na silu, i uvek je dugotrajan i mučan proces. Niko ko je bio nekakva ugrožena manjina nije svoja prava dobio onako spontano, što se kaže prirodnim putem.

Pročitaj ono što sam iznad odgovorio Džimiju, mrzi me da ponavljam :)

20. Zapravo, treba da bude parada. I na tu paradu treba da izađu SAMO strejt ljudi koji podržavaju borbu za LJUDSKA prava, jer se tu, pre svega, radi o LJUDSKIM, ne o gej pravima.
    A onda, kad uzmu kamenje u ruke, nek gađaju, primera radi, mene. Pa ako me, primera radi, utepaju, da znaju da nose na duši potencijalnih devet Jugovića manje, bar da vide da priča o natalitetu ne pije vodu.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.