Геј је океј? Тема за дукатлије и антидукатлије

1. Него, ако је код животиња та појава генетски условљена, откуд и даље опстаје? Зар селекција не би требало да "избрише" тај ген из оптицаја, с обзиром да су носиоцима истог мање шансе за остављање потомства? Дакле, говорим о животињама. Овај пут није реторичко питање, стварно ме занима.

E to pojma nemam, majke mi, to valjda dolazi do mutacije gena. Al to je valjda, cini mi se (kod ljudi barem, stvarno ne znam da li isto vazi i za zivotinje) multifaktorski tip nasledjivanja: moze da se nasledi, a i ako se nasledi, niko ne garantuje da ce se ispoljiti, zato sto ima pun kurac faktora koji moraju da se poklope da bi se ispoljilo.

2. evolucija još stoji na nivo teorije.. :)

Recenica "Evolucija je samo teorija" i recenica "Evolucija nije SAMO teorija, nego je i..." nemaju nikakvog smisla. Evolucija je teorija. Tacka. Ni vise, ni manje. Dok ne nadjemo bolju, super je.

3. YouTube-Friends-Ross and Phoebe argue about evolution
    Trolujmo malo, valja se. :)

4. ne ruši mi sneškaa!

5. Kristi, neko ce morati pre ili kasnije. Ides na faks, sramota je da budes kreacionista :).
    Ali imas pun kurac geneticara koji su bili evolucionisti i koji su ipak bili hriscani, tako da znas da to ne mora da ide odvojeno ;)

6. na trol sneška sam mislila, bemmumater.
    ja jesam trve 'rišćanka, ali sam i žena od nauke, jelte :)

7. Ljudi idem ja na spavanje, Imam ispit sutra ujutru. Najebo sam xD

8. Социолошкиња и хришћанка?! Јур дуин ит ронг! А где ће Маркс ту да се смести?

9. gm, ja se sa svojim sovjetima dogovorila, reformisaćemo crkvu, i biću prva sveštenica i takvu kul crkvu vraćamo u opticaj.. :D
    i.. ja sam zato kul, jer nisam običan sociološ :P

10. Пффф... нема ту Т од трве, чим се реформе помињу...

11. Relativno dve. Nekad tri ili cetiri. U osnovi, beskonacno mnogo, al onda vise nije mac nego ono sto se zove chakram i sto koristi ona riba Zina, princeza-ratnica. Eto, i to ti je relativno :D

Mac sa beskonacno ostrica je valjak:)

12. eto mene...sinoć sam otišao da spavam...

Otaku, koji je to moj svet a koji je tvoj?...ako degen psuje majku svima u autobusu i ti ćutiš, da li si protiv njega ili ga podržavaš?....ako čoban pljuje na ulici i ti ćutiš da li si protiv njega ili ga podržavaš?...i tako dalje i tako bliže...

ćutanje je uvek bilo znak odobravanja..a vrlo često i znak nedostatka muda...

većina, hrpa, snažniji, glasniji, bolesniji nameću svoje mišljenje kao nešto što moraš da prihvatiš..i ti ćutiš..dakle, podržavaš ih...i nema mog i tvog sveta....ima samo raličitih pogleda....

i to "bu-ha, nisi mogao u grad...bleji u kraju", to je ta priča, priča kojom se miriš sa time da si niko i ništa, da treba da ćutiš i nalaziš liniju manjeg otpora...priča da svojim ne delanjem dopuštaš da ti drugi nameću svoje mišljenje, svoje stavove, svoje prohteve...

sutra kad neko drugi bude zauzeo kraj, neki čoban, neki krimos, neka pijana dileja, ti ćeš da blejiš u gajbi...šta fali..a onda će jednog dana da ti neko uzurpira gajbu...šta fali...bleji u wc-u...

13. ajmee, kak' imam želju da ti odgovorim pošto ovaj psiholog nEje tu, al' neću. nije me ovlastio :)

14. ajd slobodno Kristina..u principu dosadno mi je pa kenjam...shvatam ja vas....

15. ne, meni najviše bode oči ovo:

ćutanje je uvek bilo znak odobravanja.

a čini mi se da si svestan da je ova rečenica više no netačna :)

16. ta rečenica je više nego tačna....uvek je bila..oduvek je bila...

al realno džabe ja vama pričam...vi nikad niste podigli glas protiv ničega...samo ste ćutali...

kad smatraš da neko nije u pravu jel ti ćutiš ili nešto kažeš, Kristina?..evo sa mnom baš lepo polemišeš, dakle misliš da nisam u pravu i pokušavaš da mi dokažeš...jel tako...

da ćutiš podrazumevalo bi se da te baš briga ili da se slažeš sa mnom...ako te je baš briga opet je to slaganje sa mnom jer ja sam agresivan i uzeću tvoje ćutanje kao znak da sam u pravu...

dakle, ćutanje jeste, bilo je i uvek će biti znak odobravanja...

17. ne, tako nisi u pravu.
    ni za jednu stvar na svetu ne možeš reći da je apsolutna.
    i ni za jednu normu ne možeš reći da je oduvek takva.
    ništa nije de facto dato, sve se menja i sve se stvara.
    pa i to da ćutanje simbolično znači odobravanje.

18. oćemo ispočetka?..glupo je ali ajde....

ako mi neko agresivno natura svoje stavove, pljuje, psuje, jebe kevu svima i ja ćutim, znači da sam protiv?...jer da sam protiv onda bih trebao nešto da kažem..a pošto ćutim sledi da nisam protiv...a pošto nisam protiv onda sam ZA....

a ZA sam zato što sam čuo da tako treba, zato što nemam svoje mišljenje, zato što ne smem da iznesem svoje mišljenje..ne smem da iznesem svoje mišljenje iz straha da me ne osude i proglase za dileju koja hoće da se bije sa nekim nekulturnim kretenom, iz straha da me ne osude da sam nazadan, retroaktivan, da sam radikal ili žuti, da sam huligan ili gej....i onda se povinujem većini...

ako u društvu ima više partizanovca ja sam partizanovac..ili ćutim..ako ima više radikala ja sam radikal ili ćutim..ako ima više onih koji podražavaju gejeve ja podražavam ili ćutim...

u stvarnosti navijam za Rad, mislim da su svi političari lopovi koje treba obesiti na sred terazija i zabole me i za gejeve i za huligane....

19. ma brate, ti o tome raspravljaj s otakom, nisi sa mnom poč'o tu priču.. :D
    ja razumem i tebe i njega, i ti si u pravu delimično i on.

ali, o drugim stvarima ti ja sad govorim.

20. o kojim?..da li ti stvarno podržavaš gejeve ili si tako čula da treba?..da li je tebi baš jebozovno kad se dva muškarca trpaju u bulju ili te baš brige?..da li misliš da je gej parada potrebna i obavezna u beogradu i bilo gde drugde u svetu?..da li misliš da neko gejeve ugrožava?..neko običan, mojne mi huligane..

da li misliš da prosečan građanin ovog grada, ili bilo kog drugog grada ima važnija pitanja od toga što se dva tipa ili dve ribe drže za ruke?..da li misliš da ih uopšte primećuje s obzirom na to da nema leba da jede?

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.