Prijava
   

Zbogom prvi nerođeni sine

Najadekvatnija pesma posle prve masturbacije.

   

Letnje čizme

Svojevrsni obuvni oksimoron. Dakle, otprilike iste one vonabi trendseterke koje zimi nose gumene šarene čizme, dizajnd baj Roko Baroko/proizvodi Tigar, sada svoja stopala i značajan deo potkolenice ubacuju u kožnu varijantu sa sitnim rupicama, uprkos temperaturi od 30+ stepeni. Ostatak autfita oskudeva u materijalu, a tu su naravno i naočare za sunce dijagonale omanjeg tableta. A dole: čizme. Ko ribe u "Hi-Men i gospodari svemira".

Možda se ženama stopala ne znoje toliko, nisam proverio na dovoljno velikom uzorku da bih pouzdano tvrdio, ali znam da bi autor ovih redova posle kratkog boravka u tako profilisanoj obući leti, emitovao bazd ravan zračenju tvora ekshumiranog na četr'es' dana.

- Šta nosi bre ova tvoja na noge na ovu skapsu? Bi me sram da je pitam, ali... Ono bre čizme, sinko!
- Ma pusti, baba, to je takva moda.
- Da nema bre neku reumu ili neku žemsku boles', da nije jalova, pu-pu...
- Nije, bre, baba, to je mo-da. A i čizma glavu čuva, hehe...
- More, nešto nije u red s nju, pazi baba šta ti kaže, teško će izbušena čizma da gu sačuva.

   

Šahovski razgovor

Hendikepiran dijalog. Verbalno Braunovo kretanje. Niz obesmišljenih izraza koje mrndžanjem razmenjuju stariji šahisti-rekreativci tokom meditacije nad 64 polja: nešto između trokiranja Kišnog Čoveka i mantre Vidovite Zorke.

S obzirom na to da sama igra zahteva ozbiljno uključenje sive mase, te da su godine i alkohol već porazili armiju neurona, za bilo kakvu lucidnu priču ostaje jako malo intelektualnih resursa, pa se razgovor svodi na nasumične nizove reči koje se eventualno rimuju.

- Da vidimo... Šta sad... Šta sad, momak mlad... Šta sad... Evo ga jedan.. Šeh!
- Šeh... Kakav peh... Vidi, vidiii.. Veni... Vidi... Vici... Veni, vidi, vici, priđi, mala, čici... Uzimam lovca!
- Hm... Uf... Prdno sam u čabar... Prdno sam u čabar, kao neki dabar. Da-bar... Da-bar... Jedem konja! Opa... Imaš nekih tegoba?
- Sve u redu... Sve.. U... Reeedu... Sve u redu, jebem li mu... dedu. Šah-šuh!
- Šah-šuh. Šah-šuh, kažeš. Šah-šuh?
- Da. Šah-šuh. Šah-šuh-šuk!
- E, dedaaa, daj o'ladite više vas dvojica, počinje mi serija! Budite dobri, pa ću da vam potražim i pešake.

   

Dirigovana kenta

Nedostižno. Nedokučivo i nepoznato čak i naučnicima sa univerziteta u Masačusetsu.
Ma, nema Boga! Precrtaj odma' ... pre ćeš dobiti minimum od 5, nego ovaj đavo.
Klintone, nema šanse!

- Auu, kakva riba, pffff, ma nemam ja šanse kod nje. Ta me ne bi ni pogledala.
- Kmkm, hm, dirigovana kenta, a?
- Jedi govna.
- Ma, izbriši je brate. Gledaj onu pored nje? Nije nešto al ono, ručne trojke...
- Jedi govna.

   

Naučnici sa univerziteta u Masačusetsu

Neidentifikovasna grupa visokoobrazovanih zaludnih eksperata sa najrazličitijim spektrom interesovanja. Istražuju sve i svašta od uticaja 19 šoljica kafe na rad nadbubrežne žlezde kod levorukih osoba do frekvencije koju emituje madagaskarski leteći pacov u vreme parenja. Njihova istraživanja iako su izuzetno skupa od izuzetnog su značaja za čovečanstvo, jer bez njih bi novine i časopisi kao što je npr. Blic žena bili neuporedivo prazniji.

on (čita Blic zanimljivosti): "E slušaj ovo: Naučnici sa univerziteta u Masačusetsu višemesečnim istraživanjem 82 ispitanika došli su do zaključka da 5 litara piva na dan umanjuje pojavu opadanja kose kod tamnokosih muškaraca između 32 i 36 godina za 23%... Pa da probam zlu ne trebalo..."
ona (čita Blic ženu): "Aha, evo ti isti naučnici su otkrili da jedan par novih cipela mesečno kod žena između 25 i 35 godina povećava seksualnu želju za 36%..."

   

Mene bije žena

Sudbina kleta pojedinih insekata.
Neke znaju i da preteraju.

- Ooooo, komšo! Udovac, eeee... Crniiii...
- De si Bogomoljac, ljubi te brat!
- Ajde silazi, batali da štrikaš više tu mrežu, siđi da ti nešto bitno kažem...
- Evoo, silazim.... ŠTA JE OVO SUNCE TI JEBEM, MRAVI SVIRAČI?
- Idemooo cigani... pam-pa-pa-pa-pam-pam-pam-pa-pa-pa-pam-pam...
- NE seri da si jebo??? Tooooo, Bogi srbine!
- Hehehe, do godine i ti... pararam...

   

...ĆAĆI SVOME

Završetak rečenice koji se odnosi na odbijanje predloga, imperativa,ili načina obraćanja sagovornika, sa sugestijom da sagovornik učini predloženu radnju svome ocu, ili da se istom obrati jednakim tonom.

- Gde si, Musa, lepa ti frizura!
- Šta zajebavaš? Kako se ti to meni obraćaš, klinac? Pričaj tako s ćaćom svojijem, es čuo!?

- Šta bacaš mrve od ručke sa terase!? Da te više nisam video!
- Pa šta da radim sa ovim ostatkom, nego da ga bacim!?
- Bacaj ga ćaći svome!

- Kad budem ekstra bogat, ja ću malo da se iživljavam sa devojkama! Znači, da bude obrnuto! Zazveckam ključevima bendže, one oko mene, a ja im kažem: MRŠ! Kategorički! Bježi, akrepe!
- A da je vrh riba?
- I da je vrh! Sve da im vratim!
- Šta sereš, kao odbio bi da ti dođe ekstra riba i zavapi: hoću da ti pušim, hoću da ti pušim! I šta bi ti rek'o?
- MRŠ! Puši ćaći svome! ( istinit dijalog. Pozdrav, kume.)

   

Piletina

Najslađi obrok starih lisaca.

   

BIP loža

Najbolje mesto za alkoholisanje ispred lokalne prodavnice.

- Vidi ovog džibera gde je parkirao ispred bip lože. Sad će kraj druge smene u fabrici, žene kreću kući kroz grad. Zovi Vesu, neka pali tamčića da sklanjamo krntiju.

   
   

Patrik

Ona zvezda što stoji levo od plusa na definiciji i posteru. Služi za omiljenovanje.

Hah, ovo mi se sviđa!
Plus i Patrik!

   

Praznik srpskog fudbala

Dan u kojem nema nijedne utakmice.

   

vala

Služi za naglašavanje neke činjenice. Ima slično značenje kao i riječ baš. Uprkos tome, ove dvije riječi se veoma često zajedno koriste što je pleonazam.

1. Uh, vala sam se baš pošteno najeo.
2. E i ti vala sereš, prije pola sata si reko da ćeš ići po krompir, a još gledaš te gluposti na TV-u!
3. Kako je bilo na ispitu?
Vala, pravo da ti kažem, ne znam na šta će izić, biće rezultati u idući ponedeljak.

   

Radovanje tuđoj nesreći

Kad Srbija vodi protiv hrvatske, a ti prebaciš na HRT da se naslađuješ.

   

Kulturiška

Izraz koji na "kultivizacionoj skali" predstavlja aritmetičku sredinu Rakijade u Pranjanima i Novogodišnjeg bečkog koncerta (da, ono što jedva čekaš da se završi pa da počne skakaonica u Garmišu). Dakle, nešto što ostavlja jako dobar utisak na sva čula, nije poseljačeno, a opet nije ni uštogljejno ko vrhovni sudija Haškog tribunala. Kulturna medijana, ukratko rečeno.

- Kad mi je keva rekla da treba da idemo u zapizdinu kod Despotovca, na svadbu neke sestre koja je devetnesto koleno, dobro mi nije bilo. Mislim se u sebi, koji ću kurac tamo. Al ajde. Pomirim se sa sudbinom i krenem očekujući polivanje jeftinim špricerom, guranje evrića pevaljki u vime, tuču mladenaca i slične običaje, kad ono međutim. Lokal totalno avangardan, plitki tanjiri u dubokim, saksije sa rupom umesto čaša, švedski sto koji se rotira u sfernim koordinatama, a u ćošku DJ remiskuje Moravac. One klinke što kite svatove, kače buksne za revere i uzimaju 100 dindži. Kulturiška, majke mi. Jedva čekam da se i mlađa šveca uda, pa da idem opet.

-----------------------------------

- Priznajem da sam imala predrasude. Ipak je on fudbaler, a ja širim noge da smestim violončelo na Kolarcu. Al nemaš pojma koliko me prijatno iznenadio. Očekujem nekog mamlaza u trenerci, sa tarzankom na glavi, kad ono dolazi tip u fazonu voditelja jutarnjeg programa na b92. Znači, bradica od 2 dana, džemper, ispod viri kragnica od šulje, neke krem pantalone i kanađanke iz ofis šuza. I ne samo to, dečko čita, odma' sam ovlažila na Preverove stihove. Jebote, da mi levi bek recituje Barbaru, zamisli. Ništa, primim se ja ko nikad, odemo kod njega gajbi i odvalim ga od pičke. A on fin maksimalno, čak me i pitao gde da mi svrši. Al bila sam malo zločesta, nisam mu odma dala facijalni kamšat, već samo sise da mi isprska. Mica jedna, posle me detaljno obrisao svršavačkim peškirom i skuvao fuka.
- Kulturiška, nema šta.

   

Igo je o njima pisao

Ljudski šljam, premazan svim nijansama vidljivog dela spektra. Pobednici svetskog prvenstva u licemerju, nosioci zlatne medalje za koristoljublje. Tragovi im smrde nečovještvom, a radnje su im mutnije od koktela na "Ladies free" noćima u diskotekama Paralije. Jadnici.

- Izvini Jelena, zašto grizeš produžni kabl, okružena polomljenim saksijama sa facom koja neodoljivo podseća na Džeka Niklsona iz "Isijavanja"?
- Zvala me je kuma. Tražila je 2 hiljade eura na zajam. Bez pardona, nakon što mi je napila i kresnula muža. Falsifikovala potpis u banci kao žirantu, ispričala familiji kako sam bila na lečenju u Lazi, kada nisam razgovarala s njom, jer mi je pregazila dalmatinca i bacila u kontener praveći se blesava. Dete mi je naučila svim mađarskim i bugarskim psovkama. A na tetkinoj sahrani je prodavala vutru mojim matorcima za smirenje živaca, koju je kupila od novca koji sam joj pozajmila za lečenje leukemije, koju je imala, koliko i ja znanja o deonicama na Kineskoj berzi. Na kojoj je šatro radila, dok je zapravo ležala u Temišvaru u pritvoru zbog šverca.
- Ona bi baš poslužila Bukovskom kao muza, mada mi se čini da je Viktor Igo o njoj već pisao.

   

Taj ti je imao život ko Borusija Dortmund

Ortak koji je bio na vrhuncu slave, omiljen u društvu, pravi laf, šmekerčina. E onda je sve uspeo da zasere. Uvalio se u govna do guše, doslovce otišao u kurac. Dužan ko Grčka, nije ga bilo nigde i samo njemu je znano kako je preživljavao. I onda posle tmurnog perioda vraća se u punom sjaju. Kako? Opet, to samo on zna. Sve se vraća na staro, opet omiljen u društvu, možda i više nego prvi put. Opet je sve lepo, bajno i sjajno, samo što je posle toliko godina bedaka stekao neko iskustvo, pa se sad ponaša zrelije. I svima je drago zbog toga, čak i oni koji ga ne vole poštuju ga. I zaslužio je njihov naklon. Jedino što postoji bojazan s obzirom na istoriju da ne ponovi sve nanovo...

   

Džabe okrećeš list kad ti je rukopis isti

...Iliti, takav si - kakav si!

Koliko god se trudio da promeniš nešto, ono iskonsko u tebi živi i nema namere da se menja, niti može.

- A, neće više ovako, ne, ne, od sutra se okreće novi list, pa da vidimo šta će biti! E, vala, ima da bude sve kako treba!
-Brate, ne seri više! Milion puta si okretao novi list ali džaba kad ti je rukopis isti.

   

Kec iz rukava

Puškica sa pogrešnim odgovorom.

   

Zvižduk

Prateći vokal svake himne na Balkanu.

?
+1598
89
definicija