Prijava
 1.    

  Obećanja u pijanom stanju

  Nebulozna, neshvatljiva, odviše maštovita obećanja koje izgovaramo u stanju uspostavljenog egocentričnog sistema. Govoriš i obećavaš ono što ti trijeznom ne bi nikada palo na pamet, izvlačiš iz najbuntovnijih slojeva svoje podsvijesti, i sam zadivljen svojom trenutnom smijelošću.

  Čini mi se da nijedno kvalitetno napijenje ne prođe bez toga...

  Da, evo baš ću to sutra uraditi, čvrsto obećavam. Samo da se malo otrijeznim, razbistrim misli, smirim plafon da se ne okreće tako brzo...Evo zakleću se u ovu flašu uzorka, da ću to uraditi. Ma da, naravno da ću se sjetiti, samo me sutra podsjeti.

  Sve se završava na zagrljajima sa srećim ortakom kojem si upravo obećao to-nikad-neću-uraditi stvar, sopstvenim napadom sreće i ponosa, i povraćanjem na VC-šolji. Sutra se ničega ne sjećaš, ili se bar praviš da se ne sjećaš, već onako, nonšalantno, nastavljaš da živiš kao i ranije, bez obećanja ili bitnijih odluka u svom životu. Do nekog narednog pijanstva...

  Joj brate, evo zove me ona grobulja od sinoć, kaže da sam joj dao broj i obećo kafu. Jebo me onaj ko me je napravio, uvijek se poserem sam sebi usta.

  ...........................................................................
  A: E buraz ajd sutra pečemo kukuruze, jede mi se jebo mater, hehe...
  B: Štojesjes trebali bi da raskaltačimo koji klip, samo gdje ćemo nabaviti? Da idemo kod komšije Nedeljka?
  A: U jebote, pa on me je ko klinca pogodio cjepanicom u glavu, kad smo mu krali trešnje. Reko sam, neću se više nikad kačiti s budalom.
  B:Daj brate, što si pizda, ako nas sad napadne istućemo ga. Šta, nas dvojica smo valjda jači od matorog.
  A: Ajd dobro,samo moramo paziti, upadnemo na brzinu, naberemo koji komad i štura.
  A: Može brate, dogovoreno, sutra čim ustanem javim ti se.

  Ajd živjeliii