Prijava
 1.    

  Lapot

  Lapot je drevni srpski ritual javnog ubijanja starih i iznemoglih - preteča slešer filmova, samo sa pravim žrtvama. Da su imali kameru i snimali, zvalo bi se snaf. Tako napuni baba 80 godina, nema više vajde od nje, samo sedi i jede sira, ništa ne može da radi, izlapela, nervira ukućane. Onda ukućani postignu dogovor da je izmasakriraju i jednog dana joj kažu: ''Baba, idemo u varoš!'' A u varoši se sjatili brđani sa kopačima, sekirama, satarama, kocima i toljagama. Ponesu i ukućani svako po nož, sekiricu, šilo, iglu za pletenje, ko ima martinke ponese martinke, ko nema - može i truperke, sukaljku i sve čime možeš dobro da opaučiš (da je postojala kompanija ACME, verovatno bi kupili specijalnu palicu za prebijanje baba). Kad stignu u varoš, posade babu na stolicu, izljube se s njom srpski triput, a onda udri, šutiraj, mazgaj, bodi, seci sekirom ruke noge, vrši liposukciju, deri kožu, krv pljušti na sve strane, i sve tako dok ne naprave od babe kašu.

  Onda svi odu kući srećni i zadovoljni, a naročito babini ukućani.

  Severni narodi su imali drugačiju verziju. Stave babu/dedu na santu leda i samo gurnu santu u smeru otvorenog mora. I dan-danas nalaze konzervirane babe i dede koje plutaju po ledenim morima.

  - Dete, pomeri se da prođem!
  - Beži, bre, babo, da ti sad ne priredim lapot!
  -------------------
  - Gde si, baba, što si se snuždila, k'o na lapot da si krenula!

 2.    

  lapot

  Drevni plemenski običaj ubijanja staraca kamenovanjem kad ostare dovoljno da prestanu da privređuju društvu. Moderno društvo je uvidelo da lapot nije džabe izmišljen: uklanjaju se društveni paraziti i sledi rast standarda. Zato su izmislili staračke domove. U pitanju je remitologizacija visokog stepena, jer babe i dede likvidiraju na humanije i kulturnije načine, za razliku od divljačkih: gušenjem jastukom, nehajnim izostavljanjem lekova i nege, ili prosto pritiskom na dugme aparata.

 3.    

  Lapot

  Drevni i istrebljeni običaj na prostorima istočne Srbije, po kome su stare i nemoćne za rad odvodili u planinu i ubijali sekirom u čelo. U današnje vreme te se prakse sećaju samo oni najstariji.

  - Baba, dođi ovamo, da vidiš moj novi laptop.
  - Ne čuje baba, sinko... Moraš glasnije...
  - DOĐI, BABA! LAPTOP!
  - Joooj, nemoj sinko, nemoj, de će ti duša!

 4.    

  Lapot

  Zastareli(nadam se) običaj gde se stari ukućanin koji nema snage da se sam kreće, hrani i ostalo, provede kroz selo(da ga pokažu meštanima poslednji put živog) i da se potom odvede negde u šumu gde ga opale drvenom macolom u glavu sa ciljem da ga usmrte.

  Otac: Dejane, ajd' u radnju po pi'o!
  Dejan: Ne mogu, imam 3000 na crti u radnji već 3 meseca!
  Otac: Idi u drugu konju! Nemoj da ponavljam 2 puta!
  Dejan: Ma neću bre idi sam!
  Otac: Zorice, šta si ovo rodila crna Zorice? Aj za kaznu po pivo!

  Zorica: Ne mogu ni ja Radovane, kuvam ručak i veš mi na štriku a kiša samo što nije.
  Otac: Jebem li vam sve, Đooooleeee!
  :škripa invalidskih kolica:
  Đole: Da, sine dragi?
  Otac: Aj majke ti otkotrljaj se do "Oaze" i uzmi mi 6 Jelena, evo ti tu flaše kod mojih nogu.
  :Đole pada i ruši poslednje polupuno pivo:
  Otac: E, dosta je, sutra ti je lapot!
  Zorica: khm, khm.... Radovane, dragi. Jednoglasnim glasanjem na jučerašnjem sastanku porodice, na kom ti nisi bio jer si zalepljen mrtav pijan za taj kauč već 12 dana, je odlučeno da se nad TOBOM izvrši lapot prve klase, bez glupih formalnosti oko šetnje i pokazivanja.
  Dejan: Ćale, jebiga, takva tura.... (u sebi - sad nek ti sveti Petar ide po pivo, seme ti se zatrlo)

 5.    

  Lapot

  Drevni običaj ubijanja najstarijih članova porodice. Izvršavao se pod izgovorom da se više ne muči. Danas je lapot dobio druge oblike. Roditelji polako riknjavaju pod neobuzdanim zahtevima dece, kao što su garderoba, izlasci i naravno laptop.

  GOOGLE: Lapot - did you mean LAPTOP ?

 6.    

  Lapot

  Rešavanje omatorelih fudbalera prodajom, raskidom ugovora ili neprodužavanjem istog.

  - Đuro, pola godišnjeg budžeta nam ode Saši Iliću za vinjak, a i više ne može ni poluvreme da istrči. Da ga teramo u kurac?
  - Nije ti to tvoj deda da ga možeš zaklati na sred trga kad ostari, pička ti materina. Ko će da da pas u prostor ako nam ode?
  - Ali, šefe, kaže da u poslednje vreme igrače vidi duplo..
  - Nek gađa onda onog mutnijeg. UKIDAJ NAĐA, ČAŠU MI NE DIRAJ!