Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
И како је то што си ти паметан курчевитије од тога да ја покрећем свемир малим прстом?
Malim prstom? Tebi je potrebna fizika za to?!? Pffffffff, kakav amater!!!
Meni se Jericho obraća sa Vi!
Meni se svemir obraća sa Vi!
ja sam svemira tuko još u prvom osnovne
Ja sam odmah krenuo u drugi osnovne!
ja sam bila učiteljica svemiru u osnovnoj.
Ono crno ispod mog nokta...e to je svemir , igram se tako s njim kada mi je dosadno a Jericha zovem da mi svira mandolinu koju je naucio da svira od Gambyja koji je moj rob....
ja se najvise kurcim od svih.
a jos sam novajlija ovde
a mozda sam i najmladja ovde
a jos nemam ni kurac
aj sad!
Ja sam toliko mocan da mi je pobeda u ovoj igri zagarantovana, cak i kad se ne takmicim!
Ja jebem jednu pičku dok mi druga puši kurac!
Ја могу да вас разбијем све у ПЕС-у... и то лаганини.
Ja sam igrao PES kad si ti igrao SEGA MEGA DRIVE 2
Ја сам све вас научио да играте ПЕС , али сам вас пустао само на бегинер левел .....у ствари играли сте на једну звездицу Вининг Елевен 7....
Ja vam svima dozvoljavam da se kurčite!
Prelazim ulicu van pešačkog prelaza(Knez Mihailovu).
ja ne znam ni da igram taj vaš PES...
Ja sam PES namaz'o na 'leba.
Ja sam poj'o PES bez 'leba.