Геј је океј? Тема за дукатлије и антидукатлије

1. али капирам да је то наследно (тај ген детињег лудила)

Amaaan! Jebalo vas nasledje u dupe! Nije sve u nasledju, ima nesto i u odgoju i okolini! A i ako je ludo, pusti ga nek bude ludo, jerbo ni ne zasluzujes takvo dete ako ne kapiras u cemu je njegova dragocenost i jedinstvenost.

Nisam za nasilje prema detetu, ali ako je toliko bezobrazno i drsko ćuška je nekada jedini lek .

Koliko malo? Do 5 godina, ako ne i dalje, malo dete ne moze da bude "bezobrazno i drsko" pa da jebe rak raka. Batina tu nista ne pomaze. Stavise, odmaze.
    Znam iz svog primera i primera velikog broja poznanika.

2. Otaku vidim imaš nevidljive probleme :)

3. Ne postoje nevidljivi problemi, al reci ti meni prvo sta je za tebe problem? ;)

4. ja samo da podsetim otaka da ne misli da je jebeni jung ako studira šes' mesecA na jebenom filozofskom.. ko upisuje taj lejm fakultet enivej?? dŽubre jedno!
    xD

5. Man' me njega, jebo ga pas blesavi i njegova narcisoidnost :)

6. Amaaan! Jebalo vas nasledje u dupe! Nije sve u nasledju, ima nesto i u odgoju i okolini! A i ako je ludo, pusti ga nek bude ludo, jerbo ni ne zasluzujes takvo dete ako ne kapiras u cemu je njegova dragocenost i jedinstvenos

Брате, нисам рекао да је све у наслеђу, али свакако има утицаја. Ако је отац нека сировина, мајка курвештија, дете има много више потенцијала да им буде слично, него моје дете које бих направио с добром женом. Зар не? А то са драгоценошћу објасни родитељима мог најбољег друга који је са шест година у обданишту скинуо девојчицу голу и затворио је у шахт, где је остала неколико сати јер нису могли да је нађу. :)

ja samo da podsetim otaka da ne misli da je jebeni jung ako studira šes' mesecA na jebenom filozofskom.. ko upisuje taj lejm fakultet enivej?? dŽubre jedno!
    xD

Стварно, Отаку, обуздај се, аман!

7. otaku.. što pre priznaš da si dŽubre koje nema pojma.. to će ti biti lakše.. :D

8. Брате, нисам рекао да је све у наслеђу, али свакако има утицаја. Ако је отац нека сировина, мајка курвештија, дете има много више потенцијала да им буде слично, него моје дете које бих направио с добром женом. Зар не?

Џими, ламаркисто, шчуо некад за nature vs. nurture?

9. ja zastupam tu tvrdnju (ej, ja! znači da je do jaja :P) da porodica ima ne najmanji, ali ne onoliko velik uticaj na socijalizaciju kol'ko se smatra.

10. Џими, ламаркисто, шчуо некад за nature vs. nurture?

Е, чуо сам, знам отприлике шта је, ал' ме мрзело да читам о томе. Ако би био љубазан у кратким цртама...

ja zastupam tu tvrdnju (ej, ja! znači da je do jaja :P) da porodica ima ne najmanji, ali ne onoliko velik uticaj na socijalizaciju kol'ko se smatra.

Има утицај док не постанеш тинејџер. Кад би имала утицај и касније, ја би' био тотално асоцијалан лик. :)

11. Има утицај док не постанеш тинејџер. Кад би имала утицај и касније, ја би' био тотално асоцијалан лик. :)

m.. ne bih ja to tako striktno podelila..
    no, to sam rekla jer u literaturi uvek pronalazim porodicu na prvom mestu. ok.. tako bi trebalo da bude, ali mi se čini da praksa pokazuje drugačije.

12. Не делим ни ја стриктно, него је природно да уласком у пубертет стичеш нека друга интересовања и углавном си мање код куће, па се све то одражава на развој.

13. ja zastupam tu tvrdnju (ej, ja! znači da je do jaja :P) da porodica ima ne najmanji, ali ne onoliko velik uticaj na socijalizaciju kol'ko se smatra.

Ima ogroman uticaj, ali prvenstveno do polaska u školu. Posle mnogo utiče sredina. U tinejdžerskom periodu se već uticaj roditelja samo nazire u tragovima, ali to ne umanjuje njegov značaj. To tvrde i savremenije sociološke studije, čisto da te obavestim. :)

14. У кратким цртама: гени могу носити одређен потенцијал за развој одређених личности, али се тај потенцијал не мора испољити ако је утицај средине одговарајући. Тј. у случају људи, гени, углавном, имају минималну улогу у односу на утицај средине, у развоју нечије личности. Другим речима, ако неко лоше васпитано дете после добије дете које је такође лоше васпитано, то није због гена, већ због лошег васпитања родитеља. Или, то што цигани живе тако како живе није последица генетике, већ утицаја средине, у овом случају одсуство образовања код родитеља, из генерације у генерацију.
    И да, стечене особине у току живота се не преносе на потомство (генима). Тако бар наука тренутно тврди.

15. ja bi' volela da čujem šta otaku o ovome misli, jer se preterano nisam time bavila.. a on svakako zna više od mene.
    otaku, džubre filozofsko, dolazi 'vamo!

elem, džimi.. sigurno znaš primere gde je su nekom detetu roditelji naobrazovani uz to socijalni slučajevi, alkoholičari i slično.. a to isto dete bude najfinije dete u komšiluku, često među boljima u razredu. a to nije ono što je videlo kod kuće.

16. elem, džimi.. sigurno znaš primere gde je su nekom detetu roditelji naobrazovani uz to socijalni slučajevi, alkoholičari i slično.. a to isto dete bude najfinije dete u komšiluku, često među boljima u razredu. a to nije ono što je videlo kod kuće.

Ima i takvih primera, zato se ličnost i deli na id, ego i superego. Usvojeno ponašanje je samo jedan od faktora koji čine ličnost, tako da ne mora da znači da će se dete uvek ugledati na roditelje. Možda baš zbog njih i počne da se ponaša suprotno. Evo, moji roditelji su na primer baš baš vernici, a vidi mene. :)

17. ne mogu da verujem da i nakon 1500 postova vi i dalje tupite o ovome.

daj bre, pusti ga da umre

18. gambi, sve ti ja to znam.. naravno :)
    moji roditelji i nisu neki.. pa vid' mene :D
    naime, moja poenta je da se mnogi faktori socijalizacije "bacaju" u drugi plan zbog porodice. a to je no-no činiti.

19. naime, moja poenta je da se mnogi faktori socijalizacije "bacaju" u drugi plan zbog porodice. a to je no-no činiti.

Dobro, ali to je i opravdano, jer u detetovom životu do polaska u školu i nema nekih drugih socijalnih faktora koji bi mogli da utiču na njegovu ličnost, osim porodice i televizije. Nažalost televizije.

20. Isto kao sto mi njima (gospodi dukatlijama) postavljamo razna pitanja, oni postavljaju nama ono koje je krava iz Zitoradje postavila odavno: Sta je to u nasim venama, sto nas tera drugim zenama?

Tema nece probuditi odgovore, vec samo protivprirodni blud i silovanje nasih vijuga.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.