U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Petre, hajde upucaj se.
Nedirajte Petra!
To bre Otaku, lajkovo sam ti 5 defki za ovo!
Bicebice, ajd vrati se da ti kobjasnim stogodj o normalnosti.
Dakle, Gausova normalna raspodela, nisam neki matematicar, al to vam je ona funkcija sto ide ko zvonce. Manje-vise svaki, uslovno receno, element psihe, moze da se prikaze u populaciji preko nje: IQ, emocionalnost, temperament, picke materine...
Kako to izgleda u praksi: Dakle Gausova kriva izgleda ko zvonce, a povrsina ispod nje predstavlja kolko ljudi ima da je u necemu eto tako nesto (ala kobjasnjavam). Recimo za IQ: prosecan IQ imaju ljudi koji se nalaze na povrsini ispod samog glavica zvonceta (Ja se nadam da si do sad predstavio sebi Gausovu krivu u glavi ili si guglao, mene mrzi da je kacim), Ispodprosecan IQ Imaju ljudi sa leve strane- primetices da se tu vec povrsina smanjuje, najmanje ima debila od, sta znam, IQ 20 (To je prakticno nivo biljke mesozderke, moze samo da jede muve), i isto tako ima najmanje onih od, staznam, IQ 300 (Ko Steva Hoking). To ti isto ide i za procenjivanje ostalih parametara psihe licnosti: I za emocionalnost i za, npr, sklonost ka alkoholu i za ostale, jelte, picke materine.
E sad, ona nikad nije savrsena. Jebi ga, ide malo ulevo, ide malo udesno, al se psidze trude da naprave test koji ce najbolje da napravi da ispadne tako, pod uslovom da ta neka osobina zaista ima "normalnu" raspodelu. Moze da ima i "nenormalnu" raspodelu, tipa Obrnuto U, to bi bilo recimo politicki stavovi (vise ima ekstremnih politickih stavova nego umerenih, kontas?)
E sad, nisam ja jos definisao populaciju: to ti je ko fol skup ljudi koji su eto po necemu slicni (tipa imaju obe ruke, ili "Zive u Srbiji" ili "Zive na selu" i sl.) i svi su eto tako tu i ti maznes jedan deo njih da bi provalio kakva je cela populacija. I sad ti recimo kad bi pravio Gausovu krivu (UPOZORENJE, OVO NIJE POTPUNO VERNO OBJASNJENO, ALI TO BI ZAHTEVALO JOS DUZI POST NEGO STO CE ISPASTI, A I UPRAVO UCIM STATISTIKU ZA ISPIT) za, recimo, seljake sa Sardinije, ispalo bi da tu negde prilican, onako saka i po ili soma ipo, kolko ih vec ima jebemliga, broj njih, jebe ovce. Eto, to ti je, kod njih recimo, normalno. Kod nas nije, em sto nemamo ovce, em sto nije zato sto nije. Da si odrastao na Sardiniji, ne kazem da bi sigurno jebo ovce, ali je veca verovatnoca da bi jebo ovce na Sardiniji nego ovde, zato sto je to ovde manje normalno nego tamo. Eto!
PS: naravno, sodomija je u vecini zemalja zabranjena zakonom (ja mislim, ispravite me ako gresim), ali ovo je teoretski moguc scenario, samo zamenite seljake sa (cimeocete) i Sardiniju sa (cimeocete) i eto.
PPS: EVO JOS BOLJI PRIMER! U zatvorskoj populaciji je znatno normalniji homoseksualizam nego napolju. Kao sto sam reko u nekom postu ranije, oni da imaju ovce, i ovce bi jebali verovatno.
otaku, zbog čega si takav.. šatro pozitivista?
matematika i psihologija ne šljakaju po istom algoritmu :)
Joj Pero, obljubio bi te da si zensko sad! Sacu ja tebi 10!
Satro pozitivista!?! SATRO POZITIVISTA!?!!11111jedanjedanJEDAN????
Kristina, ko za srce da si me ujela! :'(((
Sljakaju i te kako, Fehner dokazao svojevremeno i time zajebo i Kanta. Najostrije se protivim pozitivizmu, al ne mogu da budem mutav i da potpuno negiram neophodnost statistike za neke stvari u psihologiji. Jebi ga, u psihologiji sljakaju i kvalitativna i kvantitativna paradigma. Za nesto sljaka kvalitativna, za nesto kvantitativna.
Uostalom, ja tebe ovde branim, a ti me napadas da sam pozitivista. Nisi fer :(
i sad ti Otaku zatvorsku populaciju uzimaš kao merilo nečega?..krimose, silovatelje, ubice, pedofile?..
mrzi me da se vratim na onaj nalog...
otaku, ja mislim da ti fali.. mašte.
mojne si srednjevekovni filozoSof :)
ljuCki um nema barijere, realno. nemoj da ih postavljaaaš, bem li te! :D
aj sad mene lajkujte :trep trep:
Zamisli da njih ima vise nego nas i oni bi bili normalni. Matematika.
Joj Pero, obljubio bi te da si zensko sad! Sacu ja tebi 10!
ti si bre ŠATRO nešto, dobro kaže Kristina! Reko si da ćeš da me lajkuješ, a nisi!
Lajkovo sam ti jedno... NIsam brojao, aj cek da vi'm!
hahahahha otaku, sad se ispostavilo da si samo.. peder. šta lažeš čoveka?? xD
zamisli da smo svi ubice..al bi bilo veselo....
ne može to tako prijatellju..kao da sad kažeš "više ima žena ajd svi da budemo žene"..realno ima ih više....ili "više ima penzosa, ajmo svi u penziju"..nisu neki argumenti, jel ako...
Sad jesam!
Nisam to rekao. Pokusao sam da kazem da je "normalno" nesto sto ima "vecu verovatnocu da bude". Dakle, u populaciji gde ima puno penzosa, kad izvuces jednog baju zmurecki, da ne gledas, veca je verovatnoca da si uvatio penzosa nego mladjanog Rastka Pocestu, ljubi ga majka.
EDIT: Ogradjujem se. Ne volim ovu definiciju normalnosti. Vise volim kad je sve relativno, al jebi ga, sto bi reko Sofronije "cifre ne lazu".
otaku, opet ću ja da smaram, al'.. izd'o si bleju čoveče!
cifre ne lažu?? jes, mojega.
da se sve da tako plastično opisati društvene nauke bi bile egzaktne.
I odnos zene:muskarci=50,05:49.95, u zemljama koje nisu ratovale i koje imaju relativno nisku stopu abortusa. I mozda jos neki parametar, jebemliga.
Otaku, slažem se ja sa tim...samo se ne slažem sa time da ako nešto "ima veću verovatnoću da bude" da moram da se složim sa tim....ima veću verovatnoću da će padne pola table, kad igraš rulet na primer, nego 5 broja, a više para uzmeš kad igraš 5 broja...
i uopšte što bih ja morao da se slažem sa većinom?..mogu da imam svoje mišljenje, koje niko ne sme da mi ugrožava, kao što ni ja ne ugrožavam tuđe...ali ne može niko ni da mi natura svoje, kao što ni ja ne naturam svoje..
ne izlazim na ulicu da tražim prava za nas što jebemo ovce....a mogao bih...i našli bi se sigurno neki koji bi me podržali, i neki koji bi me tukli..jer agresivno iznosim svoj stav, teram ljude da mi priznaju da je to dozvoljeno..ali ja to nikome ne naturam, jebem moju ovcu, njoj lepo, meni lepo...volimo se...
cifre ne lažu?? jes, mojega.
da se sve da tako plastično opisati društvene nauke bi bile egzaktne.
SESTRO, STATISTIKA IMA SVOJIH OGRANICENJA MAJKU MU JEBEM, SAMO POKUSAVAM DA DEFINISEM NORMALNOST STO JE BOLJE MOGUCE, VIDIS DA TRAZI COVEK, A TVOJ ARGUMENTUM AD HOMINEM (ti trolujes) NIJE BIO OD NEKE POMOCI!!!
I postoje ogranicenja ljudskog uma na polju primanja informacija iz spoljasnje sredine i slicnog. Mada sabijamo kad manipulisemo objektima u epizodickoj memoriji (ono sto smrtni ljudi zovu "masta" xD )
Ne izdajem bleju, samo se trudim da dobro upoznam svog protivnika: egzaktnu nauku ;).