Prijava
 1.    

  Politički razlozi

  U svakodnevnom govoru, pozivanje na ovo je samo vadilica, način da se prekine dalja i dublja rasprava na zadatu temu. Ponekad i pokušaj zastrašivanja sagovornika ili onoga koji je postavio pitanje kako bi se preseklo razmatranje u samom startu.

  Poreklo izraza prilično jasno, ali 'ajde...
  Politika se kod nas na ovim prostorima ukorenila jako duboko u svaki aspekt našeg života pa čak i tamo gde ne bi trebalo ili je nemoguće. Ali ipak jeste. Za politiku kažu da je kurva, a mi smo svi ovde rasni i nezasiti jebači, tako da imamo taj ogroman ceh koji joj plaćamo i nikako da otplatimo. Kaže se da ne možete ni u najzabitijoj selendri septičku jamu da iskopate, a da prvo ne sagledate sve političke aspekte. Istina. Jer tu ne znate ko sa kim koji dil ima i ko koga namerava da zavrne. A političkih stranaka imate još malo pa koliko i spermatozoida u prosečnom svršu, pa se ti tu sad, bratac, među svima njima snađi ako možeš!

  Ne razumeš se i ne možeš da se razumeš nikako i zato se bolje ne mešaj ako su politički razlozi! Iz opravdanih razloga, da se školski neprijatno ali politički korektno izrazim!

  - Čujem, razvodiš se... A što, ako se sme znati?
  - Iz političkih razloga!
  - Kako, bre to?!
  - Pa lepo... Ona moja sad već bivša žena se pojebala sa jednim članom DS-a!
  - Pa, zar sa tima?! Auuu, mislio sam da ima bolji ukus! Gde ćeš veću sramotu od toga, niže ne možeš da paneš! C, c, c...
  - E, daj, batali me...
  - I još ti u SPS! 'Ajde da se bar kresala sa nekim Naprednjakom, sa njima ste u koaliciji, oni su i na vlasti, možda iz te situacije nešto i da se izvuče, ovako... Ovaj, a što me tako gledaš? I šta će ti ta štangla? Ja nisam, što mene?!
  - Iz političkih razloga, eto što!