Prijava
 1.    

  Hrvatski jezik

  Strukle, obitelj, otok, val, vlak, kat, kut, trokut, dizalo, stupe. Kruh, plijesan, juha, hrenovka, gorcica, grah, mrkva, cesnjak. Tisuca, cesta, ura, deka, plahta, rucnik, rupcic, zlica, salica, staklenka. Zrak, tlak, kisik, dusik, sustav, povijest, znanost, sveuciliste, kazaliste, glazba.

  Pa dobar tek, bok stari, Smogovci, Velo Misto, Sljeme, Filip Latinovicz, Malik Tintilinic, zrakoplov, kolodvor. Dikobraz, stakor, svizac, deva, tovar. Natjecanje, nogomet, vratnica, momcad, izbornik, ravnatelj.

  Uhhh...sta jos...tratincica, hlace, skare, pila, propuh, ploha, kicica, pregaca, punica, tajnik, tisak, brzojav, dalekozor, tjedan, sijecanj, veljaca, pa sve do prosinca, blagdani, inacica, iznimka, prosvijed, promidzba, oporba, nazocnost, pucanstvo, pa i jebeni zrakomlat i kolokrijes, spuzva bob kvadrohlace...sve strane reci, ko ce to razumeti.

 2.    

  Hrvatski jezik

  svaki dan te nasmije nekom novom rijecju

  HRT:IZVANREDNE vijesti (prim,aut. -VANREDNE vijesti)

  Manijak u Kini pobio pola obdanista ( izvanredno nema sta)

 3.    

  Hrvatski jezik

  Veštački proizvod, izmišljen da bi Jugoslovenima učinio što zabavnijim i smešnijim dijaloge u stripu Alan Ford. Kasnije bezobrazno uzeo maha u toj meri da ga neki iskompleksirani narodi pokušavaju proglasiti svojim stvarnim i priznatim jezikom.

 4.    

  Hrvatski jezik

  Savršen primer trihotomije.

  Hrvatski jezik se zvanično sastoji od tri narečja koja se, uslovno rečeno, prostiru na zapadnom, istočnom i južnom delu Hrvatske. Zapadno narečje je razumljivo zapadnim susedima, istočno narečje je skoro identično jeziku istočnih suseda, a južno je priča za sebe. Pri tom su ta tri narečja međusobno nerazumljiva.

 5.    

  Hrvatski jezik

  Nestabilan jezik od kad zna za sebe. Kako smisle novu reč u HAZU (SANU iz Zagreba) ono opet il zajmi iz Srpskog ili bude neupotrebljivo.

  Primer 1.
  Od februara 1943. zvanično ime vazduhoplovstva NDH se menja od "Zračne snage", na "Bojno zrakoplovstvo". (Recenzija autora: Mogli su ga nazvati i zrakomorstvo)

  Primer 2.
  Imali smo druga u vojsci pre koju godinu. Bejasmo spremni da ga spamujemo na VP. Pa reko da mu pošaljemo nešto originalno (da nije novi broj lista "Dečko"). E nema nista bolje od razglednice sa sahovnicom sa slikom Pape Jovana Pavla II.
  Ispisasmo razglednicu i taman da je munemo u poštansko sanduče... kad. Nemoš naći. Ja znam da su mesari nenormalni, ali sanduce u posti imaju. Ma jok. Kad mi se kod vrata zaustavi pogled na mesinganom čudu od dve tone.
  Ima kapak ko poštansko sanduče, a na njemu piše "Uložnica". Kakvo monumentalno sanduče, kontam da ni papa u Rimu nema takvo. Sve mi liči na fiskalni restof iz 1941. Ubacimo pismo i rešimo da malo istražujemo:
  Uštelamo malo domovinski, pa reko da pitamo narod: "Oprostite, molim lepa, bi ste li se uljubaznili pokazati nam Uložnicu?" (Trpni infinitiv i glagolski predikat! Svaki mesar pomisli da te zna sa telefizije).
  Rezultat: Naravno da niko nije čuo za "Uložnicu".

 6.    

  Hrvatski jezik

  Idiotska preradjevina srpskog jezika stvorena samo da bi se razlikovali od nas.

 7.    

  Hrvatski jezik

  Novohrvatski:
  OKOLOTRBUŠNI PANTALODRZAČ-kaiš
  ZRAKOMLAT-helikopter
  MJEDJUNOŽNO GONILO SA GUMENIM NAPUHALIMA-bicikl
  OKOLOPOKUĆNO VODOPISKALO-oluk
  OKOLOVRATNI DOPUPNIK-kravata
  MRKVOŽDER-zec
  DUŠKO DUGOUŠKO-zekoslav mrkva

  Hrvatski je posve specifičan jezik u svetu...ni nalik nekom drugom,autentičan...kao i Bošnjacki,Crnogorski i Vojvodjanski...
  A da,Bekam se ne preziva Bekam nego BEKEM...neko bi trebao da ga obavesti...

 8.    

  Hrvatski jezik

  Kad Hrvatica krene jezikom (hrvatskim).

  Samo tako!