Prijava
   

Recept čuvan vekovima

Bilo da si rešio da prodaješ melem protiv kurjih očiju, izvornu vodu, ili pak toster za trouglaste sendviče, korak jedan je sačinjavanje recepta (s' ljubavlju i bez kompromitovanja kvaliteta, ako se setiš). Potom treba da ga zakopaš negde i da metiš nekoga da stoji tu i da čuva. Pitaće on šta tačno treba da čuva i koliko dugo, ali za 'leb i grog dnevno, neće se više buniti. E sad, zanimaće ga još i od koga čuva to što čuva, da zna da l' da ponese samo helebardu, il' da greje kazan ulja i montira katapult svaki dan. "Ne bi ti to razumeo", liši ga strahova, jer uostalom, ne znaš ni ti sam, tek tamo šes' vekova kasnije pokazaće se ovaj potez kao vrlo gazdinski. Sve što je preostalo da uradite je da jedan dan dok budete čuvali dovučete neke Franjevce i slikate se sa njima i receptom (ne žali novce na slikara, čovek XXI veka voleće da vidi kako je to radosno u davnini izgledalo).

Komentari

nisam opste razumeo jer sam bilde, ali definicija zraci nekom cudnom energijom te dado plus.

Hm, pa da ti kažem, ovo s' punim pravom može da bude i obrisano, jer nije definicija. Ali nikako mi više nije do "to je kada", "pokazatelj da" i "pojava koja" template začinjanja definicija. Pokušao sam da izbegnem isticanje tipa "marketinška nebuloza", jer mi se insinuacije više dopadaju. Ne želim da je menjam, ako je obrišu, obrišu

pa vidim i ja volim ovake nebulozne, vise mi pun kurac od logike, racionalnosti i logike i svego toga i cega vec... i tako.

"jasan pokazatelj da" - društveni parazit, ili samo stereotip? :)

:ja mislim da je "to drustveni: parazit "ali samo ako nije jasan", ako jeste onda da, a ako nije onda je to; upravo ono sto ja "mislim...

Ovo uputstvo važi za sve što želiš da prodaješ, osim za papuče sa anatomski oblikovanim đonom i plastičnim bodljama koje masiraju akupresurne tačke. One se ne prave po receptu čuvanom vekovima već pomoću napredne švajcarske tehnologije. E sad, jebem li ga koja je to napredna švajcarska tehnologija za pravljenje plastičnih bodlji na papučama, ali mora da je nastala na bazi recepta čuvanog vekovima.

Кул.
Једно цепидлачење само:
мислим да се халберд у нас зове хелебарда, односно Килибарда. :)

Ја се гушим на твоје дефиниције!