Prijava
 1.    

  GSP-ov univerzitet

  Stvarno je postalo nemoguce voziti se graskim busom a ne saznati bar 10 stvari koje radis pogresno u zivotu i to, ni manje ni vise, nego od babe/dede koju/eg prvi put u zivotu vidis.

  Ulazi baba u bus, na vunenom dzemperu jasno se ocrtavaju bicesi, tricepsi, trapez, lepeza... Ima dovoljno snage da vozi rolere do Kuala Lumpura. Prilazi mi(pola sedista u busu prazno al' ona se nameracila na moje):
  -Ajde ustani sine da baba sedne, idem jednu stanicu do doma zdravlja da se zalim doktoru na ostar svrab na desnom dlanu. Mozda je svinjski grip, ko ce ga znati.. A i vi mladi u danasnje vreme, samo se vozikate autobusima.Noge ce vam zakrzljati. Baba je u svoje vreme svako jutro 182km pesacila po novu Politiku i nazad u busnim kaljacama 3 broja manjim, po ostrom stenju... Piiiiiiiiiiiip!
  Prekid filma! Budim se i shvatam da me nesvesnog iznose iz autobusa, fajtaju 'ladnom vodom.. Pa dobro, majku mu, zna li bre ta baba da je njena baba Stanojka na +180 stepeni celzijusa gradila piramide a tuberkulozu lecila majcinom dusicom, nocurkom i magijama Vukoja, seoskog vraca?! A ova sad zivi i hrani se u bolnicama o nas trosak a moze volu rep da iscupa! Ko bi tu kome trebalo lekcije da drzi...
  Ma sahranila je ona svoju Stanojku, vala ce i nac! Samo je pitanje kada!