Prijava
 1.    

  Hotel Hajat

  Jeste da si uspio da sa trideset i kusur poderane gumene opanke bez kaiša zamijeniš najmodernijim italijanskim perekselans cipelama, blato ispred porodične kuće novobeogradskim suvim pločnicima, jeftinu gardarobu ekspres markama od čijih cijena je nekada tvoja porodica mogla da živi godinu dana. Jeste da si uspio da se smjestiš u najbolji kraj, gdje ima dosta onih malih parkića za dijecu, parkirališta na pretek, najboljih škola i obdaništa. Jeste, oženio si i prelijepu, gradsku ženu, onakvu kakvu si oduvijek u snovima zamišljao i potajno joj se nadao. Sve je bilo tu, ali ipak, falila ti je konačna potvrda tvog uspjeha, moći i ko zna kako stečenog bogatstva.

  Tamo, u Milentija Popovića 5, nalazi se oaza za sva tvoja nadanja, konfirmacija da je sve što si uživotu radio, vrijedilo - blještavih pet zvjezdica, koje sijaju sjajnije nego one što krase nebeski svod, sjajne kao odbljesak najljepših, nedosanjanih snova. Hotel Hajat, gordo se uzdiže nad novobeogradskom čaršijom, moćno i ponosito te doziva da mu se pridružiš u pokoravanju ostatka materije oko sebe.

  E tamo, tamo brale kada budeš dolazio, tada znaš da si uspio. Kada tamo budeš ručao, išao na poslovne sastanke, držao konferencije, proživljavao randevue sa nepoznatim beogradskim ljepoticama, provodio noći u hotelskom baru sa pićima za koje obični smrtnik i ne zna, tada znaš da si upravo ušao u onaj uski, zatvoreni krug koji, na ovaj ili onaj način utiče na prilike u prestonici i miloj nam Srbiji...Hotel Hajat, simbol luksuza i moći.

  I, zaista se osjećaš bolje. Ušao si u drušvo kakvo si uvijek priželjkivao. Ejjj, postao si krem. Hodaš među svim tim izbledjelim, zadriglim facama, ispunjavajući životne praznine nastale suvišnim pitanjima podsvjesti da li si ispravno postupio. Tu si, u hotelu gdje dolaze samo najbogatiji, najmoćniji, najotmeniji, gdje zidovi pjevaju i plešu, vazduh miriše na skupe parfeme a kreveti su mekši od oblaka. Upravo tu, dobio si potvrdu.

  A kući ostala majka, u trošnoj kući i prljavim opancima. Tvoja bolna tema, tvoja slika sa druge strane ogledala...